Ben size esas bombayı söyleyeyim. dünyanın hiç bir yerinde, babadan kız çocuğuna emekli maaşı kalmıyor sanırım.
İlk bu kaldırılacaktır..az buz bir şey de değil...hatta bu maaşa hak kazanmak için anlaşmalı boşanan çiftler bile var...kaldırması da kolay..derler ki zaten muhtaç olanlara yaşlılık aylığı veriyoruz...buna gerek yok.
kaldı ki, erkeklerin böyle bir hakkı bile yok..bence kadın erkek eşitliğine de aykırıgüzel bir ambalajla fazla tepki çekmeden çok rahat kaldırılır...hatta mevcutta bu hakkı kazanmış olanlar hak kaybı yaşamayacak, mesela 2 yıl sonra artık bu hak olmayacak denebilir.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Bu sistem burada biraz fakli. Emeklilik kurumu sadece ama sadece emeklilikten sorumlu. Hastaliktan dolayi erken emeklilik olmasi halinde ayri bir kurum (saglik ile ilgili) emeklilik yasiniza kadar size maas oduyor. Ama bunun icin calistiginiz kurum sizi sigortaliyor. Axa, Allianz gibi kurumlar bunun icin police yapiyor.
Benim de var bu tarz bir policem. Olasi bir is goremezlik durumumda emeklilik yasima kadar sigorta sirketi bana maas odeyecek.
Sigortalı veya emekli olan vatandaşlara bazı durumlarda ikinci maaş alabiliyor. Fakat pek çok insan iki maaşın aynı alındığını bilmeden başvuruda bulunmuyor. SGK, başvuru yapmak isteyenler ise şartları tek tek açıkladı. İşte detaylar...
https://www.yenisafak.com/foto-galer...2055708?page=1
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Hatalı gönderi
Son düzenleme : Westwind; 26-01-2022 saat: 18:49. Sebep: Hatalı gönderi
Bunun için de on yıl prim ödemiş olmak yeterli, emekli olmaya bile gerek yok.
Eşim iki yaşındayken annesi vefat etmiş, 10.5 yıllık memurmuş, maaş bağlanmış, benimle evlenmese ve çalışmasa ölene kadar, varsayalım 100 yaşına kadar yaşadı, 100 sene maaş alacaktı. 10 sene prim öde, 100 sene maaş ödesin. Yazdığım düşük bir ihtimal tabii ama anlamsız bir durum. Kız erkek farketmeden 18 yaşına, eğitim devam ediyorsa 25 yaşına kadar maaş ödenmeli, sonra kesilmeli. Ömür boyu maaş ne demek. Çok duydum anne/babasından yüksek emekli maaşı kalanların kızları (hakim, profesör, subay vb) özellikle işe girmiyor, işe girse alacağı maaş hazırda yatan emekli maaşından düşük olacak, deli mi girsin işe?
Anne/babanızdan on bin lira emekli maaşı kaldı ölene kadar almaya hakkınız var. Daha yüksek ücrete işe girebilecek misiniz? Girseniz değer mi? ben de olsam çalışmam havadan hayatın tadını çıkarırım. Sevdiğim kişiyle de evlenmem maaş kesilmesin diye, dini nikah yapıp beraber yaşarım öyle hallederiz.
Örnek diye yazdım ama yapan çok var.
Yer İmleri