Sayfa 1210/1230 İlkİlk ... 210710111011601200120812091210121112121220 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 9,673 - 9,680 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by CahilCuhela Yazıyı Oku
    Herhangi bir işte çalışmadığım halde, her ay bir bitcoin borsasından benim banka hesabıma 300-400$ para girişi olsa hesabım incelemeye girer mi? Ya da bloke olabilir mi? Bilen biri varsa cevaplarsa çok sevinirim. (Ya da enpara hesabından her ay 300-400$ gelmesi)

Saygılar
    Belli olmaz. 300 400 ile kalırsa belki görmezden gelinir, ama bahsetmiştim yazılım yapıp satan arkadaşım var aylık 40 50 bin geliri var maliyeden çağırdılar çatır çutur aldılar vergileri. Geçmişe de tahakkuk etti. Polisler acımış yardım etmiş akıl vermişler şöyle şöyle beyan et filan diye ihracat filan gösterdiler bazı istisnalarla nispeten düşük ödedi vergiyi değilse %35 şakası yok. Bitcoinci arkadaş var 2 milyon dolar getirdi varlık barışı yaptı o şekilde, ona da düşük işledi. Sakat işler güvencesi garantisi yok, iyice sorup öğren derim.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Belli olmaz. 300 400 ile kalırsa belki görmezden gelinir, ama bahsetmiştim yazılım yapıp satan arkadaşım var aylık 40 50 bin geliri var maliyeden çağırdılar çatır çutur aldılar vergileri. Geçmişe de tahakkuk etti. Polisler acımış yardım etmiş akıl vermişler şöyle şöyle beyan et filan diye ihracat filan gösterdiler bazı istisnalarla nispeten düşük ödedi vergiyi değilse %35 şakası yok. Bitcoinci arkadaş var 2 milyon dolar getirdi varlık barışı yaptı o şekilde, ona da düşük işledi. Sakat işler güvencesi garantisi yok, iyice sorup öğren derim.
    Teşekkürler, vergi sorun değil ama nasıl vergilendirilir onu da bilmiyorum.
    Vergilendirme konusunu araştırayım biraz teşekkürler tekrardan

Saygılar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Matematiksel olarak hangisi karlıdır konusunda yazdığım tek kelime yok,gram gümüş veya altın almak daha karlıdır genelde.Ama güvence konusunda kesinlikle size katılmıyorum ,gerekli görüldüğünde acil durumda bankadan altınlarımı gümüşümü kolayca tahsil ederim diyorsanız yanılırsınız.Bankada hesaptan kaos durumunda değil altını, gümüşü,dolarınızı bile zor tahsil edersiniz.Bankada bunların karşılığı olmaz,malum bunların karşılığı eksi rezervde olması nedeniyle merkez bankasında bile yok.Benim gmstr ve gldtr ye sıcak bakma nedenim özel bir fon olması devletle alakası olmaması.GMSTR örneğinden gidelim ,bu fonda bir lot 6.5 gr gümüşe tekabül eder,1 lot aldığınızda yaklaşık 6.5 gr gümüşünüz olur,gram gümüş fiyatını 6.5 la çarpınca 1 lotun fiyatı ortaya çıkar,fon 15 saniyede bir bu fiyatı ilan eder,borsada da üç aşağı beş yukarı bu fiyattan alınır satılır.Fon fiziki teslimat yapmaz,ama borsada misal atakule gayrımenkule yatırım yaptınız ,elinde de sadece atakule olsun ,tüm lotları toplasanız atakulenin şu kadarı halka açık bana verin yüzde şu kadarını da diyemezsiniz.Atakule fiziken varoldukça ortaklığınız devam eder.Gmstrde fon kendini tasfiye etmedikçe o kadar gümüşe ortaksınız demektir.Bankada ise 1000 gr gümüş aldım teb e gidip benim gümüşlerimi verin diyemezsiniz,katılım bankalarında bu mümkün,ama teb vermez.Zaten 1 kilo gümüş cuma günkü gram gümüş fiyatına göre 6560 tl banka 6620 tl den falan size satar ama nadir gold dan şimdi baktım fiyat 7049 lira, banka size ucuza sattığı 6620 den gümüş teslimatı yapamaz,nedeni ise gmstr yi aradığım zaman artık rafineri en az yüzde 4 marjla fiziki gümüş teslimatı yapıyor dedi,banka size yüzde 1 veya yüzde 2 marjla sattığı gümüşleri teslim edemez.Aslında bankaların döviz bürosundan daha ucuza dolar euro satıp alabilmeleri de teslimat genelde çok olmadığından mümkün,ama hesaplardaki doların yüzde 20 si çekilmeye kalkılsa banka batar.Kaos durumundan bahsettiğimize göre bunlar göz önüne alınmalıdır.Bankadan fiziki teslimat işine gelince altın için ben zamanında sorduğumda garanti bankası sadece istanbulda tek şubeden teslimat var dediler,işbank 5 kilo üstü altın teslimatına izin var dedi,az bişi millet yüklense teslimat yapamıyacakları bence kesin.
    Gram altın ve gümüş yatırımının fondan daha karlı olduğu noktasında mutabıkız ama güven noktasında farklı düşünüyoruz sanırım.

Finansal sistemde oluşabilecek kaotik durum bir günde oluşmayacaktır. Öncesinde öncü göstergeler sinyaller verecektir.

USD TL kuru olsun,gösterge tahvil faizleri olsun gram altın olsun bir ölçüde borsadaki düşüşler olsun bunun sinyallerini verecektir elbette.. Örneğin usd TL kurunun hızlıca 10-12-15 ... şeklinde kaotik yükselişlerini görmemiz çok büyük olasılıkla bir günde olmaz. Aynı durumu gram altında da düşünebiliriz. Eee böyle bir durumda benim elimde armut toplayacak değil ya ben de gider bankadaki hesabımdan önlem olarak gram altınlarımı fiziki olarak talep edebilirim. (Bizler piyasaları izleyen ve içinden biri isek yaşanabilecekleri sade vatandaştan daha önce örgörmemiz de son derece normaldir ayrıca)

Hadi daha kötü senaryoda bankalar da karşılayamasın bu talebi..Bu gibi çok düşük olası karşılanamama senaryosunda saniyeler içinde TL olarak likidite ederek en azından kuyumcudan fiziki olarak alabilirim.Herhalde o gün 1 gr altın bankada 1.500TL ise kuyumcu da bana 5.500 TL demeyecektir. Üç aşağı beş yukarı yakın rakamları söylecektir. Gümüşü de aynı şekilde bozup gidip (taşıma kolaylığı açısından)kuyumcuda gram altına dönüştürebilirim.

Bahsettiğiniz fona gelirsek kaotik ortamda fonda bulunan kıymetler kamu yada özel bankaların iflası/tasfiyesi halinde el koyma açısından sanırım çantada keklik gibi olur. Çok kolayca iflas ettik fonda para kalmadı ödeme yapamıyoruz diyebilirler..Rahatlıkla bahane üretebilirler..Ne yapabilirsiniz?!!

Baktığımda fonda topu topu 78 kg varlık(65 milyon usd) bulunuyor. At izinin it izine karıştığı dönemde fonda stok kalmadı diyebilirler. Zaten siz demişsiniz özel fon diye Devlet olsa işin içinde ne bileyim belki en azından bi garantiniz olur.Devlet baba dersiniz.

Birde fonda maça her zaman 1-0 geride başlarsınız satımda.. gram altını,gümüşü olan biri ise 1-0 önde başlar..

İstediği her an (hatta marjlı olmasına rağmen haftasonu bile) riski gördüğünde kaotik durum var dediğinde anında satış yapabilir..İster aynı gün/hafta içinde tahsilatını yapar ister alabiliyorsa fiziki alamıyorsa dışardan alır euro alır, usd alır vs vs..

Ancak diğeri yani birikimi fonda duran varlık sahibi bu şansa sahip olamayacaktır.En iyi ihtimalde bir gün bekleyecek..O da en iyi.. işler kötü giderse belki süre uzayacak o arada fiyatlar uçacak siz bekleyeceksiniz para dönsün diye vs ..belki de ortada banka kalmayabilir. bu sefer garanti fonu vs vs sıkıntılı süreçler..

Kısaca özetlersek gram altın/gümüş hesabı eldeki kuş fon daldaki kuştur..

Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Gram altın ve gümüş yatırımının fondan daha karlı olduğu noktasında mutabıkız ama güven noktasında farklı düşünüyoruz sanırım.

Finansal sistemde oluşabilecek kaotik durum bir günde oluşmayacaktır. Öncesinde öncü göstergeler sinyaller verecektir.

USD TL kuru olsun,gösterge tahvil faizleri olsun gram altın olsun bir ölçüde borsadaki düşüşler olsun bunun sinyallerini verecektir elbette.. Örneğin usd TL kurunun hızlıca 10-12-15 ... şeklinde kaotik yükselişlerini görmemiz çok büyük olasılıkla bir günde olmaz. Aynı durumu gram altında da düşünebiliriz. Eee böyle bir durumda benim elimde armut toplayacak değil ya ben de gider bankadaki hesabımdan önlem olarak gram altınlarımı fiziki olarak talep edebilirim. (Bizler piyasaları izleyen ve içinden biri isek yaşanabilecekleri sade vatandaştan daha önce örgörmemiz de son derece normaldir ayrıca)

Hadi daha kötü senaryoda bankalar da karşılayamasın bu talebi..Bu gibi çok düşük olası karşılanamama senaryosunda saniyeler içinde TL olarak likidite ederek en azından kuyumcudan fiziki olarak alabilirim.Herhalde o gün 1 gr altın bankada 1.500TL ise kuyumcu da bana 5.500 TL demeyecektir. Üç aşağı beş yukarı yakın rakamları söylecektir. Gümüşü de aynı şekilde bozup gidip (taşıma kolaylığı açısından)kuyumcuda gram altına dönüştürebilirim.

Bahsettiğiniz fona gelirsek kaotik ortamda fonda bulunan kıymetler kamu yada özel bankaların iflası/tasfiyesi halinde el koyma açısından sanırım çantada keklik gibi olur. Çok kolayca iflas ettik fonda para kalmadı ödeme yapamıyoruz diyebilirler..Rahatlıkla bahane üretebilirler..Ne yapabilirsiniz?!!

Baktığımda fonda topu topu 78 kg varlık(65 milyon usd) bulunuyor. At izinin it izine karıştığı dönemde fonda stok kalmadı diyebilirler. Zaten siz demişsiniz özel fon diye Devlet olsa işin içinde ne bileyim belki en azından bi garantiniz olur.Devlet baba dersiniz.

Birde fonda maça her zaman 1-0 geride başlarsınız satımda.. gram altını,gümüşü olan biri ise 1-0 önde başlar..

İstediği her an (hatta marjlı olmasına rağmen haftasonu bile) riski gördüğünde kaotik durum var dediğinde anında satış yapabilir..İster aynı gün/hafta içinde tahsilatını yapar ister alabiliyorsa fiziki alamıyorsa dışardan alır euro alır, usd alır vs vs..

Ancak diğeri yani birikimi fonda duran varlık sahibi bu şansa sahip olamayacaktır.En iyi ihtimalde bir gün bekleyecek..O da en iyi.. işler kötü giderse belki süre uzayacak o arada fiyatlar uçacak siz bekleyeceksiniz para dönsün diye vs ..belki de ortada banka kalmayabilir. bu sefer garanti fonu vs vs sıkıntılı süreçler..

Sn Hkm’in dediği husus şu aslında
    Bu fonda bile piyasa yapıcı yeri geldiğinde elinde emtia olmadığı için piyasa yapıcısı işlem yapamıyor. Siz bunu istediğinizde banka hemen size altını nereden bulacak diyor.

Bu tartışma bana big short filmini hatırlattı. Orada fon ciddi para kazanıyordu. Tek sorun işlemi nihayet erdirip pozisyonlarını kapatmazlarsa karşı taraftaki banka iflas ettiğinde tek kuruş alamayacak olmalarıydı.

2008 krizi kötü bir kriz oldu. Sirke öyle bir ağ gerildi ki, artık cambazlar ipten düşmekten korkmaz oldu. Aç gözlülük o kadar arttıki onların olmadığı yerde gösteri izleyemez olduk.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku

Siz gmstr ve gldtr nin olayını anlamamışsınız,bu iki fonun da elinde gümüş ve altın zaten yok.Bu fon aracı,gümüşler ve altınlar takasbankta saklanıyor.Bu fonlar ellerinde satacak gümüş kalmayınca ,rafineriye misal 500 kilo gümüş sipariş veriyor ,rafineri bu 500 kilo gümüşü temin edince takasbanka yolluyor,gümüşler takasbank nezdinde saklanmaya başlandığı anda fon o miktar kadar lotu piyasada satma hakkını elde ediyor.Yoksa fon takasbanktaki gümüşler üzerinde tasarruf etme yetkisine haiz değil.Fon tasfiye olursa takasbanktaki gümüşler o günkü rayiçten piyasaya satılır herkes payını alır.Fiziki bir kilo gümüş 7000 lira yuvarlak hesap,ama banka 6560 liralık gümüşü size 6600 liraya yarın size satar yani piyasadaki fiyatdan 400 lira ucuza satar )))))))))fon rafineriden ekran fiyatının yüzde 4 fazlasına fiziki gümüş temin edebiliyor,e banka nasıl oluyorda ekran fiyatı yüzde 1 üstüne size gümüş satabiliyor.Banka batarsa misal sizin elinizde takasbankta saklanan ereğli veya petkim hissesi var,hiseler batar mı.Aynı bu şekil düşünün fonun veya bankanın güvencesine olmak istemiyorum,fon aracı benim muhatabım takasbank.Ha devletdir devlet isterse petkime de el koyar,ereğliye de o zaman hisse de almamak lazım derseniz o başka tabi.Kaos zamanında erken uyanırım fizikiye hemen geçerim gol yemem diyorsanız ne diyeyim sizin tercihinizdir,para sizin akıl sizin nasıl rahat ediyorsanız öyle yapın.

6.  Alıntı Originally Posted by CahilCuhela Yazıyı Oku
    Herhangi bir işte çalışmadığım halde, her ay bir bitcoin borsasından benim banka hesabıma 300-400$ para girişi olsa hesabım incelemeye girer mi? Ya da bloke olabilir mi? Bilen biri varsa cevaplarsa çok sevinirim. (Ya da enpara hesabından her ay 300-400$ gelmesi)

Saygılar
    Şu an için problem yaşamazsınız, ama yarın her şey değişebilir. Hesabınız bankanının uyum birimi tarafından kontrolden geçmiştir ya da geçecektir.

Banka hisseler için sizden saklama ücreti tahsil ediyor.O hiselerinizi saklamanızda almanızda satmanızda aracılık ediyor,bu hizmeti için de sizden zaten para alıyor ,hisseler sizin banka batsada hisseler sizin.GLDTR ve GMSTR nin de banka ile alakası yok,fonun sözleşmesinde de fonun elindeki varlığa fonun herhangi bir nedenle borcu ,haczi vs nedeniyle el konulamayacağı haczedilemeyeceği yazıyor,isteyen ana sözleşmeye açıp bakabilir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Siz gmstr ve gldtr nin olayını anlamamışsınız,bu iki fonun da elinde gümüş ve altın zaten yok.Bu fon aracı,gümüşler ve altınlar takasbankta saklanıyor.Bu fonlar ellerinde satacak gümüş kalmayınca ,rafineriye misal 500 kilo gümüş sipariş veriyor ,rafineri bu 500 kilo gümüşü temin edince takasbanka yolluyor,gümüşler takasbank nezdinde saklanmaya başlandığı anda fon o miktar kadar lotu piyasada satma hakkını elde ediyor.Yoksa fon takasbanktaki gümüşler üzerinde tasarruf etme yetkisine haiz değil.Fon tasfiye olursa takasbanktaki gümüşler o günkü rayiçten piyasaya satılır herkes payını alır.Fiziki bir kilo gümüş 7000 lira yuvarlak hesap,ama banka 6560 liralık gümüşü size 6600 liraya yarın size satar yani piyasadaki fiyatdan 400 lira ucuza satar )))))))))fon rafineriden ekran fiyatının yüzde 4 fazlasına fiziki gümüş temin edebiliyor,e banka nasıl oluyorda ekran fiyatı yüzde 1 üstüne size gümüş satabiliyor.Banka batarsa misal sizin elinizde takasbankta saklanan ereğli veya petkim hissesi var,hiseler batar mı.Aynı bu şekil düşünün fonun veya bankanın güvencesine olmak istemiyorum,fon aracı benim muhatabım takasbank.Ha devletdir devlet isterse petkime de el koyar,ereğliye de o zaman hisse de almamak lazım derseniz o başka tabi.Kaos zamanında erken uyanırım fizikiye hemen geçerim gol yemem diyorsanız ne diyeyim sizin tercihinizdir,para sizin akıl sizin nasıl rahat ediyorsanız öyle yapın.
    Ben fonun elindeki varlığın kaça satılacağını değil bahsettiğiniz kaotik durumlarda ne kadar çabuk elde çıkarılacağı noktasını vurgulamak istedim. Siz ise anladığım kadarıyla biraz daha farklı yönlerine bakıyorsunuz.
    Neyse bu fon konusunda uzun uzadıya farklı noktalarda yazılar yazılabilir aslında ama başlığı da dağıtmamak lazım.kim nasıl rahat ediyorsa öyle yapsın demek en iyisi...
    Dediğim gibi bu fonlara karşı da değilim. Belki al sat olaylarında hareketli dönemlerde dediğiniz gibi biraz daha iyi fiyatlamalar yakalamakta olasıdır. Eğer ki burada daha başarılı iseniz buradan devam etmeniz de en mantıklı olandır.
    Syg.

Sayfa 1210/1230 İlkİlk ... 210710111011601200120812091210121112121220 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •