ikili tartışma ve hakaret etmeden yazacak bir şeyleriniz varsa yazın, yoksa sonsuza kadar susun. !!!
ikili tartışma ve hakaret etmeden yazacak bir şeyleriniz varsa yazın, yoksa sonsuza kadar susun. !!!
Forum kurallarını okumak için tıklayınız
Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..
Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.
Bugünlerde konutçular dahil kimse çıkıp konut fiyatları asla düşmeyecek diyemiyor. Piyasanın artık düşüşe geçtiğini herkes görüyor. Ama inatla;
Dağ başında arsa, tarla düşer ama merkezde konutlar düşmez, yazlıklar düşer, kışlıklar düşmez, dolarla düşse bile TL ile düşmez vs vs
Özetle; her yer düşse bile benim ev düşmez diyorlar
Ama birkaç aydır balon hava kaçırıyor fosur fosur.
Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.
Bence sen ekonomik düzenin nasıl olduğunu anlamamışsın.
Benzin fiyatları 40 TL oldu. Isranbulda trafik doluluk orani azaldı mı? Hayır. Benzin mazot 100 TL olsa litresi yarın, yine ayni kalır.
Parası olan ve gelirr vergisini normal oranlarda ödeyen çok az veren bir kesim var. Top %20.
Türkiye ekonomisi %75 kayıt dışı. Dolaylı vergi ile yürüyen dandik bir sistem.
Bunların geliri azalmıyor artıyor. Hatta Top %5 in geliri krizlerde katlamalı artar Türkiye'de. Bunlar sürekli ana merkezlerde cillop ev ve dükkan alır.
Senin benim gibi çulsuza kiraya verdi verdi, veremedi, yabanciya aninda kiraya verir.
İstanbul'a inen uçak sayisi? Günlük giren çıkan yabanci sayısı?
Sen ben altin hic almasak, altın fiyatları düşer mi? Düşmez.
Seninki teorik bilgi. Saygım var, ama temenni etmek ile, gerçek sistemi bilmemek farklıdır.
Sen değişmesini isteyebilirsin, ve belki doğrusu da odur. Ama sistemi sen kurmuyorsun. Senin temennine göre işlemez sistem.
Oyun kurucular Türkiye de kayıtdışı ekonomiyi seviyorlar ve bundan nemalanıyorlar. Nüfusun %20 si çok zengin Türkiyede ve bunların payı azalmıyor artıyor.
Fakir olan %80 de Müge Anlı ya ve Esra Erola meze oluyor.
Bu sebeple ana metropollerde ev fiyatları düşmez. Çünkü kayıtdışı ekonominin yarattığı zengin %20 de mok gibi para var. Bunlar devamlı Akbaba gibi alıcı ana metropol merkezlerde.
Özet geçtim. Kusura bakma. Ama sistem böyle.
Bak bunların kaçar tane evi vardır, ve daha da kaçar kaçar almaya devam ediyorlardır. Sinek vızıltısı bu paralar.
Milyon dolarlar havada uçusuyor. Kayıt dışı ekonomi böyle bir şey işte. Para nereden geliyor, nereye gidiyor belli değil.
Bakırköy'de özel bir bankada müdürlük yapan Seçil Erzan, aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü futbolcuların da olduğu çok sayıda kişiyi 55 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklanmıştı.
Fatih Terim Fonu vurgununda detaylar ortaya çıktı: Arda Turan 13,9 milyon dolar vermiş!
Fon vaadiyle ünlü isimleri dolandıran banka müdürü Seçil Erzan hakkında BDDK Raporu ortaya çıktı.
Raporda, Emre Belözoğlunun ise yaklaşık 5 milyon doları parçalar halinde başka kişiler üzerinden Erzana gönderdiği belirtildi. Fatih Terim in damadı Volkan Bahçekapılının da Erzana elden 3 milyon 292 bin dolar verdiği, ayrıca Belözoğlu için de elden 2 milyon 800 bin dolar verdiği raporda yer aldı.
Galatasaraylı kaleci Fernando Musleraânın ise kendi evinde Erzana, 1 milyon 200 bin dolar verdiği ve bu paranın 700 binin geri aldığı belirtildi.
https://www.gercekgundem.com/guncel/...-vermis-438361
%20 , %80 gelir dağılımındaki adaletsizlik , Müge Anlı, Esra Erol.. bunlarda hemfikirim de buradan emlak fiyatlarının düşmeyeceğine nasıl geçiş yapıyorsun onu çözemedim
Ülkedeki tüm dengesizlikler son 3-4 yıl içinde mi oldu? hayır
Ama son 4 yılda İstanbul'da konut fiyatları 10 kat, Bodrum'da 11 kat, bizim köydeki tarlalar da yaklaşık 10 kat arttı.
Elbette her yerde parası olan bu mülkleri alıyor, eyvallah. Ama bu, fiyatlar mülk sahiplerinin kontrolünde, istemezlerse fiyat düşmez anlamına gelmiyor. Kimse ekonomik döngünün dışında kalamaz.
Şimdi şöyle düşün; o mok gibi para sende olsa, bir malın fiyatına bakmadan mı alırsın? , bu malın ederi ne kadar, ileride kaça satabilirim?, ne kadar kazanırım diye düşünmez misin?
Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.
Zengin fakir oranı çıtayı nereye koyduğumuza göre değişse de, rahatça ve çok sayıda ev alabilecek maddiyattan bahsediyorsak emin olun bunu yapabilecek kişilerin oranı %20'den fazladır.
Geçen yıl kuyumcuda sohbet ederken, semtte düzenli olarak "kiloluk külçe" alan birçok kişi olduğunu öğrendim. O sırada da 5 dakikada bir müşteri geliyordu. Herkes alıştaydı, satan yoktu.
Bir de geçen gün kuveytTürk'te bizimkilerin işi vardı. Adamın biri kiralık kasaları sormuş. "Kusura bakmayın hiç boş kasamız yok" demişler.
Gerçek fakir çok az. Millette para bok. Sokakta gördüğünüz yarım pabuçlu insanlarda ne paralar var bir bilseniz.
Şu anda ev satışlarının bazı dönemlere kıyasla daha durgun olmasını "millette para yok, nasıl alsınlar" diye yorumlayan hata eder.
Bazılarına soruyorum "ev fiyatlatı kaça düşse alırsın" diye,
"500-600 bin olsa alırım" veya "2019 rakamları olmalı" diyenler oluyor.
Yahu evler 500-600 olsa sen 1 tane almadan başkası tüm mahalleyi satın alır.![]()
Sayın hkm'in verdiği örnekten belli. 1800 istenen yerin 1600'e müşterisi hazır, pusuda bekliyor.
Veya benim boş tuttuğum evler atıyorum 3,5 falan etse, zaten 2,5-3 milyona komşular almaya hazır.
Aklında daha düşük rakamlar olan kesim hayal dünyasında yaşıyor.
Son düzenleme : djoz; 17-10-2023 saat: 10:58.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
Yer İmleri