Sayfa 133/1002 İlkİlk ... 3383123131132133134135143183233633 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 1,057 - 1,064 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IX

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Bankalar ile serbest piyasa arasındaki fark açıldı deyince aklıma Buenos Aires'te yaşadığım günler geldi. 1 yıla yakın yaşadım Arjantin'de. Fiziki dolarlarımı Calle Florida'da ayaklı dövizcilere bankaların neredeyse 2 katına yakın oranla bozduğum günler geldi aklıma.

Buenos Airesin Florida caddesinde her 3 kişinin 2 si bu işi yapar. Devlet de zaten el altından bu işin yapılmasına izin verir. Polis falan da karışmaz hiç. İlk üç ay kormuştum ve alışverişlerimi kartla yapmıştım ama korkmama gerek olmadığını bizzat Arjantinliler söylemişti. Arjantin devletinin üstü kapalı desteklediği politika bu şekildedir. Yani Devlet fiziki dolar girişi olması için bu yolu destekliyor bile. Caddede bu işi yapanlar “Cambio, Dolares cambio…†diye bağırır sonra yanına gider dolar bozup peso almak istediğinizi söylersiniz o da sizi cadededeki tekstil, züccaciye vb. dükkanına götürür ve perdeyi açar dolarınızı kamunun belirlediği oranın neredeyse 2 katına yakın oranla verirdi.

Doları güzel oranlara bozduktan sonra Dünyanın en güzel etlerinin olduğu Parilla Restoranına gider Yanına da Arjantinin en güzel malbec şarabını açtırırdım...

Sonuç olarak fiziki doların ne kadar değerli olduğunu ilk olarak Arjantin’de gördüm.

Hey gidi günler..

Özledim Arjantin’i…Pandemi bitse de tekrar gidebilsem…
    Şehir olarak isponyol mimarisin kopyası
    Geniş bulvarı ve bir sürü yemyeşil parkları var.!

Lavalle Bulvarında güzel restorantları ve eğlence mekanları var.!
    Halkın eğitim düşeyi bizden çok çok üstünde.!!
    Tam yaşanacak memleket
    Bayanları çok iyi giyimli
    İnsanları gayet medeni.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Paranız varsa, neden dolar 7.7 gayme?
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

5.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Şehir olarak isponyol mimarisin kopyası
    Geniş bulvarı ve bir sürü yemyeşil parkları var.!

Lavalle Bulvarında güzel restorantları ve eğlence mekanları var.!
    Halkın eğitim düşeyi bizden çok çok üstünde.!!
    Tam yaşanacak memleket
    Bayanları çok iyi giyimli
    İnsanları gayet medeni.!!
    Adamlar Dünyanın en büyük tiyatro salonlarını bile kitap evine dönüştürmüşler (El Ateneo Grand Splendid) Nüfusa oranla kişi başına düşen kitapevi sayısı en yüksek şehir Buenos Aires. Arjantin'de Eğitim düzeyi çok yüksek. Halkı bilinçli.

Kendilerine has özellikleri vardır misal; Arjantin'de sokakta yemek yemek ayıp sayılır. Sanılanın aksine halkın alım gücü yüksektir. Ve bizim gibi evde yemek yapma kültürleri pek yok akşamları restoranları dolup taşar. Ve sokakta sigara içen bir kişi bile görmedim desem yeridir

Ama Arjantin'de en iyi kalpli insanlar Patagonya bölgesinde. Arjantinde Buzullara kadar gittim hatta dünyanın en sonu denilen Ushuaia'ya bile. muhteşem coğrafya muhteşem insanlar.

Kim çıkardı bu virüsü... Sınırlar açık olsaydı İlk uçakla tekrar giderdim... Airbnb sağolsun kalacak yer sıkıntısı da yok...
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Turizmden en az 30 milyar dolar gayme kayıp var bu nasıl kapanacak, gerisi hava civadır...
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

7.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Adamlar Dünyanın en büyük tiyatro salonlarını bile kitap evine dönüştürmüşler (El Ateneo Grand Splendid) Nüfusa oranla kişi başına düşen kitapevi sayısı en yüksek şehir Buenos Aires. Arjantin'de Eğitim düzeyi çok yüksek. Halkı bilinçli.

Ama Arjantin'de en iyi kalpli insanlar Patagonya bölgesinde. Arjantinde Buzullara kadar gittim hatta dünyanın en sonu denilen Ushuaia'ya bile. muhteşem coğrafya muhteşem insanlar.

Kim çıkardı bu virüsü... Sınırlar açık olsaydı İlk uçakla tekrar giderdim... Airbnb sağolsun kalacak yer sıkıntısı da yok...
    Abi iyi yapmisin Ben daha koyden cikamadim
    Neyse
    Merak konum
    Madem gittin diye
    Hadi dunyanin jeostratecik bi bolgesinde olsan neyse bi derece
    Ama argentina
    Kiyida kosede
    Ne etliyle ne sutluyle isi olur
    Hicbiseye karismaz ne saga sola ne baska seye
    Onlari niye iktisaden sikistiriyolar ya peki? Iste Merakim bu
    Insanlar iyi diye degil heralde

Memleketin Kızılayı neredeyse, cami önlerine mendil atacak uçan Türkiyede...
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Sayfa 133/1002 İlkİlk ... 3383123131132133134135143183233633 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •