Sayfa 143/1000 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243643 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 1,137 - 1,144 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1. Türkiye de öyle yatırımcı profili varki akıl sır ermiyor. Ekonomik ve Jeopolitik rsiklerin neredeyse patlama noktasına gelen bir döndemde borsanın bu denli yükseltilmesi akıllara ziyan. Borsada çöküşün yaşandığı yıllarda hisse senetlerinin adeta tuvalet kağıdı kadar değerinin kalmadığı, birçok şirket hisselerinin kapandığı dönemleri hatırlıyorum da insanlar nasıl feryat figan ediyordu. Üstelik hisse senetleri bu kadar yüksekte değildi. Ben şuna eminim. Öyle bir yatırımcı kafası var ki Türkiye de ülkede savaş olsa ve olmaz ya olduğunu farzedelim borsa açık olsa bu yatırımcı iki bombardıman arasında Bankamatiğe koşup işlem yaparak hisse senedi alır. İşte bu kadar gözü kara bir yatırımcı profilimiz var.

2.  Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
    Türkiye de öyle yatırımcı profili varki akıl sır ermiyor. Ekonomik ve Jeopolitik rsiklerin neredeyse patlama noktasına gelen bir döndemde borsanın bu denli yükseltilmesi akıllara ziyan. Borsada çöküşün yaşandığı yıllarda hisse senetlerinin adeta tuvalet kağıdı kadar değerinin kalmadığı, birçok şirket hisselerinin kapandığı dönemleri hatırlıyorum da insanlar nasıl feryat figan ediyordu. Üstelik hisse senetleri bu kadar yüksekte değildi. Ben şuna eminim. Öyle bir yatırımcı kafası var ki Türkiye de ülkede savaş olsa ve olmaz ya olduğunu farzedelim borsa açık olsa bu yatırımcı iki bombardıman arasında Bankamatiğe koşup işlem yaparak hisse senedi alır. İşte bu kadar gözü kara bir yatırımcı profilimiz var.
    Borsa da mal toplu abi. Sermaye arttırımı vb etkenleri çıkınca 1 milyar dolar bile olmayan taze alımla yüzde 20 giden bir borsa.

3.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Borsa da mal toplu abi. Sermaye arttırımı vb etkenleri çıkınca 1 milyar dolar bile olmayan taze alımla yüzde 20 giden bir borsa.
    İşin içinde .... fonu olabilir. Malum kur+faiz+enflasyon sarmalına yönelik alınan tedbirlerin ne kadar yapmacık ve aldatıcı olduğu ortada. Seçim öncesi ekonomi iyi algısı oluşturmaya yönelik atılan yapay önlemlere bi,rde borsanın yükseltilerek bakın borsa bile düzelen ekonomiyi fiyatladı mı demeye getirtiyorlar. O zaman seçim sonrası hepsi birden fena boşalırsa şaşırmamak lazım. Tıpkı 24 Haziran seçimleri sonrası yaşananlar gibi.

4.  Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
    Türkiye de öyle yatırımcı profili varki akıl sır ermiyor. Ekonomik ve Jeopolitik rsiklerin neredeyse patlama noktasına gelen bir döndemde borsanın bu denli yükseltilmesi akıllara ziyan. Borsada çöküşün yaşandığı yıllarda hisse senetlerinin adeta tuvalet kağıdı kadar değerinin kalmadığı, birçok şirket hisselerinin kapandığı dönemleri hatırlıyorum da insanlar nasıl feryat figan ediyordu. Üstelik hisse senetleri bu kadar yüksekte değildi. Ben şuna eminim. Öyle bir yatırımcı kafası var ki Türkiye de ülkede savaş olsa ve olmaz ya olduğunu farzedelim borsa açık olsa bu yatırımcı iki bombardıman arasında Bankamatiğe koşup işlem yaparak hisse senedi alır. İşte bu kadar gözü kara bir yatırımcı profilimiz var.
    Bu işlemleri yapan kimler sence ? Yiğit BULUT ve şurekası...Bazı yabancı fonlar çok kısa vadeli vur-kaç amaçlı...Bazı çok uzun vadeli temettücü yabancı fonlar (EREGL-TUPRS talar mesela)...Bazı açıkçı aracı kurumlar (sabah açığa işlem yap akşama veya 1-2 gün sonra kapat)...KY yok denecek kadar azdır...Onlar da zaten son trene binerler...

5. Dolar 120. Mor siyah üzerine atınca çıkış için işaret fişeği gelir ancak.

6. size bir grafik atayim bidakika matiksi açıp

7. dolar arjantinpesosunun grafiği 7 den sonra biz 5 e geri indik onlar ise 9 a devam etmişler sonra 15 ve şimdi 40. o yüzen grafik felan hikaye masal

film 20 den sonra kopuyor ve imf anlaşması var şuan 50 milyaar dolarlık

8. 7 8 olsa dolar kimse kalmaz dolarda 15 e devam etse 20 olsa sonra 40 herkes döviz kredisi alıp batmıştır veya bir şekilde dövizle açık yaparlar batarlar.

Sayfa 143/1000 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243643 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •