Sayfa 15/38 İlkİlk ... 5131415161725 ... SonSon
Arama sonucu : 298 madde; 113 - 120 arası.

Konu: Bireysel Emeklilik, Zorunlu Bes ve Emeklilik Yatırım Fonları

1.  Alıntı Originally Posted by TezzMertek Yazıyı Oku
    Tabii o 2023 de devlet katkısı oranı %15'e düşürülmezse.
    2013 de başlamıştı ya + 10 = 2023 oluyor. Kademeli düşürme planları varda ortam berbat.
    Tasarrufların artması için bu oranı kolay kolay indiremezler. Gelir vergisinde %20 dilime giriyor dandik memurlar bile.

Son seneden bir ay önce;
    Nasıl anlatsam;

Atıyorum 2019 da 56 yaşına giriyorsunuz diyelim. BES süreniz de 10.yılını dolduruyor.
    Süreyi bir sene daha geçirip 2019 senesinin Aralık Ayında 25.000 yatırıyorsunuz.
    2020 yılının Ocak ayında da 30.000 daha ilave ediyorsunuz. Bu rakamlar yıllık asgari ücret tutarı kadar olmalı.

2020 yılının Mart ayında da emekliliğinizi istiyorsunuz. Tabii yatırılan yüklü EK ÖDEMElerin devlet katkısının hesaba geçmesinden sonra.
    2019 Aralık ayının son günlerinde çektiğiniz Tüketici Kredisini de Mart 2020 de topluca kapatıyorsunuz. Fazlaca bir faiz ödemeden.

Kısaca BES,
    45 yaşında ki kişilerin çocuklarının geleceğini garanti altına almak için güzel bir sistem.
    Kendimizi kendimiz kurtarmamız gerekiyor.
    Çok güzel bir plan. Devlet katkısının kalması veya kalkması otomatik Bes e bağlı otomatik Bes başarılı olursa zaten zorunlu olan birşeye neden destek versinler. Ama şuan istenilen düzeyde değil.

F3311 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Geçmişi oku geleceğe yön ver.Yazdıklarım yatırım ve siyasi tavsiye değildir.
    Var mısın ki yok olmaktan korkuyorsun demiş bilge bir adam.

2. Son 1 aydir BES icinde bulundugum sirketteki finans danismanim surekli portfoy dagilimini guncelleyelim diye ariyor bende simdilik sorun yok memnumum diyorum zaten ikili gorusme teklifine karsilikta pek musait olamadigim icin olumsuz yanit veriyorum. .beni cokmu dusunuyorlar yoksa bir hinlikmi var akillarinda anlamiyorum...uzerine basa basa dolar ve altin alinabilecek en makul seviyede diye beni isliyor anlamadim gitti ....acaba bu sekilde israrci bir sekilde portfoy degisikligi yapilmasi icin surekli aranan yada teklif edilen varmi sn forumdaslar

yaşlanarak degil yaşayarak tecrübe kazanır insan...

3.  Alıntı Originally Posted by winwin Yazıyı Oku
    Son 1 aydir BES icinde bulundugum sirketteki finans danismanim surekli portfoy dagilimini guncelleyelim diye ariyor bende simdilik sorun yok memnumum diyorum zaten ikili gorusme teklifine karsilikta pek musait olamadigim icin olumsuz yanit veriyorum. .beni cokmu dusunuyorlar yoksa bir hinlikmi var akillarinda anlamiyorum...uzerine basa basa dolar ve altin alinabilecek en makul seviyede diye beni isliyor anlamadim gitti ....acaba bu sekilde israrci bir sekilde portfoy degisikligi yapilmasi icin surekli aranan yada teklif edilen varmi sn forumdaslar

Günaydın. Benim şubedeki telefonunu vermişti şimdi hiç açmıyor. İyi niyetli olabilir. Fakat her iki fon içinde kısa süreli ben geçtim %30 dolar %30altın. Altın için pişman oldum. Dolar tam zamanında geçmişim. Fakat yaz ayları var her ikisinde tekrar düşer altın hala düşüyor şuan hangi fondasınız ve kaç hakkınız var.

4. Hic degisim yapmadigimdan full hakkim duruyo %35borsa %35 dolar %30 eurobond seklinde dagilimi var ,esasen borsa olan kismi degistirmeyi dusunuyorum ama bukadar israrci birsekilde değiştirmem icin cabalamalarina takildim kaldim bayram degil seyran degil ...

5.  Alıntı Originally Posted by winwin Yazıyı Oku
    Hic degisim yapmadigimdan full hakkim duruyo %35borsa %35 dolar %30 eurobond seklinde dagilimi var ,esasen borsa olan kismi degistirmeyi dusunuyorum ama bukadar israrci birsekilde değiştirmem icin cabalamalarina takildim kaldim bayram degil seyran degil ...

Anladığım %35 hisse, %30 dolar eurobond, %35 euro eurobond. . Zaten %65 i döviz fonunda. Daha nasıl altın dolara geçelim diyor. Akıl vermek gibi olmasın ama %35 hisseyi likite geçip altın biraz daha düşünce altına geçilebilir veya likit te bekleyip endeks düşünce tekrar hisse fonuna girilebilir. Kuzey koreyi unutma savaş patlak verirse altın yükselir.
     Alıntı Originally Posted by BOOTES Yazıyı Oku
    Günaydın. Benim şubedeki telefonunu vermişti şimdi hiç açmıyor. İyi niyetli olabilir. Fakat her iki fon içinde kısa süreli ben geçtim %30 dolar %30altın. Altın için pişman oldum. Dolar tam zamanında geçmişim. Fakat yaz ayları var her ikisinde tekrar düşer altın hala düşüyor şuan hangi fondasınız ve kaç hakkınız var.

6. Simdi mesela toplamda 10.000 tl var portfy degisikligi oldugunda tum portfoy miktari diyelimki altin fonu alacagiz tamami 10000 altin fonuna yatırılıyor degilmi forumdaslar

7. Bes de katılımcı fonunu ve yüzdesini tamamen kendi istediği gibi seçiyor.
    Dost dediğin düştüğünde yanında olan değil,kalkman için el uzatandır.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

8. cümleten merhaba..ANADOLU hayattan BES hesabı açtım.YÖNETM GİDER KESİNTİSİ olarak her ay brüt asgari ücretin %8,5 ine tekabül eden miktar kesiliyor.bu da katkı payının %12 sine karşılık geliyor. müşteri hizmetlerini aradığımda kanunen haksız olduklarını , giriş aidatı + YGKesintisi toplamının zaten bu miktar kadar olduğunun söylediğimde sistemden erken çıkılması halinde bunun geçerli olacağını söylüyor. fakat bu şekilde ben hemen hemen her ay eksiye gidiyorum zaten. anadolu hayat hesabı olan arkadaşlardan yada diğer arkadaşlardan yardım rica edeicem. şimdiden teşekkürler..

Sayfa 15/38 İlkİlk ... 5131415161725 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •