geri alım açıkladığında işletme kredi faiz kaçmış %18 şimdi kaç %60
hangi akıllı alır alanlar belli arçelik aldı 300 milyon usd civarına %10 hisseyi piyasadan çekti aldığında kur 18 ort aldı şimdi kur 40 hiç bir şey yapmasa bile 3 senede 6.6 milyar finasman karı yapacaktı %8 döviz kredi faizi ödese 3 senedede 72 milyon usd daha az faiz ödeyecekti
diğer yüksek alım yapan alarko holding
ortaklar hisse sattı alarko geri alımla likitide sağladı çok düşmedi şimdi payları iptal ediyor
geri alımlarda tek kar yapan bim
burda 400 kere anlattık kardeşim aynı anda yüksek yatırım düşük borçluluk düşük halka açıklık olmuyor
niye olmuyor faiz çok yüksek
kafada sabitlenmişsiniz aynı şeyleri yazıp duruyorsunuz 2022 türkiyesi ile şuan oldukça farklı şuan geri alım mı yapsın %60 faiz parayı finanse ediyorsun
adam parayı yememiş koymuş şirkete hisse düşmüş bu bedellinin 3 katını geçen sene yapması gerekiyordu yapmadı benim gördüğüm tek sıkıntı bu yatırımları yapıyor zamanlama problem olabilir ama ciro artış zaten görünüyor
şuanda kredi faizleri %20 olsa kontrol yine enkötü 50 bandında olurdu
2022-2025 çook şey değişti
smart ges 9 ay önce nevşehir yeka ges açacaktı hala açamadı faiz çok yüksek otomoatik yatırımlar duruyor
yada batık hektaş yurt dışında yatıırmını hala tammalayamadı 5 milyar bedelli yaptı yünede bir gelişme yok
faiz yüksekse yatırım duruyor malın değeri azalıyor
faiz yükselirken yatırımda yakalanan firmalar çok zorlanır
değerlemelerin düşmesi bu sebeple normal
***bu sene kont 500 milyon usd ciro 80 milyon sud favök üretsin
normalde 15*80=1200 değer 250 borç var 900 milyon dolar pd yapmalı ama faiz yüksekse 2*2=5 yapıyor
işte bu 900 düşüyor 500 e
hisse satmasaydı ne olurdu?
yatırım finansman için daha fazla faiz ödeyecekti değeride şuankinin altında olacaktı borç 300 değil ,500 üstünde olurdu
bunu yaptığı için kızıyorsunuz ?
hatası geçen sene bedelli yapmamak diğer yerlerde ben hata göremiyorum
sizde yanlış zamanda yanlış hisse almışsınız torunlar gyo gibi nakdi yüksek firmalar tercih edilmeli bende enson kerevitaş almıştım net finansal pozisyonu 3 milyar + yani banka para ve alacaklar, kredilerinden 3 milyar fazla ve iyi kazandım imamoğlu mevzu olmasa çok daha fazla kazanırdım
Yer İmleri