Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 152/195 İlkİlk ... 52102142150151152153154162 ... SonSon
Arama sonucu : 1567 madde; 1,209 - 1,216 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    Adam usta dalavereci , 06.12.2022 tarihli geri alım rogrami aciklamisti. O zaman ki dolar kuruna göre 2,5 dolardan fazla ederi vardı. Araya fonları katarak, hisse satasi vs derken entrikalarla burada da kerizma gibi sirket çalışlari ile milleti kandırmaya çalıştı. Şuan 0.5 dolar seviyesinde ve yüzde 300 bedelli yapmaya çalışıyor , kerizma ve avaneleride hala patronu savunmaya çalışıyor. Allah kalanlara Eyüp peygamber sabrı versin. Çok ihtiyaçları olacak. Umarım burada kerizmaya inanan kalmamıştır. Elinde olmayanda kerizmanin bu hisseyi her fiyattan pazarlamaya çalıştığını bilsinler.

geri alım açıkladığında işletme kredi faiz kaçmış %18 şimdi kaç %60
    hangi akıllı alır alanlar belli arçelik aldı 300 milyon usd civarına %10 hisseyi piyasadan çekti aldığında kur 18 ort aldı şimdi kur 40 hiç bir şey yapmasa bile 3 senede 6.6 milyar finasman karı yapacaktı %8 döviz kredi faizi ödese 3 senedede 72 milyon usd daha az faiz ödeyecekti
    diğer yüksek alım yapan alarko holding
    ortaklar hisse sattı alarko geri alımla likitide sağladı çok düşmedi şimdi payları iptal ediyor
    geri alımlarda tek kar yapan bim

burda 400 kere anlattık kardeşim aynı anda yüksek yatırım düşük borçluluk düşük halka açıklık olmuyor
    niye olmuyor faiz çok yüksek
    kafada sabitlenmişsiniz aynı şeyleri yazıp duruyorsunuz 2022 türkiyesi ile şuan oldukça farklı şuan geri alım mı yapsın %60 faiz parayı finanse ediyorsun

adam parayı yememiş koymuş şirkete hisse düşmüş bu bedellinin 3 katını geçen sene yapması gerekiyordu yapmadı benim gördüğüm tek sıkıntı bu yatırımları yapıyor zamanlama problem olabilir ama ciro artış zaten görünüyor

şuanda kredi faizleri %20 olsa kontrol yine enkötü 50 bandında olurdu

2022-2025 çook şey değişti

smart ges 9 ay önce nevşehir yeka ges açacaktı hala açamadı faiz çok yüksek otomoatik yatırımlar duruyor
    yada batık hektaş yurt dışında yatıırmını hala tammalayamadı 5 milyar bedelli yaptı yünede bir gelişme yok
    faiz yüksekse yatırım duruyor malın değeri azalıyor
    faiz yükselirken yatırımda yakalanan firmalar çok zorlanır
    değerlemelerin düşmesi bu sebeple normal

***bu sene kont 500 milyon usd ciro 80 milyon sud favök üretsin
    normalde 15*80=1200 değer 250 borç var 900 milyon dolar pd yapmalı ama faiz yüksekse 2*2=5 yapıyor
    işte bu 900 düşüyor 500 e

hisse satmasaydı ne olurdu?
    yatırım finansman için daha fazla faiz ödeyecekti değeride şuankinin altında olacaktı borç 300 değil ,500 üstünde olurdu

bunu yaptığı için kızıyorsunuz ?

hatası geçen sene bedelli yapmamak diğer yerlerde ben hata göremiyorum

sizde yanlış zamanda yanlış hisse almışsınız torunlar gyo gibi nakdi yüksek firmalar tercih edilmeli bende enson kerevitaş almıştım net finansal pozisyonu 3 milyar + yani banka para ve alacaklar, kredilerinden 3 milyar fazla ve iyi kazandım imamoğlu mevzu olmasa çok daha fazla kazanırdım

Carizma sende ar damarı var mı hala şöyle sağlam böyle güçlü diye yazıyorsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Olay hisse satmasindan ziyade satmayacagim diyerek arka kapilardan hisse satmasi. Cok iyi niyetli mukemmel ve guvenilir insan Borsaci Sami insanlara yalanlar soyleyerek (bunun adi manipulasyondur) buradaki maasli elemanlarina ve saksakcilarina hisse pazarlatmaya devam ediyor nedense.

Birde sattigi bu hisseleri KMT uzerinden ne kosullarda ne kadarini Sirkete aktarmis. Bu arada olay hep Sami ustunden donuyor ama diger ortak Omer de onun kadar iyiniyetli ve mukemmel!

4. şirket değerinden kaybetmedi. piyasa fiyatı gün gelir ederini bulur.

Alıntı Originally Posted by carizma Yazıyı Oku
    şirket değerinden kaybetmedi. piyasa fiyatı gün gelir ederini bulur.
    Bak bu dedigin dogru. Bozuk saat bile gunde 2 kez dogruyu gosterir. Sen 1. Buldun.

Pd/dd 2.50

Sirket ederine dogru gidiyor gibi...

6. Halka arzdan sonra devasa çıkış yapan hisseyi pomega vs. derken çok pohpohladılar.burada bu işi kerizma üstlendi. Kimse belki 10 yıl sonrasını fiyatlayan bu hisseye karşı dikkatli olun yaz(a)madı. Şimdi şirket çok aşırı Dr boğazda ayrıca zerrece güven vermeyen patronları var, kerizma son üç yıldır hala önceki yılki haberleri yazarak hisse ve patron güzellemesi yapmaya devam ediyor, nominal bazda yüzde 82 ll düşüşe kerizma güzellemeleri yetmiyor ki şimdi de patronun diğer adamları kerizmaya desteğe gelmiş ... Kötü niyetli olmasalardı fiyat arşa çıkarken dikkat yazıları yazan olurdu.

7. Sayın yarasa, üşenmeden bu araştırmayı yapmanız oldukça önemli. Bende size teşekkür ederim. Benim branşım daha çok Oyak üzerindeydi. Twiter de başka bir hesabım var, Oyak 33 milyon hektaş satmadan önce onuda yazdım. Çünkü Oyak 55 lirada 33 milyon hektaş satarak kendisini amorti etmeyi başardı ve koca Oyak daha sonra şirketin içini boşaltarak finansal yüke girmesini sağlayarak hektaşı buralara getirdi. Aslında Sami, Oyak yanında evliya kalır. Oyak bunu nasıl yaptı, konu basit, birincisi iktidara çok yakın ve kişisel bir sahibi yok. Yatırımcıya gram acımadı. Kontrol şirketindeki olayda böyle, sahipleri yatırımcıya acımıyor. Derhl hissesinde olanalr gibi, 16 liradan 176 liraya, oradan 23 liraya getirdiler. Getirenlerle sahibi ve onun alnus adlı yatırımcı şirketi ve baş aktör Zeynel abidin güdücü. Örneğin bu hissede şöyle garip bir şey daha oldu. Twiter de İdris adında biri hisselerde yapılan spekülasyonu yazıyordu ve güven kazanmıştı. Zeynel abidin güdücü bu ismide satın alarak derhl hissesine güven verdiler ve 1,5 milyar lira vurgun yapıldı. Borsanın her yerde DNS’ı bozuldu. Son 3 yılın halka arzları daha çok bozdu. Kontrol hissesini neredeyse sıfırsan keşfeden isim kıymetli paşa hocamızdır. Sayın paşa geçmiş yıllarda hisse nette de yazardı.

Diğer konuya gelecek olursak ben 100 liradan hisse alan için bir şey diyemem, kontrol hissesinde halka açıldığı günden bilirim, almak nasip olamdı ama bana göre 25 stop noktasıdır. Üstünde senette kal, altında tedbirli ol. Evet 3-5 lira beklemek yada bunu yazmak her açıdan sıkıntılı ama benim şerhim bedelli oldu. Bir kaç yazı öncede yazdım, bu bedelli beklenen den çok erken bir tarihte geldi. Şirkete ait yazılanlar mutlak suretle bir öngörüdür, her hangi bir garantiye tabi olamaz. Selametle.

8. Sasanın 189 lira en tepe zirveden satıldığı ve taban olduğu gün sanırım Salı günüydü ve pazartesi akşam devasa bir specs odası açıldı. İnanılmaz ünlüler vardı, aracı kurum markalı konuşmacılar geldi. Ve ertesi gün tavandan başlayan satış 2 senedir devam ediyor. Sasa da en son gelişme yatırım teşvik belgesi rakamı yükseldi, yatırımcı bunu iyi bir şey gibi algıladı ama bu 4-5 milyarlık rakam, olası zararı tölere etmek için yarırımın erken aktifleştirmesine neden olacak. Yani patron zarar açıklamamak için gelecekten tüketiyor.

Sayfa 152/195 İlkİlk ... 52102142150151152153154162 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •