Originally Posted by
furkan29
Aynen öyle, müslümanken ateist oldum. Topraktan ruh üflenerek değilde evrimsel süreçle ortaya çıktığımızı öğrendim. Yani doğadaki hayvan türlerinden sadece biriyiz. Hayatta kalmak ve üremek üzerine yaşarız. Doğada adalet hak hukuk kural yoktur. Tek amaç hayatta kalmaktır. Bunun için diğer hayvanlar gibi bizde herşeyi yapmak isteriz. İşin doğası böyle. Ancak düşünen hayvanlar olduğumuz için bunu böyle yapmayalımda şöyle yapalım diye kurallar uydurduk. Devletler kurduk. Dinler ürettik. Kanunlar yazdık. Evlilikte bu kurallardan biri. İnsan doğası gereği tek eşli olamaz. Kadında olamaz erkekte olamaz. En iyi en sağlıklı yavruyu verebilmek ve canlılığın devam edebilmesi için türler birlikte olmak amacıyla sürekli rekabet ve kavga halinde olmalı. Böylelikle en güçlü ve en sağlıklı insanlar çiftleşip sağlıklı yavrular ortaya çıkarır. Tüm doğada kural bu şekilde işler. Bizde de farklı olmamalı. Çocuk yapmanın kişiye faydası yoktur. Türün devamı için gereklidir. Bizde çocuk istemenin tek amacı yaşlanınca beni bakar mottosu.
yalnız evrim çok da bizim beklediğimiz şekilde devam etmiyor. Genetik olarak en iyiler çoğalıp baskın olmuyor. Şuan dünyanın nüfus artışı olan bölgeleri bırakın zengin olmayı neredeyse açlık olan bölgeler. O zaman mantıken yeterli kaynağı yoksa ürememesi gerekirken bilakis üreyip daha fazla sayıları artıyor.
Tersine bir şekilde hayat standartları yüksek ülkelerde ise nüfus artmıyor.
Nedenleri sosyoloji biliminin ilgi alanı olabilir ancak görünüşe göre 100 yıl sonra avrupada siyahi ırklar, hint ırkı vb baskın olacak. Belki de 100 yıla bile kalmadan olur.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri