Originally Posted by
hissedar01
Arkadaş kasim ayı cirosu az diye keyfin niye kaçıyor. O yazilanlar sadece kap bilgileri . Yapilan her işin kapi atilmiyorki. Yada uretilip piyasaya satilan malzemelerin kap i atilmiyorki. Bu nedenle ciroyu bilmek mümkün değildir. Keko ustad derki kap atilan tutarin en az yarisi kadar ama genelde kap tutarına yakin diğer islerden ciro gelmektedir. Birde şu an bekleyeceğin haber europower arzi olmali sunjunior satış ağı için bayilik anlasmasi kapi olmali mesela arcelik vestel bayi ağı ile anlasilsa super olur. Teknosa ile anlasilsa keko ustad icin balli lokma .zaten teknosa tavan olmus bugün. Keko ustada hayirli bereketli olsun
Evet dostum diğer hissem olan teknosa dün tavan yaptı...onda da önemli gelişmeler var...zaten hem onların forumunda hem de twiteerda gerekli yorumları yapıyorum...gesanda ise benim düşünceme göre bu yılın son çeyrek ve gelecek yılın ilk çeyrek cirosu bellidir...şu anda gelen kapların ise gelecek yıl ikinci çeyreğe yansıyacağını düşünüyorum...
azalan kapları ise şirkete sormak lazım...ya mevsimsellikten dolayı son çeyrekte alınan ihaleler azalıyor olabilir yada gesan zaten aşırı voaliteye sahip iken atacakları kaplar ile gesanı daha da agresifleştirmek istememeleri de bir neden olabilir...ama her halükarda iş konusunda gesanın bir sıkıntısı yok...çünkü bunu neredeyse her şirket ile görüşmemde sordum her seferinde de aynı cevapları aldım...bol bol iş alıyorlar iş konusunda kesinlikle bir sıkıntıları yok...
verilen son teşvikler ile ve yapılan son düzenlemeler ile iş potansiyeli çok arttı...zaten bu potansiyeli gören borsadaki bir çok şirket ges işine girmeye çalışıyor...belki onlarca firma ges işine girecez diye kap attı...büyük firmalar da aynı şekilde bu çalışmanın içindeler....teknosa forumunu takip edenler sabancıların da nasıl bir çalışma içine girmeye başladıklarını yorumlarımdan okumuş olmaları lazım...
burada gesanın en büyük avantajı ges,res,hes gibi santrallerde kullanılan malzemenin bir çoğunu kendi bünyelerinde üretmeleri ve yine bu malzemelerin bir çoğunun ana bayiileri olmasıdır...öyle ki ihalede iş alan rakipleri bile gelip gesandan ürün almak zorunda kalıyor...bu yüzden de gesan ileride oluşabilecek rekabette her zaman avantajlı olacaktır...
ikinci bir konu da gesanın yapmış olduğu tahaüt işlerinin kar marjı çok daha yüksek iken üretim alanında çalışan şirketlerin çok daha azdır...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri