Sayfa 160/1002 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260660 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 1,273 - 1,280 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IX

1. Bizim profesörlerin ekserisi intihal ve aşırmacılık yaptığı için bilgileri ve dayanakları güvenilir değildir.

Ben her zaman kendi okuduğuma ve gördüğüme inanırım. Başkasının lafını kaynağını doğrulamadan onaylamam.

İBB kütüphanesinde komple Türkçeleştirmiş halde 60 cilt olarak 2019 da yayınlandı. Osmanlı komple kayıtlı bir ekonomi. Herşeyin kaydı var!

http://www.kadisicilleri.org

Kayıtlı ekonomi olmayan hiçbir imparatorluk uzun süre varlığını sürdüremez. İmkansızdır. Roma Osmanlı İngiltere ABD bunlar da kayıtdışı ekonomi minimal olmak zorunda! Sıfır değil minimal!

Bu düzenli checkup yapmaya benzer. Mesela elinizde hiç veriye dayalı tahlil olmadan hastaya tanı koyabilir misiniz? Nadiren evet. Tahlil yapabilmeniz için veri lazımdır. Veri ancak kayıtlı somut bilgilerle olur.

Türkiye ekonomisi ağırlıklı kayıtdışı olduğundan kimin eli kimin cebinde belli değildir. İyi veya köyü analizleri tesadüflere dayalıdır.

TCMB nin enflasyonu anketle tahmin etmeye çalışması manidardır!

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Ben bu dusunceye katilmiyorum.

Gecenlerde Biji Ahmet acikladi, son 300 yildir, bu yolsuzluk suruyor, diyordu, adam prof. herhalde dogrudur.

2.  Alıntı Originally Posted by adanalı Yazıyı Oku
    Önümüzdeki hafta dolar ne olur?
    ekstra gelişmeler olmazsa 7,62-7,70 arası takılır bence.

osmanlı yarı köle köylülerin artığından geçinen bir vergi sistemine sahipti.
    bi de akdeniz havzasında ki ticaretten aldığı vergiyle beslediği merkezi kraliyet ordusu mevcuttu.
    ayakta kalmak için kayıt tutmak zorundaydı.
    osmanlılın en sevmediği kesim kayıt altına girmek istemeyen konar göçer yörüklerdi.
    bunları da sık sık sürgüne yollamıştır.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

4. Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, HDP'ye yönelik "Kobani soruşturması" kapsamında yapılan gözaltılara muhalefet liderlerinin ses çıkarması gerektiğini, aksi halde "önüne çıkan herkesi tutuklayabilecek olan bu iktidarın" Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'i de tutuklayabileceğini söyledi.

https://cumhuriyet.com.tr/video/avra...caklar-1768971

5.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Dostlar, şeyimiz tamam da bu arada bişey sormak istiyorum. bistte yatırım yapan var mı? Bu forumda Temel-Teknikçi çok iyi arkadaşlar var. Şu hisseler hakkında orta ve uzun vade nasıl olur bir fikri olan dostlar var mı? İşyat-işmen, egeen, karel, gedza, politek, ecilc, karel, jant, parsan, orge, şişe, soda, aksen, cemtaş, ecilc, aselsan , hektaş, sasa, petun ? yaklaşık 20 hisse?
    Sayın cevdet 060,ben hisse yatırımı yapıyorum. Sizin yazdığınız hisselerin hiç biri yok. Genelde riskli hisse yatırımım var..
    Sadece 2006(yanılmıyorsam) da Egeen aldım 9 TL. O zamanlar şimdiki sabır yok 10 oldu sattım.
    2008 de sasa aldım kuruş fiyattan kuruş fiyattan sattım.

6.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    ekstra gelişmeler olmazsa 7,62-7,70 arası takılır bence.
    71.2 den bozma imkanı mevcut şu anda

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    71.2 den bozma imkanı mevcut şu anda

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    71 Lira 20 kuruştan neyi bozduruyoruz .

O şey 71 Lira mı oldu haberimiz yok.
    Yok 7,12 demek istediyseniz 7,66 olan şeyi neden 7,12 den bozdurak ki?

Aksi bi gelişme olmazsa haftaya 7.80 lerde bi dolar olabilir. 7.6969 halen önemli
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 160/1002 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260660 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •