BES ödeme gücü olanlar için çok iyi bir sistem. Bes firmalarının yapmak istememesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bes hesabı açtırdıktan sonra 12 aylık brüt asgari ücreti tutarı kadar ödemeye kadar %30 devlet katkısı alabiliyorsunuz. Buna kimse sen para yatırma diyemez.
Ayrıca yanlış anlamayın ama "iyice araştırma" dan bahsedip BES sistemine "balon" benzetmesi yapıyorsanız iyice araştırmamışsınız demektir.
Bilgisi olmadan fikri olanlardan kastım buydu. Ben yine de etraflıca araştırmanızı tavsiye ederim.
Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.
Bes'i ilk çıktığı zamanlar denemiştim beş yıl 2011-2016 sanırım... BAktım, bu parayı faizde de tutsam aynı hesap oluyordu. Devlet katkısı da yoktu, ayrıca bazı şirketler kendileri de ekliyor o zaman daha da güzel oluyor ama, bence çok büyük bir şey değil... Ama birikim birikimdir, fakat kimse o para ile emekli olacağını düşünmesin. Emeklilik diyince insanlar büyük bir şey sanıyor, -bilinçli olmayan insanları kastediyorum- o para ile emekli olsan araba alamazsın...
Eyt yaş kriteri ile doğmuş geriye doğru işletilerek , yine yaş kriteri olursa eytnin eytsi olur. Ne ise biz altenatif oyak , iş ve koç grubundan emekliliğe odakl*****m memlekette film fırıldak bitmez.
SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
49 yaşında bir esnaf arkadaş , 10 senedir esnaf-patron bu kişi, bağ kurlu olmuş, EYT den faydalanıyorsa 20 sene inceki dönemde işçi olduğu esnada...3 sene sigortalı zonguldak madenlerinde kömür işçiliği görevini ifa etmiş, şimdi yıpranma raporu veya hakları varsa erken emekli olur mu 49-50 yaşlarda , bu meseleyi hep merak etmişimdir.
eyt de yıpranma payı hesaplaması nasıl SGK DA..
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri