Oğuzhan Uygun
@ogzhn_uyg
🇮🇱İsrail'in "aşılamaz" dediği demir kubbesinin (Iron Dome) satürasyon zaafiyeti
Çok sayıda atışın ardından 'satürasyon' denilen zaafı nedeniyle roketleri engellemede sorun yaşıyor.
Hamas'ın çoğu "ev yapımı" birkaç yüz dolar değerindeki roketlerine karşın Demir Kubbe'de kullanılan savunma füzeleri ortama 50 bin dolara mal oluyor.
Hamas'ın çok sayıda roketle, gelişmiş savunma sistemini yorduğu ve peşinden gelen roketlerin füze kalkanını bu sayede aşabildiği belirtiliyor.
Geçmiş dönemlerden farklı olarak hedeflere isabet oranlarında da gelişme olduğu görülüyor.
2019-2020 yıllarında Hamas toplamda 775’in üzerinde füze ateşlemişti. 2021'de 24 saatte binin üzerinde, bugün ise 20 dakikada 5 bin füze ateşleyecek seviyeye ulaştıklarını gösterdiler.
Yurt dışında mühendislik eğitimi alıp yeniden bölgeye dönen Filistinlilerin know-how anlamında çok faydalı bilgiler edindikleri ve roket üretiminde başrol oynadıkları söyleniyor.
@erefefik
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו
@netanyahu
·
10 Eki 2019
Israel strongly condemns the Turkish invasion of the Kurdish areas in Syria and warns against the ethnic cleansing of the Kurds by Turkey and its proxies.
Israel is prepared to extend humanitarian assistance to the gallant Kurdish people.
@erefefik
Özgür Özel
@eczozgurozel
İsrail'in 198 Filistinlinin yaşamını yitirmesine neden olan Gazze saldırılarını lanetliyorum.
Filistin ve Orta Doğu'ya barışın gelmesi, tırmanan gerilimin sonlanması, bir daha can kaybı yaşanmaması için uluslarası topluma öncülük etme görevi ülkemize düşmektedir.İris Cibre 🐦
@iriscibre
200 İsraellinin öldüğü
500 e yakının işkence ile kaçırıldığı
1000 üzerinde ise İsraellinin yaralandığını unutmuşsun
Size yazıklar olsun ayrı da
Bana da yazıklar olsun ki sizlere ve partinize oy verdim
Linç üzeri linç yeyip seninle aynı fikirdeki başkanını savundum
Birinin acısı da acı, diğerinin acısı da acı
Tümü sivil
Tümü suçsuz
İsraelli sivil de Filistinli sivil de
Tüüü yazıklar olsunİşte böyle başlarina gelince anliyorlar.İris Cibre 🐦
@iriscibre
Bundan sonra chp ye tek oyum yok
1 tane chp li aramasın beni
1 tane mesaj dahi istemiyorum
Sizlerle işim yok benim
Üyelikten çıktım hala mesj geliyor, yarın ilk iş ilçenizi arayıp listeden çıkartmalarını isteyeceğim
Tüü yazıklar olsun
@herkesicinCHP
@erenerdemnet
@kilicdarogluk))))))))))
@erefefik
SDG/PKK/YPG - Mazlum Abdi:
"Türkiye; sadece 72 saat içinde, güvenli bölgelerimizi felç eden 150'den fazla noktayı vurdu!"
@erefefik
Gazze şeridinde onlarca Amerikan vatandaşı rehin tutuluyor.
-İsrail'in Birleşmiş Milletler Temsilcisi
@erefefik
2014 yılından kalma bir paylaşım:Allan Sørensen
@allansorensen72
Sderot cinema. Israelis bringing chairs 2 hilltop in sderot 2 watch latest from Gaza. Clapping when blasts are heard.
Sderot sineması. İsrailliler, Gazze'den son gelişmeleri izlemek için Sderot'taki tepeye sandalyeler getiriyor. Patlamalar duyulduğunda alkışlıyorlar.
Aşağıdaki paylaşım ise dün yapılmış; Aşkelon ve Askod sokakları, Israil'li sivil cesetleriyle dolu:
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner...
@erefefik
Kolombiya Devlet Başkanı Petro:
"İsrailli çocukların huzur içinde uyumasının tek yolu, Filistinli çocukların da huzur içinde uyumasıdır."
@erefefik
Yer İmleri