Sayfa 161/564 İlkİlk ... 61111151159160161162163171211261 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,281 - 1,288 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Eren8002 Yazıyı Oku
    Şehir hayatını görmüş çalışma hayatının koşuşturmasından sıkılmış beton yığınlarının arasında bunalmış kişiler huzuru toprakta ve tarımda arıyor.Benim bir ayağım bursada bir ayağım köyde.Köyde üretmeye çalışanların ise artık topraktan ürettikleri üründen hiç bir ümidi yok hatta suan köylerin %50sinden fazlası üretim yapmıyor.Ya emekli maasiyla yaşamına devam ediyor yada sehirlere göç edip hafta sonu köye gelip yazlık kışlık şeklinde yaşıyor.Inanın 50-60 ağacla hayat devam etmiyor.Ürün her sene aynı rekolteyi cikartmiyor hatta hava sartlarindan dolayi hiç olmadığı yillar oluyor peki o yıl giderlerinizi nasil karşılayacaksınız.Ya traktörünüzü satacaksaniz yada bankaya borcunuz varsa araziniz elinizden gidecek.Yıllardir enflasyonu baskılamak için tarım ürünlerinin üzerinde baskı var ve bunun sonu facia olacak.En son örneği et fiyatlari.Mazota yeme işçiliğe zam gelirken et ithal edilerek et fiyatları aşağı çekildi.Peki besici 23-24 tl ye mal ettiği hayvanı 25-26 tl ye satarsa bir hayvandan 200-300 tl kar etmek için bu işi yaparmı.Bir hayvandan en az 2000-3000 tl arasi kar etmesi lazımki o bokun içine girdiğine sabahın ayazında kalkıp hayvanlara baktığına değsin.Yıllardir teşviklerin büyük üreticilere verilerek küçük aile işletmelirinin sistem dışı bırakılmasıninda etkisi büyük.Yazdıklarımdan bu işleri kessinlikle yapmayın anlamı cıkmasın.Üretmek zorundayız ne olursa olsun topraklarımızı değerlendirmek hatta çocuklarımizida bu konuda eğitmeliyiz.Ama kulaktan dolma bilgilerle değil bir hevesle değil gerçekçi olmaliyiź.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    tarım ve hayvancılık la geçinilir...ama bu ülkedeki tarım hayvancılık politikalarıyla bir güzel batarsın..bu nedenle para kazanmak için değil, huzur için uğraşmak lazım bu işlerle...para gelirse şükür dersin, gelmezse zaten bir beklentim yoktu dersin....para derdine düşersen, huzur ararken huzursuz olursun!!

2.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    10 yillik 60-70 agac, bir aileye bakar dediler.

Bir dusunun, gencecik bir evlat ya da torun, bu 60-70 agaca bakacak sadece, yan ugrasilar, kazanclar, doganin o muazzam gucu arkasinda.

Obur tarafta ise, baba ocagini terk edecek, okulun oldugu kente gidecek, binbir masraf kurs o puani tutturacak, okulu tamamlayacak, en az o yil icin 100.000 melektasi ile rekabet edecek, ve kazanacak, ustelik boyle bir ulkede.

Sizce zeytine donuk yasam planlamasi bu maceradan cok daha gercekci degilmi.?

Bir Mimar arkadasim var, tavukculuk yapiyor.

Gecelerde dedi, abi sorun bizlerde degil ailelerimizde.

Benim su an ki kafam olsa neden yazik edeyim ki onca yili.
    Beyaz yakanın son zamanlarda meşhur kelimesi bu sektör içinde geçerli farkındalık yaratmak lazım.Çocukluğum toprakla hayvanla uğraşmakla geçti simdi ise toprak boş duruyor ben ise ülkenin sayılı isletmelerinden birinde çalisiyorum ama aklim hala torakta.Her ay hesap ediyorum toprak boş kalmasın değerlendireyim diye ama oturup hesap yaptığımda ne yaptigim masrafı nede ayırdığım zamanın karşılığı olan getiriyi sağlamıyor.Basit bir örnek bu yaz biraz vakit ayırıp fasulye ektim hiç ilaç kullanmadan gayette güzel oldu.Fazla fazla yedik artanıni pazarda 5 tl iken ben 2.5 tlye satayım dedim sonuç 2 tlye alalim diyenler.Bende hanıma dedimki ihtiyacın olanıni al kalanı tarlada çürüsün almak isteyende gitsin pazardan 5tl ye ilaç kkullanılmış tadı tuzu olmayan şeyleri yesinler.Bu yıl ise yiyeceğim kadarını eker yerim.Sonuçta bir emek var hakkınıda vermek lazım.

3.  Alıntı Originally Posted by Eren8002 Yazıyı Oku
    Beyaz yakanın son zamanlarda meşhur kelimesi bu sektör içinde geçerli farkındalık yaratmak lazım.Çocukluğum toprakla hayvanla uğraşmakla geçti simdi ise toprak boş duruyor ben ise ülkenin sayılı isletmelerinden birinde çalisiyorum ama aklim hala torakta.Her ay hesap ediyorum toprak boş kalmasın değerlendireyim diye ama oturup hesap yaptığımda ne yaptigim masrafı nede ayırdığım zamanın karşılığı olan getiriyi sağlamıyor.Basit bir örnek bu yaz biraz vakit ayırıp fasulye ektim hiç ilaç kullanmadan gayette güzel oldu.Fazla fazla yedik artanıni pazarda 5 tl iken ben 2.5 tlye satayım dedim sonuç 2 tlye alalim diyenler.Bende hanıma dedimki ihtiyacın olanıni al kalanı tarlada çürüsün almak isteyende gitsin pazardan 5tl ye ilaç kkullanılmış tadı tuzu olmayan şeyleri yesinler.Bu yıl ise yiyeceğim kadarını eker yerim.Sonuçta bir emek var hakkınıda vermek lazım.

dediğim gibi...bu ülkede tarım ve hayvanclıüı ancak kendi ihtiyacın kadar yapacaksın..fazlası zarar, para kazanma derdin de olursa, dertsiz başına dert alırsın.

Ben baska bir seylerlerden bahsettim Eren.

Ulkenin dagina tasina Imam Hatip acar, her yerini Cami ile doldurursaniz, sonuc bu olur.

Burada yazmaktan amacimiz bakis acilarini degistirebilmek gayreti.

Zeytin icin koy koy geziyor, kiminde var 50 kilo kiminde var 60 kilo.

Zaten zeytinlikler de ufak, kimi 40 agac kimi 50.

O adamcagizin traktoru, kamyoneti yok.

Ve hatta oyle satiyor ki zeytini, kalibrasyondan bile gecirmemis, kucugu buyugu bir arada tanelerin.

Simdi bu fakir koylunun gecim sartlari degil mesele.

Mesele o yurttaslarin bu denli fakir kalmasi sonucunu doguran politikalar.

Bugun yas'i 60 civarinda olan neslin pek cogu Universite Mezunu, neden biliyormusun ? Askere er olarak gitmek korkusundan.

Bu Memlekette hic bir adim, makul ve gercekci nedenlerle atilmadi, atilmiyor.

Yazmaktan amacimiz, bu bakis acisini degistirelim Arkadaslar gayreti.

Yoksa sen de biliyorsun ki, bu ulkede 300 Bin issiz Ziraat Muhendisi var.

5.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Ben baska bir seylerlerden bahsettim Eren.

Ulkenin dagina tasina Imam Hatip acar, her yerini Cami ile doldurursaniz, sonuc bu olur.

Burada yazmaktan amacimiz bakis acilarini degistirebilmek gayreti.

Zeytin icin koy koy geziyor, kiminde var 50 kilo kiminde var 60 kilo.

Zaten zeytinlikler de ufak, kimi 40 agac kimi 50.

O adamcagizin traktoru, kamyoneti yok.

Ve hatta oyle satiyor ki zeytini, kalibrasyondan bile gecirmemis, kucugu buyugu bir arada tanelerin.

Simdi bu fakir koylunun gecim sartlari degil mesele.

Mesele o yurttaslarin bu denli fakir kalmasi sonucunu doguran politikalar.

Bugun yas'i 60 civarinda olan neslin pek cogu Universite Mezunu, neden biliyormusun ? Askere er olarak gitmek korkusundan.

Bu Memlekette hic bir adim, makul ve gercekci nedenlerle atilmadi, atilmiyor.

Yazmaktan amacimiz, bu bakis acisini degistirelim Arkadaslar gayreti.

Yoksa sen de biliyorsun ki, bu ulkede 300 Bin issiz Ziraat Muhendisi var.
    Aynı şeyleri yazıyoruz.Sadece farklı bir dille.Işin biraz içinde olduğum için sadece örnekler veriyorum.Mesala ahu dudu üretimi mesakatli ve işçiliği olan bir iş.Ürün küçük ve narin olduğu için bir işci gunde 20-25 kilo toplayabiliyor fabrıkaların alım fiyatı ise kartel uygulayarak 4 tl max.Sız yapın hesabı bir işci günde 80 tl lik ürün topluyor ve işcinin günlük ucreti 60 tl bahçeye götür tekrar evine birakderken 10 tl harcasanız ürunden size kalacak para 10 tl.Işin üzücu kismi ise yerli üreticiye 4 tl üzeri fiyat vermeyen firmalar aynı ürünü bosna hersekten 8 tl arti nakliye ile alıyorlar.Kısaca tarım bakanlığı ve tarım ürünlerini işleyen firmalar piyasanın ve çiftçinin canına okuyor.Salça üretimi yapan firmalar bu yıl üretici ile sözleşme imzalayip ekimini yaptırdıklari domatesi bile sözleşmedeki fiyata uymayarak 18 krustan aldılar.Şimdi diyeceksiniz sözlesme var ver mahkemeye.Siz bu ülkenin en zengin insanina karşi mahkemede kazanacağınızi dusunuyormusunuz.

Ben yazlari Kanada'da kislari Turkiyede yasarim.

Firsat buldugumda Ataturkcu Dusunce Derneginde Ingilizce kursu acarim, ucret Kabul etmem.

Bu son tatilde bizzat gordum.

Koy 80 hane, belki 60'inda zeytin var.

Biri ciksa deseki, Arkadaslar, hepimizde toplam 4 ton zeytin var, verin bana ben bunu satayim, paranizi getirip elinize sayayim.

Asla katilmazlar.

Neden ?

Cunku simdiye kadar cok kaptirmislar mallarini.

Bizim koylu demis vurulmuslar, dini butun adam demisler vurulmuslar.

Hukuk yok, bunlarin takip gucleri yok.

Yapilacak is, cepte nakit gideceksin, kac kilo 60, al amcam 420 TL.ni, deyip malini alacaksin.

Tamam 4 ton mal aldin, verdin yaghaneye, hah is'te senin oradan parani alman sorun.

Is'te canimi vereyim ama param yok diyecek adam.

Yoksa bu kadar koylu yurttasi bu kadar caresiz birakmak kolay is'mi.

Devletin tepesinde oturana bak anla sorunu.

Bu dertler, yeni yetisen nesillerin bilinclenmesi ile ancak asilir.

Yoksa surer gider, 2.000 senedir surdugu gibi.

7.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Ben yazlari Kanada'da kislari Turkiyede yasarim.

Firsat buldugumda Ataturkcu Dusunce Derneginde Ingilizce kursu acarim, ucret Kabul etmem.

Bu son tatilde bizzat gordum.

Koy 80 hane, belki 60'inda zeytin var.

Biri ciksa deseki, Arkadaslar, hepimizde toplam 4 ton zeytin var, verin bana ben bunu satayim, paranizi getirip elinize sayayim.

Asla katilmazlar.

Neden ?

Cunku simdiye kadar cok kaptirmislar mallarini.

Bizim koylu demis vurulmuslar, dini butun adam demisler vurulmuslar.

Hukuk yok, bunlarin takip gucleri yok.

Yapilacak is, cepte nakit gideceksin, kac kilo 60, al amcam 420 TL.ni, deyip malini alacaksin.

Tamam 4 ton mal aldin, verdin yaghaneye, hah is'te senin oradan parani alman sorun.

Is'te canimi vereyim ama param yok diyecek adam.

Yoksa bu kadar koylu yurttasi bu kadar caresiz birakmak kolay is'mi.

Devletin tepesinde oturana bak anla sorunu.

Bu dertler, yeni yetisen nesillerin bilinclenmesi ile ancak asilir.

Yoksa surer gider, 2.000 senedir surdugu gibi.
    İmzamı atarım altına.Bende tarım isini yapacak olsam bu saatten sonra kendim satabilecegim kadar üretim yaparım.10 inek bakıp mandıraya 1 tl den süt satacağıma 5 inek bakar ev ev gezer müsteri portföyünü olustururum.Daha az maliyetle aynı karı elde edip paramı pesin cebime koyarım.

Alıntı Originally Posted by Eren8002 Yazıyı Oku
    İmzamı atarım altına.Bende tarım isini yapacak olsam bu saatten sonra kendim satabilecegim kadar üretim yaparım.10 inek bakıp mandıraya 1 tl den süt satacağıma 5 inek bakar ev ev gezer müsteri portföyünü olustururum.Daha az maliyetle aynı karı elde edip paramı pesin cebime koyarım.

Is'te sorunun ozu bu.

Hukuksuzluk.

Eger sen cekip silahi, yaghane sahibinin ayaklarina saydirabiliyorsan, alirsin parani.

Eger o senin bu gucunu biliyorsa, zaten senden zeytin almiyor.

Hukuk devleti ya.

Sayfa 161/564 İlkİlk ... 61111151159160161162163171211261 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •