Güzel bir pazar sabahı bu denli argümanların arasında kalabileceğimi sanmazdım...
Kabalık etmek, hadsizlik etmek yada ukalalık etmek tarzım değildir..
Mücadelem hayat ve kendim iledir. İyi yaşamak, çocuklarımı iyi şartlarda eğitim verdirmek, sağlıklı bir hayat sürmek temel gayemdir.
Sürekli bir hayat mücadelesi içinde büyüdüğüm için siyasetten asla bir gelirim olmadı. İlgilenmedim de...
Siyasi bir düşünceye bağlı olduğum/savunduğum düşünülerek; tüm yazılarda suçlandım... Canınız sağolsun...
Siyasi olarak kendimi tanımlama ihtiyacı hissettim, maalesef...
Siyasi olarak kendimi CHP ile İyi Parti arasında nispeten CHP den ziyade İyi Partiye çok daha yakın bulurum...
Ama takım tutar gibi bir siyasi görüşüm hiç olmadı.
Herhalde siyasi durumum hakkında bundan daha açık ve NET yazabileceğimi sanmıyorum...
İşsizlik var neden kriz yok deniliyor...
Şöyle düşünün..
Bir pastahaneniz var.. 2.ci şubeyi devamında 3.şubeyi sonrada 4.cü şubeyi açmışsınız.. 4 şubede 25 işçiniz var... 2019 yılında personel SSK ları artmış, müşterinin alım gücü düşmüş, pasta malzemelerine zam gelmiş, kiralar artmış, vergileriniz çoğalmış ise hepsini kapatmayı mı düşünürsünüz? Yoksa küçülmeyi mi?
Ben 4.cü ve 3.cü şubeyi kapatır kalan 2 şube ile devam ederim... Para kazanıyorum ama artık eskisi gibi değil . 2010 daki gibi değil.
İki şube kapanınca 12 adet işçimi işten çıkarmak zorunda kalırım...
Hele bir de o ülke Türkiye gibi sürekli arkadan genç bir nüfus geliyor ise;
İşsizlik %25 lere çıkmamasına şaşırmamalıyız.. Türkiye'de fakirleşmeden kastım budur..
Sn.Roxette samimi yazınızı büyük bir iştah ile okudum. Aslında başta sizinle farklıyım diyorsunuz ama yazınızın sonlarına doğru heyecanladığınızı okurken hissedebilliyorum. Çünkü o zamanlarda yaşananları gayet iyi biliyoruz. Ve yazınızın sonlarına doğru bir krizin nasıl kopacağını sizde benim gibi tarif etmye başılıyorsunuz....
Yazılarınızdan asla gocunmam.. Alaya alma, ti'ye alma , hakaret olmadığı sürece paylaşmak en güzeli.. Bırakalım okuyanlar kararlarını versinler..
Burada aylarca, haftalarca yalnız başıma yazdım.. Arada tek tük birileri çıkardı... Ama yeterli değildi..
Ben malum başlığınızdakiler gibi "BURASI USD DA DÜŞÜŞ BAŞLIĞI KARDEŞİM DE GET! İŞİNE!" demem..
Çünkü + - ye, kuzey güneye, sağ sola ihtiyaç duyar... Yoksa sürekli kendi ekseni etrafında döne döne enerjin biter ve 1 cm yol alamazsın.... Farklı yazılar ve fikirlerle güzel oluyor...
Sn.Bora Yaşar...
Yazılarınız %70 ine katılmama rağmen hicv etme özelliğiniz seviyorum.. Eleştirirken en ağır sözleri yazmanıza rağmen okurken satırlarda kibarlık, beyefendilik, olgunluk ve tecrübe oluyor.. O sebeple kimse size direkt kızamaz... "Cüret ve Cehalet" ikilemini çok beğendim...
Lakin eninde sonunda herkes bir şeye CÜRET edebilmek için, entellektüalitenin nirvanasında olmak zorunda değildir. Herhangi bir konuda konuşabilmek yada fikir beyan etmek için illa ki o işişn uzmanı mı olmak gerekir?
İnsandır bu beşer şaşar..
Ama bu sene USD ı 7 TL den alın, 12 TL olacak diyenlerin peşinden gitmek, onların harına körük vermek asıl "Cüret ve Cehalete" örnek teşkil etmez mi?
Olabilir beni bu kelimeler ile suçlayınız. Hakaret değildir. Eleştiridir.. Ben de sonuçta sizin için kullandım...
Ama önce iğneyi kendimize sonra çuvaldızı SELKA ya batırın...
Çünkü "Vicdanımız yanılmaz bir yargıçtır, lakin biz onu öldürmedikçe."
Yer İmleri