Sayfa 175/637 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,393 - 1,400 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Gunlerden bir gun, Kanada'dan ABD'ye geciyorum

Windsor-Ontario'dan, Detroit-Michigan'a.

Gumruk alaninda ABD'li bir TIR soforunu yakalamis gumruk polisi.

Cocuk nafaka borcunu yatirmamis adam.

ABD polisi diyor ki, ara, avukatin mi gelir, kardesin mi, bilemem ama bu 6.500 USD. odenmeden ABD'ye giremezsin.

Adam geri Kanada'ya da donemiyor, o borc odenmeden.

Biz gectik tabiki sonucunu goremedim.

Ancak bu iki Demokrasi sampiyonu ulke insan hakki, hukuku vs. sacmalamadan bunu uygulayabiliyorsa, cevirmede Jandarma yakaldi, bakti GBT'ye, adam 12.000 TL. borcundan araniyor.

Dese ki, bu para gelmeden, ne araban ne sen bu karakoldan cikamazsin.

Uygulanamaz mi ?

Tabiki uygulanir.

Neden yapilmaz, hukuk devleti oldugumuz icin.

Bu ne demek, o jandarma Savci'ya bildirecek, o da dava acacak, mahkeme bitecek, adamin borcu mahkeme sonunda 48 takside baglanacak, 4 senelik mesele.

Bu sure zarfinda bizim koylu yurttas parayi alamadi, traktore haciz geldi ( 15 gunde geliyor ) hayati sondu, kimin umurunda ?

Hukuksuzluk, hukusuzluktan nemalananlar oldugu icin suruyor.

Bu ABD ve Kanada'nin yaptigi aslinda adaleti saglamanin en etkin yolu.
    polisin zencilere sorgusuz sualsiz sikmasida amercan adeleti

SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,667
     Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    Temetttü emeklisi kardeşiniz blogunda güzel bir yazı paylaşmış

http://www.lattedenborsaya.com/2017/...-jason-fieber/

hemen ABD borsasından hisse alasım geldi...

syg.
    Keltos Jason'i taa Dividend Mantra gunlerinden tanirim, hemen her yazisini okumusumdur.
    Guzel etkileyici yazilari vardi.
    Hedefe ulastiktan sonra ara verdi yazmaya ben de biraktim.
    Simdi yeni bir blog acmis, Tayland'da yasiyormus.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by ivarol44 Yazıyı Oku
    polisin zencilere sorgusuz sualsiz sikmasida amercan adeleti

Ha amerikanciyiz biz yani..

Valla bu kadar yazidan bu sonucu cikarmak da bir yetenek olmali.

4.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Ha amerikanciyiz biz yani..

Valla bu kadar yazidan bu sonucu cikarmak da bir yetenek olmali.
    valla be n 6 yil yasadim abd de onlarin adeletini iyi bilirim.orda adelet beyazlar icin var.zaten cogu turkte turk oldugunu soylemez.yunanliyim italyanim der.neyse uzatmayayim yazdiklarinizda katildigim konular olmasina ragmen adelet mevzusuna katilmadim sadece belirtmek istedim.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bakımı köyden bir arkadaş yapıyor...üçün birini almamız lazım normalde ama bir sene var, bir sene yok yılı...var yılıydı bu yıl zeytinde...abi sulama sistemi yaptık, damla sulama, şu kadar masraf ettim dedi...ben de bu seneyi de geçelim dedim

yeter ki doğru dürüst olsun...zaten 25-30 yaşında...hoşuma da gidiyor tarımla uğraşması...keşke biraz daha destek olabilsem...özetle 1-1,5 ton arası mahsul alınıyor...ortalama bir teneke yağ, bir teneke zeytın verse yeter...maksat malımızdan bir şey yemiş olalım...bir de iyi baksın tarlaya.

meyve ağaçlarını yeni diktik...yöreye uygun endüstriyel ağaçlar...ama zeytinler 20-25 yıllık.

yeni zeytin bahçesi kurmak çok zahmetli ve gereksiz...bu işten bıkan bir sürü köylü var...yer inşaat rantına uygun değilse, dönümünde 20 yetişkin ağaç olur, 10-15 bine alırsın dönümünü..bedava bence...ama ranta uygun olmayacak...orhangazi öyle değil, hem iste yakın, hem de otoban gişesi içinden geçiyor...ana yol kenarlarının dönümü 100 oldu, kadastrolu yol kenarları da 70-80...çok pahalı yani bu tür yerler.
    Kim orhangazi ki?

LG-D723 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by ivarol44 Yazıyı Oku
    valla be n 6 yil yasadim abd de onlarin adeletini iyi bilirim.orda adelet beyazlar icin var.zaten cogu turkte turk oldugunu soylemez.yunanliyim italyanim der.neyse uzatmayayim yazdiklarinizda katildigim konular olmasina ragmen adelet mevzusuna katilmadim sadece belirtmek istedim.

Ben 27 sene yasadim, hala da yariyil yasiyorum.

Senin tanidigin Amerika, sadece reklam kismi.

Amerika'da, Justice is commodity derler.

Ama bir Justice vardir, satilir matilir, ya burada ne var.

Sen ABD'de adama seni oldururum de bak ne oluyor.

Burada trafikte adam levye ile cikiyor, oldurmeye tam tesebbus, ama kim arayip bulacak ta islem yapacak.

Insanin adaletten soz etmesi icin hic yoksa adaletin kirintisi olmali.

Degilmi ?

7.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Ben 27 sene yasadim, hala da yariyil yasiyorum.

Senin tanidigin Amerika, sadece reklam kismi.

Amerika'da, Justice is commodity derler.

Ama bir Justice vardir, satilir matilir, ya burada ne var.

Sen ABD'de adama seni oldururum de bak ne oluyor.

Burada trafikte adam levye ile cikiyor, oldurmeye tam tesebbus, ama kim arayip bulacak ta islem yapacak.

Insanin adaletten soz etmesi icin hic yoksa adaletin kirintisi olmali.

Degilmi ?
    umarim cok sevdiginiz ulkede hep kalirsiniz.ben sevmedim.iyi yonleri elbette var ozellikle ekonomik olarak. ama bizimde ulkemizin cok daha guzel yonleri var hep kotu yonleri saymissiniz ama.mesela 100 dolar icin bizde adam vurmazlar.houstonda yasadim hic cebimde 100 dolar tasimadim.bizde irkcilik diye birsey yok. bizde aile diye bir kavram var hersey para degil.varda var yani neyse herkesin onceligi farklidir.irkciligi ben kaldiramadim acikcasi sen umursamazsin suratina ikinci sinif vatandas olarak bakilmasini takmazsin belki.

Cautionary hocam çok iyi yapmışsın tebrik ederim. Sonuçta beş para etmez hisselere para yatırmaktan iyidir. En azından 3-5 kuruş gelir getiren bir yatırım. Birileri de bundan fayda sağlıyor. Daha önce yazdığım gibi ben de ufak çaplı düşünüyorum ama bakacak kişi anlayan kişi bulmak da tabii önemli. Buna da zaman ayırmak gerekiyor. 10-15 bin lira yatırım yapıp her sene 300-500 lira faydalanmak fena sayılmaz. İyi akşamlar.

Sayfa 175/637 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •