Sayfa 180/580 İlkİlk ... 80130170178179180181182190230280 ... SonSon
Arama sonucu : 4634 madde; 1,433 - 1,440 arası.

Konu: YATAS - Yataş

1.  Alıntı Originally Posted by cok400 Yazıyı Oku
    kabul etmeliyim ki, güzel açıklama
    ama sanırım az da olsa bugün yataşta para çıkışı vardı gbime geldi. rakamın küçük olması yüzden listeye girememiş olmalı.
    Aynen. Size mutlu kazançlar...
    Bilgiler araştırmaya yönelik olup al,sat ya da tut tavsiyeleri içermez...

2. Bilgiler araştırmaya yönelik olup al,sat ya da tut tavsiyeleri içermez...

yabancı paylarının durumu:

kendimce izlediğim f/k seyir grafiğinin durumu:

6. 2017 yili ilk 6 ayinda Turkiye'nin mobilya ihracati dolar bazda %36 artip 1.5 milyar dolar olmus (TL bazda yaklasik %45 civari artisa denk geliyor). Yatas'in ise yurtdisi satislari ayni donemde TL bazda %23 artti ve 6.5 milyon dolar civari oldu. Yatas, Turkiye'de mobilya sektorunde en onemli oyunculardan, ama Yatas'in yaptigi ihracat Turkiye'nin yaptigi mobilya ihracatinin %1'i bile degil suan. Gelecek senelerde Turkiye pazarindaki buyumeye benzer buyumeyi ihracat tarafinda da yakalariz umarim.

http://www.mynet.com/haber/guncel/mo...agiz-3265322-1

7. Unlu&CO, Dogtas icin 5.80TL hedef fiyat vermis. Bu hedef fiyat 1.2milyar TL piyasa fiyatina denk geliyor.

Hedef fiyati neye gore hesapladilar bilmiyorum, raporu bulamadim. Ama Yatas'tan her anlamda(ciro, karlilik, ciro buyumesi, yonetim vb) 2 gomlek geride olan Dogtas 1.2milyar TL ediyorsa, Yatas hayli hayli fazlasini eder. Yatas'in su an piyasa fiyati 770milyon TL.
    http://uzmanpara.milliyet.com.tr/rap...slatti/942815/

Alıntı Originally Posted by borsaci34 Yazıyı Oku
    Unlu&CO, Dogtas icin 5.80TL hedef fiyat vermis. Bu hedef fiyat 1.2milyar TL piyasa fiyatina denk geliyor.

Hedef fiyati neye gore hesapladilar bilmiyorum, raporu bulamadim. Ama Yatas'tan her anlamda(ciro, karlilik, ciro buyumesi, yonetim vb) 2 gomlek geride olan Dogtas 1.2milyar TL ediyorsa, Yatas hayli hayli fazlasini eder. Yatas'in su an piyasa fiyati 770milyon TL.
    http://uzmanpara.milliyet.com.tr/rap...slatti/942815/
    sn borsaci34, bu doğtaş-kelebek in durumunu ve yataş ile kıyaslamasını epey bir zaman önce (o vakitler doğtaş fiyatı 2-2.5 civarı gibi idi yanlış hatırlamıyor isem) buralarda tartışmış idik. kendim birçok kritere göre kıyaslama yaparak görüşlerimi dile getirmiş idim. ve bu forumlarda genel kaanat olarak şu ortaya çıkmış idi: gerek operasyonel faaliyetler (cirosu-maliyet yapısı vb) olsun gerek finansal veriler olsun (borç yapısı, finansal oranları vb) kelebek geride kalıyordu. ama ne hikmetse doğtaş "gırtlağa kadar" borç içinde olmasına, zararlar açıklamasına vs rağmen pd si hep yataşın pd sinden üstte yer alıyordu. hala daha pd si üstte (bir ara yataş pd si üste çıkmıştı ama tekrar eski haline döndü). bunca olumsuzluğa rağmen neden doğtaş ın pd si daha yüksek sorusunun tek bir cevabı vardı: "bilmem ne templeton" fonu doğtaşın hisselerinden %1 mi %1.5 mi (neyse artık) almış; o yüzden bir nevi "blue-chip" hissesine dönüşmüş te o yüzden uçup-gitmeli imiş hisse. hem saçma hem de komik bir gerekçe. şöyle ki, ben doğtaş ta spekülasyon yapacak olsam, yurt dışından bir fonla anlaşıp onun üzerinden cüz'i bir miktar hisse alsam ve ardından piyasaya flaş bilgi olarak bunu geçsem nasıl olur? harika olur elbette! veya yurt dışından "bilmem ne templeton" fonu yöneticisi ile anlaşıp desem ki, bu hisseden bir miktar al; zarar edecek olursan zararını telafi etmeyi garanti ediyorum... vs... pek zor olmayan işler bunlar. halbuki, axanın bir fonunun yataşta nispeten daha yüklüce (%5-6 gibi) pozisyonu vardı ama mevzu yataş olunca "önemsiz!" bir ayrıntı idi ne hikmetse. yani konu doğtaş olunca, oldukça düşük oranlı da olsa o hissedarlık "pek önemli bir ayrıntı!"; ama beri taraftan konu yataş olunca, daha yüksek oranlı olsa da o hissedarlık "pek önemsiz bir ayrıntı!"

şimdi de başka biri daha keşfetmiş! doğtaşı. "parayı veren düdüğü çalar" misali; "parayı veren, raporu alır" gibi bir aksiyon olmadığından nasıl emin olacağız!

şimdi baktım: yataşın pd si (18,15 fiyat üzerinden) yaklaşık 776,8 milyon oldu. doğtaşın pd si (4,30 fiyat üzerinden) yaklaşık 899milyon oldu. sadece satış cirolarına bakmak bile, "bu işte bir terslik var" dedirtiyor:

yataşın son 6 aylık satış cirosu: 346,5milyon (böyle giderse yıl sonunda 700milyon veya biraz üzeri olacak muhtemelen)
    doğtaşın son 6 aylık satış cirosu: 250,9 milyon (böyle giderse yıl sonunda 500milyon veya biraz üzeri olacak muhtemelen)

yıl sonunu biyana bırakıp mevcuda bakmak bile yeterli: her ikisi de aynı sektörde olmak üzere, yaklaşık 251milyonluk satış yapan bir firma (adı ne olursa olsun) yaklaşık 350milyonluk satış yapabilen bir firmadan (adı ne olursa olsun) nasıl olurda daha değerli olur!? 251milyonluk satış yapan firma belki de daha yüksek kar ediyor da ondan mı oluyor acaba denebilir. cevap kolay: yine yıl sonu tahminleri biyana bırakıp mevcuda baksak:

yataşın son 6 aylık karı 21,3 milyon
    doğtaşın son 6 aylık karı 5,2 milyon (arada uçurum gibi fark var)

basit oranlarına baksak:

- yab.kaynak/toplam aktif: yataş: %69. doğtaş: %89
    - özkaynak/toplam aktif: yataş: %31. doğtaş: %11
    - yab.kaynak/özkaynak: yataş: 2,26 (yani 1 liralık özsermayeye karşılık 2,26 liralık borç var). doğtaş: 7,89 (yani 1 liralık özsermayeye karşılık 7,89 liralık borç var)
    vs vs... daha da uzatarak daha detaylı analiz etsek te bunu gereksiz buluyorum. yukardaki basitçe bilgiler bile yeterince fikir veriyor.

eee? öyleyse, doğtaşın pd si arayı açmaya hala devam ediyor! nasıl mümkün olabiliyor bu? burası borsa... burada herkesçe "malum olanı" fiyatlamıyorlar. aksine, herkesçe "malum olmayanı" fiyatlıyorlar. demek ki, doğtaş hakkında "bilmediğimiz şeyler var". belki de öyle birşey yok ama varmış gibi algılamızı istiyorlar... bilemiyorum o kadarını...

herneyse. son olarak her 2 firmanın fd sine (yani firma değerine) baktım:

yataş fd: 1.023.324.992 tl
    doğtaş fd: 1.376.828.976 tl

görüldüğü gibi piyasa, doğtaşı yataştan daha değerli addediyor. "bi bildikleri vardır" demekten başka izah bulamıyorum.
    Son düzenleme : cok400; 21-09-2017 saat: 16:03.

Sayfa 180/580 İlkİlk ... 80130170178179180181182190230280 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •