Bende bundan yaklaşık 5-6 ay önce istanbuldaki 25 yıllık evimi kiraya vermektense sattım . Yaklaşık 700 k lık 27 den isdemir aldım 500 k lık 34 ten ereğli. Evveliyattanda kalan 10 lira maliyetli isdemirlerim vardı. İsdemir olmasa bile ereğlide hep zarardayım ama birkez olsun gocunmadım, öykünmedim. Tabiki bir kaç ay geç alsam yüzde 20 lot daha fazla alabilirmişim ama bunu sadece günümüzden geçmişe bakınca söyleyebiliyoruz. ben olaya gerçekten uzun vadeli baktığım için gözümü kırpmadan tek seferde 2 dk içinde aldım attım kenara. Hala aylık düzenli maaştan kalan parayla almaya devam ediyorum. Bugün kötü olabilir, yarında kötü olabilecektir, insanlar bu hareketimle dalga da geçebilir ama ben geleceğimi kurtardığıma ve dağın ardını gördüğüme inanıyorum.
Bu arada evi benden alan arkadaşım 6 binden kiraya verdi ve daha 3 ay olmadan kiracıyla ödemeleri aksatması sebebiyle problem yaşamaya başladı. Ben ise isdemir ereğli karma 3,5 tl temettü verse(ki bu en ölü hali) 0,2 dolar hbk eder. Ben yaklaşık 10-15b$ dolar temettü alıcam nasip olursa
Ereğli özelinde yılın ikinci ve üçüncü ceyreklerinde tonaj çok az düşebilir, mesela toplam 8 milyon yerine 7,7 milyon ton gibi. ancak üçüncü ceyrekte 600 dolara da 1100 dolara da mal satışı var, belkide 780-800 dolar ortalama gelecek. son ceyrek ise bu hali ile 750 ortalama gelir. erğeli doları dikkate almasa dahi 7 liraya yakın bir rakam öder. 1-2 haftadır yaşanan fiyat artışları 700-710 yerine 750-760 olur ve yılı bu rakamla kapatırsa 7 lira nın üzerinde bir temettü daha garanti hale gelir.
Ne güzel söylüyoruz 50 bin 100 bin lot die
Ama şöyle bir gerçekte var Türkiyede Çalışarak birikim yapmayı geçtim ayakta kalmak bile sıkıntı ...
Ufak şehirlerde 3-5 bin tl ev kiraları olduğunu söyleniyor
Büyük şehirlerde öğrencinin geçimi için 10 bin tl lazım diyenler var
Ülke de çalışanların çoğu minimum ücret ile çalışıyor
Buyur nasıl birikim yapacaksın ..
Türkiyede birikim yapmak için sağlam gelirin olması gerektiğini düşünüyorum
Yazılarım ve Paylaşımları YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
Herkes için bunu demek zor ama aylık birikimler ile 10-15 yılda 50k eregl zor değil. Bunu ister büyüme hissesi ile yapar ister isdmr ile yapar. 50k eregl geçen sene 4 TL verdi yıllık 200bin TL. aylık 16.666 TL.
Benim verdiğim hedefler biz önümüzü kış tutalım bahar olursa güzel yaz olursa cillop olur. Hiç olmadı birikim yapmış oluruz.
Uzun vade yatırımcı olmaya çalışıyor.
Yer İmleri