Bir turistin 44 lira tutan hesaba karşılık bıraktığı para.
Sadaka verir gibi değil mi?
Yediği yemeğin ücretini 3 tane bozuk para ile ödeyen Avrupalı Hans seni niye kıskansın bir düşün? https://t.co/Mx5re5B75R
Bir turistin 44 lira tutan hesaba karşılık bıraktığı para.
Sadaka verir gibi değil mi?
Yediği yemeğin ücretini 3 tane bozuk para ile ödeyen Avrupalı Hans seni niye kıskansın bir düşün? https://t.co/Mx5re5B75R
TL'nin palası dxy yukarı gidip dolar güçlendiğinde TL'yi tutuyor. hatta TL bildiğin diğer para birimlerine meydan okuyor. tabii bu meydan okuma yalandan bir şey.
dxy aşağı geldiğinde TL'ye çok fena abanıyorlar. o yüzden TL'ye karşı pozisyon açacakların gram altın ve euro olarak pozisyon açmaları kazançları katmerlendiriyor. hedge için gram altın ve euro gerçekten mantıklı.
Benim sistem yonca ya bakıyor![]()
Biliyorum. Seans arası pek yazılmaz böyle ama...
Tam da böyle grafiklerin karşısında dona kalan yatırımcılar için yazıyorum.
Seçimden önce Altın ons ve EURUSD parite biriktirdiğimi, doların dışarda pul bizde şah olacağını yazmıştım.
Dolar pul olurken, Merkez Bankaları ve eli tuşa giden herkes sarışına bascak parayı. Bakınız bizim MB kendi madenlerimizden çıkan bütün altını alıyor. Üste dışardan 10-15 milyar dolarlık altın ithal ediyor.
Ancaaaak,
Gün gelecek altını da ele verecekler.
Çünkü altını ulusalcı, korumacılar topluyor.
Tüm finans ve maliyeleri emekli edecek "multi-para" gelecek.
"Blockchain" piyasalar geleceğin emek-üretim-dağıtım-birikm alanı olacak.
Vergi yok. Stopaj yok. Komisyon yok. Faiz yok.
Ben konut-inşaat edinimi için bir "blockchain" üzerinde çalışıyorum.
İnsanları ailelerinin 2 yıllık geliriyle ev sahibi yapacağım.
15 yılda evlenip yuva kuracak 20milyon gencimiz var.
Onların emek-birikim-finans-yaşam-yerleşme olanaklarını sağlayacağım.
2028de Cumhurbaşkanı ben olacağım onların oyuyla.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
saygılar
siz yazacaksınız satır aralarına kadar okurum ben
Bist 100 de ABD başkan seçim sonucu öncesi bekleme havası devam ediyor.
Seçim sonuçlarının ardından piyasadaki dalga boyutu elbette duruma göre artabilir.
Sert hareketlere hazırlıklı olunması gereken bir süreç bizi bekliyor.
Bu süreçte stratejisi iyi olan kazanacak YANİ ....
eğer yağmur yağmazsa istanbul'u çok sıkıntılı günler bekliyor...barajlarda 3 aylık su kalmış...bizim suyumuz hiç kesilmezdi...son 1 ayda 3-4 defa suyumuz kesildi...bugünde kesik...binanın deposu var ama en fazla 1 gün idare eder o bile zor...susuzluğu düşünemiyorum...
Georgia da düşmüş
Yer İmleri