Sayfa 191/902 İlkİlk ... 91141181189190191192193201241291691 ... SonSon
Arama sonucu : 7214 madde; 1,521 - 1,528 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by hissedar01 Yazıyı Oku
    Geçmişte yazilmisti ama hatirlayamadim. Ocak şubat gibi devreye girecek panel fabrika kapasitesi nedir. Alfasin şuan 790 mw civari oldugu 2023 de 1290 mw a yukselecegi yazıyor. Bizimkinin kapasitesi ile alfas kapasitesini karsilastirip piyasa degerini hesaplamak isterim. Yada bu hesabi yapan var ise paylasirsa sevinirim
    Yıllık 500 MW üretim kapasitesine sahip ancak istenildiğinde 1000 MW çıkacak şekilde yapılacağı belirtilen Haziran'da atılmış Kap var.Beril Harmanlı'nın da Kasım gibi "1 GW kapasiteli panel fabrikasını yıl sonunda açacağız ayrıca 2023 sonuna doğru 2.ve 3.faz yatırım planlarıyla kapasiteyi yükseltmeyi planlıyoruz" açıklaması var.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

2. Su an alfas piyasa degeri 700 milyon dolara ulaşmış durumda .Kaba hesap ile onumuzdeki 6 ay içinde minimum 500 milyon dolar edecek kapasite artışıda olursa birebir alfas degerinde bir sirketin yuzde 33 sahibi olacak gesan . Bu arada piyasada alfasin halen cok ucuz oldugunu ve 500 700 gibi fiyatlara hizla gelecegini yazan bir çok ustad demeyim ama ky var. Olurda hakli cikarlarsa gesanin bu fiyatlari bedava sayilir.

Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Keko: dostum sana hisse netten davet var..senin forumda yorum yazmanı çok yatırımcı istiyor..acaba bunu yapar mısın ??

Yuri :
    Sagolasin abi. Tesekkur ederim 😊 cok sık yazamam ama kaydolup elimden geldigince yazi yazarim hocam
    Sn. Keko, Sn. Yuri gelir ve seyrek te olsa yazmaya başlarsa bir daha bırakamaz burayı. Buranın cazibesi farklıdır. Türkiye'nin en büyük forum sitesi olduğunu düşünüyorum. Bunu reklam veren firmaların çokluğundan ve niteliğinden de anlıyoruz. Ben de yıllar önce kayıt olduğumda haftada bir bakar, belki yazarım kafasındaydım ancak elimden geldiğince gelen sorulara yanıt vermek, yapılan katkılardan feyz almak, arada sırada geyik yapmak için haftasonları daha sık olmak kaydıyla neredeyse hergün okumak veya yazmak maksatlı giriş yapıyorum. İnanın finansal okuryazarlığı olan MBA'li bir mühendis olarak birçok hap şeklindeki bilgiye kaynağıyla beraber forumumuzda kısa bir sürede ulaşmaktan son derece memnunum. Sizlerden ricam forumun etrafındaki reklamlara da arada sırada tıklamanızdır. Forum sahipleri de bu yöntemle gelir yaratarak altyapının güncel ve teknolojik kalmasını sağlıyorlar.

Europower izahnamesinde BIST 30'un %90'ı ile talepte bulunabileceğimiz yazıyor. Aydem halka arzından sonra Europower'da da bu dönen varlığı kullanabilecek olmak beni sevindirdi. Ancak, BIST tarihinin rekor talebinin geleceğini düşünüyorum. Tahminen %1 civarı bireysel yerli yatırımcıya dağıtım olacaktır. Hisse fiyatı belli olunca daha net tahminler yapabiliriz. Artık halka arzlara yarım milyon civarı bireysel yatırımcı katılıyor. Bu rakam gittikçe büyüyor.

Hepinize iyi pazarlar diliyorum. Bugün ailenizle, sevdiklerinizle, nitelikli zamanlar geçirmenizi salık veririm.

Mottomuz belli; Sakin olup plana güvenin.

4.  Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Yıllık 500 MW üretim kapasitesine sahip ancak istenildiğinde 1000 MW çıkacak şekilde yapılacağı belirtilen Haziran'da atılmış Kap var.Beril Harmanlı'nın da Kasım gibi "1 GW kapasiteli panel fabrikasını yıl sonunda açacağız ayrıca 2023 sonuna doğru 2.ve 3.faz yatırım planlarıyla kapasiteyi yükseltmeyi planlıyoruz" açıklaması var.
    Ben de bunları bu şekilde hatırlıyorum .ama sonradan bir yerden ilk etapta 750 olacak diye aklıma girdi..şu anda nereden bu bilgiyi edindigimi hatırlamıyorum...belki de son NTV roportajindan da olabilir bilemiyorum .ama kademeli olarak 2 000 seviyesine çıkarılacağını biliyorum...
    Her halükarda güzel bir potansiyel sunuyor .
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Sn. Keko, Sn. Yuri gelir ve seyrek te olsa yazmaya başlarsa bir daha bırakamaz burayı. Buranın cazibesi farklıdır. Türkiye'nin en büyük forum sitesi olduğunu düşünüyorum. Bunu reklam veren firmaların çokluğundan ve niteliğinden de anlıyoruz. Ben de yıllar önce kayıt olduğumda haftada bir bakar, belki yazarım kafasındaydım ancak elimden geldiğince gelen sorulara yanıt vermek, yapılan katkılardan feyz almak, arada sırada geyik yapmak için haftasonları daha sık olmak kaydıyla neredeyse hergün okumak veya yazmak maksatlı giriş yapıyorum. İnanın finansal okuryazarlığı olan MBA'li bir mühendis olarak birçok hap şeklindeki bilgiye kaynağıyla beraber forumumuzda kısa bir sürede ulaşmaktan son derece memnunum. Sizlerden ricam forumun etrafındaki reklamlara da arada sırada tıklamanızdır. Forum sahipleri de bu yöntemle gelir yaratarak altyapının güncel ve teknolojik kalmasını sağlıyorlar.

Europower izahnamesinde BIST 30'un %90'ı ile talepte bulunabileceğimiz yazıyor. Aydem halka arzından sonra Europower'da da bu dönen varlığı kullanabilecek olmak beni sevindirdi. Ancak, BIST tarihinin rekor talebinin geleceğini düşünüyorum. Tahminen %1 civarı bireysel yerli yatırımcıya dağıtım olacaktır. Hisse fiyatı belli olunca daha net tahminler yapabiliriz. Artık halka arzlara yarım milyon civarı bireysel yatırımcı katılıyor. Bu rakam gittikçe büyüyor.

Hepinize iyi pazarlar diliyorum. Bugün ailenizle, sevdiklerinizle, nitelikli zamanlar geçirmenizi salık veririm.

Mottomuz belli; Sakin olup plana güvenin.
    Sana katılıyorum dostum..Yuri bir kere yazarsa kopamaz.. bağımlılık yapıyor..europower arz olduğunda bence de efsane olur..onun değerinin yükselmesi direk gesani da olumlu etkileyecek ...

6.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Ben de bunları bu şekilde hatırlıyorum .ama sonradan bir yerden ilk etapta 750 olacak diye aklıma girdi..şu anda nereden bu bilgiyi edindigimi hatırlamıyorum...belki de son NTV roportajindan da olabilir bilemiyorum .ama kademeli olarak 2 000 seviyesine çıkarılacağını biliyorum...
    Her halükarda güzel bir potansiyel sunuyor .
    Sn.Keko 750 MW kapasiteden de söz edilmişti daha önce.Söylediğiniz doğru.Benim tahminim 500 MW olarak planlanan kapasitenin gelen talep değerlendirilerek 750 en son 1000 MW ye revize edildiği.Beril hanımın ifadesinden de anladığımız bununla da yetinilmeyip yatırıma devam edileceği.Twitter da yazan işin içinde olan bir yorumcu verilen siparişlere Mayıs'da gün verildiğini söylüyor.Şirketimiz piyasa gerçeklerine kendini çok çabuk adapte edebiliyor.Bu sevindirici.Bence eupower bir noktadan sonra hücre işine de girecektir.Belki bunu ortaklıkla yapacak.Ben inanıyorum ki bu şirket ülkemizde alanında neye ihtiyaç varsa üretebilecek bilgi, birikim ve vizyona sahip.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

7. https://www.mckinsey.com/industries/...hain-in-europe

Şu yazı okunursa, avrupadaki devasa fırsatlar ve gesan neden almanya da yatırım kararı aldığı daha iyi anlaşılacaktır.

Avrupa'nın mevcuttaki solar gücü 224 GW bu rakam 2030 da 750 GW çıkarılması planlanıyormuş. Önümüzdeki 8 yılda 375 MW civarı kurulum planlanıyormuş tabi bu rakam şimdilik ve tüm avrupa kıtasında tabi. Yıllık ortalama 50 GW civarı kurulum demek. Avrupada gerçekten çok büyük bir pasta var, inanılmaz.

Almanya en öne çıkan isim zira mevcutta solar kapasitesi 58 GW ve 2030 da bu rakam 215 GW düzeyine çıkarılacakmış. Yani yılda ortalama 20 GW kurulum demek. Bu rakam hem solar tesislerin hemde ev tipi ürünlerin toplamı bu arada. 16 GW solar tesis, 4 GW ev tipi. Düşünün almanyadaki pazar büyüklüğünü zira türkiyenin 12 yılda kurduğu toplam rakam 9.3 GW.

Kısaca solar panel üretimi de özetlenmiş. Silisyum minerali işlemlerdenden geçirilerek silisyum polisilikon a dönüştürülüyor. Bunu çok büyük boyutlarda yapıyorlar tabi. Sonra bunları keserek 4er metrelik kütükler haline getiriyorlar. Daha sonra ise dilimleyerek yonca haline getiriyorlar. Sonra bu yoncalar yüksek teknoloji ile hücreler haline getiriliyor. Yani know how ın girdiği kısım daha çok hücre üretimi.

Yazının başlığında da belirtildiği gibi Avrupa nın amacı solar noktasında uçtan uca(silisyum polikarbon-kütük-dilim-hücre-panel) ve rekabetçi bir üretim merkezi haline gelmek, daha doğrusu bir ekosistem oluşturup bunun sinerjisinden faydalanmak. Bunu da üretimi daha ölçekli hale getirip, daha verimli ürünler üreterek yapmayı planıyorlarmış. Ayrıca ulaşacakları üretimle beraber, gelecekte oluşacak teknolojiyi daha yakından yakalama fırsatı yakalayacaklarını düşünüyorlarmış.

Kısaca iş çok ciddileşmiş durumda. Biz buradan kesinlikle pay alırız, bakalım miktar ne olacak onu önümüzdeki yıllar gösterecek. Sabırla beklemeye devam.

8.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Bu soruyu yatırımcı ilişkilerine sorduğumda net bir yanıt alamadım. Ancak, stokların artması çok daha yüksek bedelli işler alıp, taahhütünü daha hızlı yapacağı ve rüzgardan azami derecede faydalanmaya çalışarak tüm dünyaya yayılmak için bu kaynağı kullanacağını gösteriyor. Europower'ın 1 Ocak sonrası aldığı işler aşağıda;

31.066.736 USD + 1.983.795 € + 435.924.195 TL

Yurtiçi kamu ihalelerinde TL bedel talep edildiği için halihazırda stoktaki ürünler kullanılarak ihalelere Europower üzerinden giriliyor imajı sezinledim. Europower'ın 117 milyon TL'lik ilave ihale birinciliği de sözleşme imzalanmayı bekliyor.

Sn. Keko, Allah'tan eşinize acil şifalar dilerim. Dua edeceğim.
    Teşekkür ederim syn hocam.

Sayfa 191/902 İlkİlk ... 91141181189190191192193201241291691 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •