Sayfa 194/1002 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244294694 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 1,545 - 1,552 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Yerli ve yabancı hisse fonlar için alım zamanı mı, satım zamanı mı? yoksa düşüşler de kademeli alım yapmaya devam mı etmeli, buna bir türlü karar veremedim, bir yandan fed faiz artırımı abd borsasını düşürür deniliyor, bir yandan da bazı swap anlaşmalarından ve yeni paketlerden bahsediliyor bu da doları düşürür deniliyor, dolar düşerse bizim borsa da düşüyor, yani yine üç taraflı bir darbe yer miyiz diyorum. Ama diğer türlü de tamamen ppf ve borçlanmalara geçince enflasyon karşısında iyice eziliyoruz.
    Almayı düşündüğüm evlere, arabalara bakıyorum 4-5 ayda %70-80 değerlenmişler benim portföye bakıyorum fonlarda bir ileri bir geri aylardır neredeyse yerimde saymışım.
    Hocam çok tahmin etmeye çalışmayın.
    Bir strateji belirleyin ve devam edin.
    Her enstrüman için elbet bir zaman vardır.
    Saygılar.

2.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Hocam çok tahmin etmeye çalışmayın.
    Bir strateji belirleyin ve devam edin.
    Her enstrüman için elbet bir zaman vardır.
    Saygılar.
    Orası öyle tahmin edemiyoruz, ne yaparsak yapalım bu ekonomik düzende bir şekilde parayı eriteceğiz, düşük riskli, orta riskli ve yüksek riskli eşit şekilde devam edip duruma göre oradan oraya kaydırmaktan başka çare yok.

3. Değerli arkadaşlarım selamlar. Fonların Sharpe oranlarıni görebileceğimiz bir yer var mı acaba? Tasigidiniz fonların sharpe oranlarının kaç olduğunu biliyor musunuz?

M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Değerli arkadaşlarım selamlar. Fonların Sharpe oranlarıni görebileceğimiz bir yer var mı acaba? Tasigidiniz fonların sharpe oranlarının kaç olduğunu biliyor musunuz?

M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Bunu ilk duydum. Bu ne işe yarıyor?

5.  Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    Bunu ilk duydum. Bu ne işe yarıyor?
    Fonun risk oranına göre getirisini hesaplayan bir orandır yani bir performans ölçütüdür ancak fon yöneticileri tarafından kolayca manipüle edilebileceği için çok güvenilir kabul görmemektedir.
    Bildiğim kadarı ile daha fazla kullanılan Sortino oranı vardır ancak bunları hesaplayan bir site var mı emin değilim.

6.  Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Fonun risk oranına göre getirisini hesaplayan bir orandır yani bir performans ölçütüdür ancak fon yöneticileri tarafından kolayca manipüle edilebileceği için çok güvenilir kabul görmemektedir.
    Nasıl manuple edecekler?

Eger kistas kriter belirlemede kendilerine gore güvenli bir alan koyuyorlar diyorsanız ve performans sunum raporlarındakine güvenmiyorsanız kendiniz de kıstas kriter oluşturup hesaplayabilirsiniz. Ki bence en temizi bu. Sonuçta günlük fiyat hareketleri yayınlanıyor.

7. Mesela geçen sene TEFAS'tan tek seferde geriye dönük veri indirmeyi sadece üç aylık periyoda indirdiler. Muhtemelen alt yapıları sürekli çöküp durduğu için. Yatırım yapmak yerine insanları, yatırımcıyı kısıtlamayı tercih ettiler.

Buna burada itiraz edip mail atan oldu mu? Kendince veri işlemeye çalışıp da bunun kolayını bulabilen oldu mu?

Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Bildiğim kadarı ile daha fazla kullanılan Sortino oranı vardır ancak bunları hesaplayan bir site var mı emin değilim.
    Teşekkürler. İlginç ilginç şeyler var. Bir tüyo alsak da yolumuzu bulsak.

Sayfa 194/1002 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244294694 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •