Originally Posted by
nosfecagri
16 17 centi ne dönem bekliyorsunuz hocam mini ralli sonrasi mi?
Beklentiler benzer gibi.
BIST 2024 Kasim dibi 8400 seviyelerinde dolar bazlı 24cent gibiydi. 19 Mart baslayan Imamoglu operasyonlari ile yine 24cent seviyelerindeyiz.
Global piyasalara bakarsanız, Trump ve avanesi en büyük manipulatör, "gümrük savaşları baslatiyorum" diye 2025 başindan beri pozisyonlarını aldılar. Bana, global çetenin hareketleri; bizdeki 2016-2017 donemindeki faizlerin ve dolar kurunun kıprasmaya başladıgı zamqni hatirlatiyor. Hani Kredi Garanti Fonu diye yandaşa para dagitilip dolar aldirilan zaman vardı ya. Lan, ne zamanlar yaşadık. Hukumet 100milyar dolar karsiligi garantisiz kefilsiz teminatsiz para dagitti. Yandas onla 3 liradan dolar aldi. Sonra millete sordu muhalif bozuntulari "128milyar dolar nerede?"diye.
Neyse politik s.çm.kları bir tarafa birakirsak, Trump bayraktarlıginda, ticaret savasları adı altinda yeni bir vurgun dalgasi geliyor.
Piyasalarda anlamaniz gereken şey: büyük para koronavirus pandemisi doneminin sorgusuz sualsiz sermaye dostu ve bol para dagitan hukumet ve hazinelerinin eronine bagimli oldu. gumruk savaslari baslasa, bu hukumetler imalatcilarin ve ihracatcilarin kasasina para doldurur "gümruk savaşinda firmalarimizin cephanesini dolduruyorum" diye.
Bir de kripto evreni var. Yav akliniza gelir miydi 10 sene evvel ABD baskani diyecek "Ben Kripto Prezidentiyim" diyecek!
Yani diyecegim o ki, her şey "pandemik likidite reloaded" için hazır.
ABD tahvil bono faizi %5e dayandi. FED baskani Powell istifa edecek dedikodularima varana kadar "para bas ver" goygoycuları en ust perdede tüm ABD medyasinda.
Dow Jones 80bine gidecek bir ralli. BTC 250bin. Fazler %2-2.5 enflasyon normallerine yumusak iniş.
Bizde de çok dillenen dolar 50-60-75TL ile tavayı kızdırmasiyla 2025 Temmuz Agustos (Dog Days der gavurlar, her şey olabilir yaz kavrulmasinda) dibi işte 16-17cent. Sonra "global frenzy" rallilerin kuyruguna takıliş 2026 Bahara yaza kadar 35cent uzeri. Hatirla hep "Sell in May..."
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri