Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 2/12 İlkİlk 1234 ... SonSon
Arama sonucu : 92 madde; 9 - 16 arası.

Konu: Kapasitede büyüme (yatırım) - ciroda büyüme - döviz gelirleri - karlılık

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Rj16 Yazıyı Oku
    Benimde son gözdelerim;

1. KRVGD (Kervan Gıda)

Polonyada yeni fabrika, yeni hatlar kurulması,
    Akhisar yeni fabrika, yeni hatlar, güneş enerjisi kurulumu vs.

2. YKSLN (Yükselen Çelik)

Güçlü ciro-kar büyümesi, çok geniş ürün çeşitliliği.
    Dilovası yeni fabrika 100bin ton kapasiteyi 200bin tona çıkaracak (2023'te kademeli devreye giriyor).
    Makineler yenileniyor daha verimli üretim vs.
    Yönetim kap bilgilendirme vs. kurumsal gözüküyor, yatırımcı bilgilendirme iyi.

3. MERCN (Mercan Kimya)

Gebze'de arazi alındı yeni fabrika kurulacak.
    Güçlü ciro-kar büyümesi

3'ü de son yıllardaki halka arzlardan. Fiyatları uçup kaçmamış, ilgilenenler bakabilir.
    7 ay önce kapasite arttıran şirketlerden 5 tane öneri yapmıştım. Hemen hepsiyle mart içinde vedalaştım.

1. (Kervan Gıda) - USD bazında %20 kar bıraktı vedalaştım, sonra gözü toprağa baktı.
    2. (Yükselen Çelik) - %5 zararla vedalaşıldı.
    3. (Mercan Kimya) - USD bazında % 35 kar bıraktı yolladım.
    4. (Yünsa) - USD bazında %30 kar bıraktı gönderdim.
    5. (Rubenis) - USD bazında %6 kar bırakmış ama vedalaşmasam kötü bir zarar yazacakmış. Gözü toprağa bakanlardan.

Yünsa haricinde hepsini takipten çıkardım diyebilirim. Yünsa'da fırsat görürsem tekrar almak istiyorum hala beğeniyorum.

En büyük potansiyeli şuan Güneş paneli üreten şirketlerde gördüğüm için yatırım taktiğimi bu tarafa çevirdim. Çünkü çok hızlı kapasite arttırıyorlar çok hızlı büyüyorlar.

Yeni takip listesi :

1. (Alfas) Halka arzından bu yana favorim çok hızlı büyüyor. Profesyonel yönetiliyor.
    2. (Bien Yapı) Buda yeni halka arz şirketi. Çine büyük bir yatırımı var kapasitesini 3 yılda 3'e katlayacak.

Birkaç şirket daha var ama onları daha detaylı inceleyemediğim veya ucuz bulmadığım için yazmadım.

2.  Alıntı Originally Posted by Rj16 Yazıyı Oku
    7 ay önce kapasite arttıran şirketlerden 5 tane öneri yapmıştım. Hemen hepsiyle mart içinde vedalaştım.

1. (Kervan Gıda) - USD bazında %20 kar bıraktı vedalaştım, sonra gözü toprağa baktı.
    2. (Yükselen Çelik) - %5 zararla vedalaşıldı.
    3. (Mercan Kimya) - USD bazında % 35 kar bıraktı yolladım.
    4. (Yünsa) - USD bazında %30 kar bıraktı gönderdim.
    5. (Rubenis) - USD bazında %6 kar bırakmış ama vedalaşmasam kötü bir zarar yazacakmış. Gözü toprağa bakanlardan.

Yünsa haricinde hepsini takipten çıkardım diyebilirim. Yünsa'da fırsat görürsem tekrar almak istiyorum hala beğeniyorum.

En büyük potansiyeli şuan Güneş paneli üreten şirketlerde gördüğüm için yatırım taktiğimi bu tarafa çevirdim. Çünkü çok hızlı kapasite arttırıyorlar çok hızlı büyüyorlar.

Yeni takip listesi :

1. (Alfas) Halka arzından bu yana favorim çok hızlı büyüyor. Profesyonel yönetiliyor.
    2. (Bien Yapı) Buda yeni halka arz şirketi. Çine büyük bir yatırımı var kapasitesini 3 yılda 3'e katlayacak.

Birkaç şirket daha var ama onları daha detaylı inceleyemediğim veya ucuz bulmadığım için yazmadım.
    Hocam Çine yatırım yapacak derken ülke olan çine degil değil mi.

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu yorumu makyajlı bilançolara bir dikkat çekme olarak yazmak istedim.

Bilanço da makyaj olur mu?
    Şirket ismi vermeden sadece olayları anlatarak yorumumu yapacağım.

Geçen gün bir arkadaşım yaaa ne olur şu şirketi bir incele. Karında müthiş olağanüstü bir artış var vs vs.

Dedim ki satışlar artmadan bir iki yıl süreç içerisinde milyar üzeri kar ancak makyaj olabilir dedim. Yani büyük bir altın madeni bulmadı ise.

Hemen şirketin bilançoda konsolide olduğu bağlı ortaklıklarına baktım. Bir kaç tanesi borsada işlem görüyor ve hele bir tanesi 1-2 liralardan 60 liralara çıkmış. Yani şirket borsa değeri de 30 milyondan bir yılda 1.8 milyara ulaşmış. (Ne şirketimiş ama) Haliyle şirket değerindeki bu artış ana ortağın finansalları içerisinde diğer faaliyetlerden gelirler içerisinde yerini almış

Bunu gören yatırımcı ana ortak şirket hisselerine saldırınca bu şirketin değeri de 200 milyondan 1.5 milyara kadar çıkmış

Bitti mi peki?
    -
    Hayır bitmedi, çünkü bu şirketinde sahibi olan üzerinde bir şirket daha var ve o da borsada işlem görüyor ve doğal olarak o da bu yükselişten payını alıyor. Şirketin borsa değeri 1.4 milyardan 5 milyara kadar yükseliyor. Çünkü o da değer artışından gelen karı bilançosuna yansıtıyor.

Bütün yükselişin kaynağı bağlı ortaklığın ticari faaliyetlerinde ise kayda değer şey görünmüyor. Hepsi hepsi 9 Ayda sadece 7 milyon ciro 5 milyon kar var. Küçük şirket Pamuk gibi hafif ama çok yer kaplıyor Ve bu kendi küçük ama değeri muhteşem büyük şirket borsada yükselişine devam ederken diğer iki büyük ortak şirketler bu dalgada yükselişe henüz başlamamışlar görünüyor. Umalım millete mal dagıtmıyorlardır.

Borsamızın başka bir Gözde şirketinde daha Parelel bir durum var. Onu da siz araştırıp bulun.

Bir koyundan 3 post çıkmaz derler. Valla borsada 3 post da çıkar 30 post da.

Borsa olayını tam anlayamayanlara şöyle anlatayım;

Baba oğluna tarlalarından birisini ek diye veriyor. O da kendi oğluna tarlanın bir kısmını ek diye veriyor.
    Fakat torun uyanık çıkıyor. 1000 lira etmez küçük tarlanın üzerine 10 bine satılık tabelası aşıyor. Gelen geçen tabelaya bakıp MMM yapıyor Torun bir süre sonra tabelayı kaldırıyor. 20 bine satılık tabelası aşıyor. Gözler fiyata alışmışken millet MMM diyemeden bu kez 30 bine satılık tabelasını asıyor. Satılmasa da önemli değil tarlanın fiyatı 30 bin.
    Bu sefer baba ve oğul da kendi büyük tarlalarını görüp galiba buralar çok değerli ve sürekli değerlenmeye devam ediyor diye gelenlere tabeladaki fiyata yakın fiyatlara alıcı buldukça satıyorlar.

Peki hikayenin en sonunda ne oluyor ?
    - Film şimdilik devam ediyor, ilerde yaşayıp göreceğiz inşallah.

4. Ancak bu şekilde güzel ve tatmin edici anlatılabilirdi sn playmaker.

Yeni sayfanızın sıkı takipçileri olacağına eminim.emeğinize sağlık.Selametle

Sayas

2021/6

topl. Borçl. 84.5 mil ( 35.1 milyonu fin.borç)

dönen varlıklar 134.5 mil

2021/6 satışlar 190 mil (118 m ihracat) %62
    2020/6 toplam satışlar 62 mil. Yani geçen yıla göre 3.2 katına çıkmış.

Favök 38 mil
    finansman giderl 9,5 mil

döviz pozisyonu +21,4 mil

9 aylık bilançoyu merakla bekliyorum

Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Sayas

2021/6

topl. Borçl. 84.5 mil ( 35.1 milyonu fin.borç)

dönen varlıklar 134.5 mil

2021/6 satışlar 190 mil (118 m ihracat) %62
    2020/6 toplam satışlar 62 mil. Yani geçen yıla göre 3.2 katına çıkmış.

Favök 38 mil
    finansman giderl 9,5 mil

döviz pozisyonu +21,4 mil

9 aylık bilançoyu merakla bekliyorum
    Çeyrek bazda satışlarda düşme devam ediyor. 101M - 89M - 73M
    Kar marjının yükseliyor olması tek teselli.
    İhracatçı firma olması nedeniyle 4. çeyrek satış ve karlılığın daha iyi olmasını bekleyeceğiz artık.
    4.Çeyreğin başında 8.80 lerde olan dolar kuru daha şimdiden 10 TL yi bulmuşken ümitlenmek için yeterince sebebimiz var.
    Şirket sürekli ihracat bağlantısı haberi gönderiyor ama bunun bilançoya yansımasını henüz tam olarak göremedik.

EGSER - EGE SERAMİK

2021/9

Dönen Varlıklar 600 Milyon
    Kısa vadeli Borçlar 296 Milyon (28 Milyonu finansal borç)
    Dönen Varlıkların Kısa Vadeli Borçları Karşılama Oranı 2 nin üzerinde

Şirketin borç ödeme sorunu yok. Finansal Borçlar borçlar içinde yüzde 10 bile değil.
    Finansman Giderleri 11.8 milyon, Finansman Gelirleri 21.8 Milyon
    Görüldüğü üzere şirketin finansman gücü çok yüksek.

Yurtiçi Satışlar 216.160.249
    Yurtdışı Satışlar 467.872.840
    Satışların yüzde 68 i ihracat. Kur artışlarından olumlu etkilenmesi beklenmeli

Net Yabancı Para Pozisyonu 186.882.952
    Kurların 30 Eylülden bu yana yüzde 30 dan fazla arttığı düşünülürse karın 60 milyon TL üzerinde olumlu etkilenmesi kaçınılmaz.

Handikap: Sektörde enerji ve özellikle doğalgaz maliyetlerinin yükselmesi maliyetleri artırıcı etki edebilir.

Dönem Karı 132.144.879
    FAVÖK 165.250.035 TL

2021/12 Aylık kar ne kadar gelebilir diye yorum yapmayacağım.
    YORUMSUZ BURAYA BIRAKIYORUM.

8. Deva'yı açıklayacak bir üstat bekliyorum

Sayfa 2/12 İlkİlk 1234 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •