Sayfa 205/637 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,633 - 1,640 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    İlginç ama güzel bir yaklaşım, peki sizden 1 alan diğer şirketler neler, paylaşabilir misiniz?
    1 alanları alacağım diye bir kaide yok esas baktığım sıfır alanlar onların yükseleceğini patronun ağzından direk duysam bile yine almam. Ben biraz hisse seçiminde tümden gelim sistemi uyguluyorum. Sürekli zarar eden şirketler, borç içinde yüzen şirketler, hatta batık olarak nitelendirilebilecekler de var ayrıca ara sıra kar açıklasa bile bunu ne şekilde elde ettiği anlaşılamayan şirketler bunların en tipik örnekleri. 1 alanlarda genelde burada da konuşulan şirketler. Tabi ki bunların dışında da olanlar var ama bunları tek tek gerekçelendirmedikçe üçüncü kişi için bir anlamı olmayabilir. Belki de benim için 1 olan bir şirket sizin için sıfır olacak bu da ayrı bir tartışma konusu.

2.  Alıntı Originally Posted by dividend Yazıyı Oku
    1 alanları alacağım diye bir kaide yok esas baktığım sıfır alanlar onların yükseleceğini patronun ağzından direk duysam bile yine almam. Ben biraz hisse seçiminde tümden gelim sistemi uyguluyorum. Sürekli zarar eden şirketler, borç içinde yüzen şirketler, hatta batık olarak nitelendirilebilecekler de var ayrıca ara sıra kar açıklasa bile bunu ne şekilde elde ettiği anlaşılamayan şirketler bunların en tipik örnekleri. 1 alanlarda genelde burada da konuşulan şirketler. Tabi ki bunların dışında da olanlar var ama bunları tek tek gerekçelendirmedikçe üçüncü kişi için bir anlamı olmayabilir. Belki de benim için 1 olan bir şirket sizin için sıfır olacak bu da ayrı bir tartışma konusu.
    Anladım, teşekkürler. İlk açıklamanızdan çok spesifik birkaç şirket dışında diğerleri 0 gibi hissetmiştim. Yazı dili bazen böyle şeylere yol açabiliyor.

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    pasif portföy yönetimini savunanlar olabilir...yani al-yat, 5-10 sene sonra duruma bak...ybenim için böyle bir yatırım anlayışı doğru değil...her bilanço döneminde portföydeki hisseler gözden geçirilir...bozulma yaşayan hisseye (-) not verililir..bu 1 denir, öbür çeyrek yine devam etti kötü gidiş bu da iki olur...Allah'ın hakkı üçtür derler...üçüncü de de bu eksiyi alırsa şutlanır...toparlarsa devam eder.

Yani her çeyrek geçmiş performansa göre portföyden çıkan ve portföye giren hisseler olacaktır. resesyon için bile iki çeyrek üst üste negatif büyüme gerekiyor...benim için de en az iki çeyrek üst üste (-) almalı...ya da ayrı ayrı dönemlerde üç (-) almalı.

giriş için olduğu gibi, çıkış için de kriterler var yani...kriterleri sağlayan portföye girer, çıkış kriterlerini sağlayan da şutlanır.

Bu arada grafik pahalı nasıl 1-0 çalışan kural ise, çıkış için de fiyat bazlı 1-0 çalışan bir kural var...temettü-bedelsiz fiyat düzeltmeleri yapılmış bir hisse eğer gördüğü tepenin yarı fiyatının altına inerse anında satılır, bilanço dönemi değerlendirmesi sonucu verilen (-) koşuluna filan bakılmaz.
    Çoklu alıntı yapmayı bilmediğim için Sn Dudu ve Size cevap için teşekkür ederim.

Pasif portföy yönetimi zaten burayı takip eden aklı başında bir çok kişi için uygun değil.

3 çeyrek güzel bir kriter ama her hisseye uygulanabilir mi emin değilim. Hava yolları mesela çok değişken bir çeyrek bir çeyreği tutmuyor sanayi kağıdı gibi değil.

Örnek; bir zamanlar portföyümün önemli kısmı THY'idi. ve Hissenin topiğinden takip ettiğim kadarıyla 3. havalimanı için bir çok kişi THY biriktiriyordu.... ben 10liralardan 2015 başında sattığımı hatırlıyorum şuanda 11
    Evet bu sürede Bilanço konjonktürden dolayı kötüleşti ama hala 120-150Milyon yolcu beklentisi devam ediyor. Biriktirmeye devam eden de var.

Sanay kağıtları için 3 çeyrek kuralı kullanılabilir ama hizmet sektörü için biraz daha hızlı hareket etmek portföyü agresif yönetmek gerekiyor.
    Belkide hizmet sektörü uzun vadeli yatırım için uygun değildir...

Yatırım tavsiyesi değildir
    Yılda 120-150Milyon yolcu gelmeyecek belki.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    evet...kenardan kenardan sessiz sessiz takip eden arkadaşlar küçük bir zahmete katlanıp önce üye olmanızı, sonra da hikayenizi yazmanızı bekliyoruz...ben şahsen her yeni arkadaşın yazısını okuduğumda çok mutlu oluyorum...kendi adıma çok şey alıyorum bu yazılardan.
    Sayın Cautionary foruma üye olmadan aylardır bu başlığı takip ediyorum. Bu yazıyı okuyunca üye olmaya karar verdim.. Özellikle sizin ve Sayın Dudu' nun emeğine saygı amacıyla bende girdim..

5.  Alıntı Originally Posted by hendeseci Yazıyı Oku
    Sayın Cautionary foruma üye olmadan aylardır bu başlığı takip ediyorum. Bu yazıyı okuyunca üye olmaya karar verdim.. Özellikle sizin ve Sayın Dudu' nun emeğine saygı amacıyla bende girdim..
    şahsınızda desteklerini ifade eden, faydalandığını söyleyen tüm arkadaşlara teşekkürler...marifet iltifata tabidir..özellikle sayın dudu, ctugrul, roxette gibi yıllarını bu piyasada işlem yaparak geçirmiş ve ayakta kalmayı başarmış abilerimizin deneyimlerinden faydalanmamız lazım...paylaşımları için teşekkür ediyoruz, daha çok yazmalarını umuyoruz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku

Bu arada konuda pasif strateji al-unut olarak bahsedildi ancak bir de yabancıların "passive strategy" dediği; piyasaların efektif olduğu varsayımı altında ekstra bir teknik veya temel analiz gerekmeksizin "market portfolio" ya yatırım yapılması gerektiğini söyleyen bir görüş de var, mesela bizdeki BIST-30 alıp başka hiçbir şey yapmamak.
    Eger bu hipoteze inaniyorsaniz, ki ben inaniyorum sahsen ve bu nedenle belli bir trendi olmayan, olusmamis hisselere yatirim yapmiyorum, size eski forum uyelerinden muhterem Necip beyin cok degerli calismalarini tavsiye ederim.

https://twitter.com/necip_tansel

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Eger bu hipoteze inaniyorsaniz, ki ben inaniyorum sahsen ve bu nedenle belli bir trendi olmayan, olusmamis hisselere yatirim yapmiyorum, size eski forum uyelerinden muhterem Necip beyin cok degerli calismalarini tavsiye ederim.

https://twitter.com/necip_tansel

Syg,
    Teşekkür ederim Syn Dudu,

Çalışmaları okumaya başladım, sizin stratejileriniz de nacizane aklıma oldukça yatıyor.

https://twitter.com/necip_tansel/sta...04013159141376

Mesela şu grafik; BIST30'dan rastgele seçilen bir portfolyo 5 senede ortalama yaklaşık 3'e katlamış. Bunun dolar ve enflasyon karşısında da analizini yapmak lazım tabi, acaba sonuç ne olur..

Bu arada bugün çok ilginç bir grafik gördüm;
    https://twitter.com/TechCharts/statu...55815314755585

Görünen o ki emerging marketlerden negatif anlamda ciddi bir ayrışma yaşıyoruz ancak öte yandan borsanın şişmiş ve şu anda pahalı olduğunu düşünenler de var. Bu denkleme FED'in muhtemel faiz arttırımı kararını da ekleyince ben işin içinden çıkamıyorum.

"Yatırım tavsiyesi içermemektedir"

Teşekkürler.

8. . her bilanço döneminde her kalemine puan veririm. 70 altı ard arda 3 defa alan kalır..........

Sayfa 205/637 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •