Nomura International Plc gelişen piyasalar strateji birimi idari direktörü Henrik Gullberg, Merkez Bankası'nın Çarşamba günkü Para
Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin değerlendirmede bulundu.
bloomberght.com'un haberine göre, salı günkü e-posta notunda “Eğer
Merkez Bankası faiz değişikliğine gitmez ve açıklama değişmezse TL'nin bir miktar yükselebileceğini öngörüyoruz.” diyen Nomura stratejisti, faizlerde ya da söylemde gidilecek herhangi bir değişikliğin piyasaları tedirgin edebileceğini ve TL üzerinde hemen etki edebileceğini söyledi.
bir halt olacağı yok.
Onu demiyor abi. Sen ülkeye euro dolar vs getirdin TL ye çevirdin faize yattın. Kurlar sabit düzeyde seyrettiğinde faizler yüksek olduğu için tl kazancın yüksek. Kurlar da sabit düzeyde seyrederse çıkmak istediğinde aldığın tl faizi girdiğine yakın bir kurdan tekrar dövize çevirip çıkabilirsin.
1 milyon dolar getirdim Kasım ayında 5.40 üzeri kurdan bozdurup tl ye geçip faize yattım. 5 milyon 400 bin liram 4 ayda bileşik faizle en kötü yüzde 7 faiz aldı oldu 5 milyon 778 bin lira. Şimdi çıkıyorum 5.40 tan dolar aldım 1 milyon 70 bin dolarım oldu. Dört ayda yüzde 7 kazanç.
Birde bu hesabı daha yüksek kurdan giren ve faizler yüksek iken parasını bağlayanlar için yapmak lazım. Tabi birde doları da 5 lira altına indiriyoruz falan arada.
Yüksek faizin cilde zararları.
Yer İmleri