Sayfa 205/1000 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 1,633 - 1,640 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Arkadaşlar İsviçre frankında özel bir durum mu var , hem dolardan geride kaldı hem de eurodan daha çok düşüyor. Bilgisi olan var mı?
    Normaldir.
    Sabiha degeri olan bir cok zamanlar frankdir.
    Simdide dolar yukselip

2.  Alıntı Originally Posted by proleter Yazıyı Oku
    hiçbir ekonomi ayda 100.000 euroya 2.000 euro 100 kilo altına 2 kiloya denk gelen faize ve sebeb olan sabit kura dayanamaz.
    Ayda degil yildadir kardes

3.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Dostum tl de kalanların ağzını burnunu dağıttılar zaten geçen sene. Faiz vermek zorunda yoksa herkes dolara geçer, %200 de faiz verse kimse sallamaz kur alır başını gider. Dolarizasyon %49, faizi yüksek tutup kuru düşürmek ve Milletin elindeki doları bozmasını sağlamak zorunda.

Alternatif olarak dolara el de koyabilir otomatik olarak 4 liradan bozuyorum kardeşim der. Ama senin önerdiğin şekilde gidemez kur artarsa artsın diyemez. Derse seçilemez. Bence keşke dese de hepimiz hak ettiğimiz seviyede yaşasak o ayrı bu arada.

4.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Ayda degil yildadir kardes
    Aydadır ayda ağam. Fazlası bilem vardır.

5.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Normaldir.
    Sabiha degeri olan bir cok zamanlar frankdir.
    Simdide dolar yukselip
    Sabit deger

Nomura International Plc gelişen piyasalar strateji birimi idari direktörü Henrik Gullberg, Merkez Bankası'nın Çarşamba günkü Para
    Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin değerlendirmede bulundu.
    bloomberght.com'un haberine göre, salı günkü e-posta notunda “Eğer
    Merkez Bankası faiz değişikliğine gitmez ve açıklama değişmezse TL'nin bir miktar yükselebileceğini öngörüyoruz.” diyen Nomura stratejisti, faizlerde ya da söylemde gidilecek herhangi bir değişikliğin piyasaları tedirgin edebileceğini ve TL üzerinde hemen etki edebileceğini söyledi.
    bir halt olacağı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Aydadır ayda ağam. Fazlası bilem vardır.
    Yanlis anlamasam eger 2% euroya veren kardan bahs ediyorsunuz eger 100 bin euro yillik 2% 2000 euro oluyor yilda.

8.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Yanlis anlamasam eger 2% euroya veren kardan bahs ediyorsunuz eger 100 bin euro yillik 2% 2000 euro oluyor yilda.
    Onu demiyor abi. Sen ülkeye euro dolar vs getirdin TL ye çevirdin faize yattın. Kurlar sabit düzeyde seyrettiğinde faizler yüksek olduğu için tl kazancın yüksek. Kurlar da sabit düzeyde seyrederse çıkmak istediğinde aldığın tl faizi girdiğine yakın bir kurdan tekrar dövize çevirip çıkabilirsin.

1 milyon dolar getirdim Kasım ayında 5.40 üzeri kurdan bozdurup tl ye geçip faize yattım. 5 milyon 400 bin liram 4 ayda bileşik faizle en kötü yüzde 7 faiz aldı oldu 5 milyon 778 bin lira. Şimdi çıkıyorum 5.40 tan dolar aldım 1 milyon 70 bin dolarım oldu. Dört ayda yüzde 7 kazanç.

Birde bu hesabı daha yüksek kurdan giren ve faizler yüksek iken parasını bağlayanlar için yapmak lazım. Tabi birde doları da 5 lira altına indiriyoruz falan arada.

Yüksek faizin cilde zararları.

Sayfa 205/1000 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •