Hele şu seçim bir atlatılsın..özellikle mevcut yönetim devam ederse, o zaman göreceğiz seneye ne zam yapılacak. Pek çok dayı 5500 olan asgari maaş seneye 7-8 bin olacak sanıyor. Adamın maaşı belki de 3000, seneye %50 zam bile olsa 5500 altında kalacak olan var...Seneye belki en düşük maaş 5500 den 6000 e çıkar. Geçen yıl olduğu gibi bir artış beklenmesin en düşük maaşta.
Yoksa orta kademe isyanı büyür. Adam 2 yıl önce %50 fazla emekli maaşı alıyorken, min tutarla aynı maaşı almaya başlar...buna kesinlikle bu şekilde devam edemezler.
Dediğim gibi hele bir seçimler atlatılsın.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
merak etmeyin hocam, işkence çok uzun sürmeyecek birkaç yıla tüm emekli maaşları asgari ücret civarına eşitlenir, sonraki birkaç yılda da bunun normal olduğu algısı yerleştirilir bitti gitti.
ilk başta muhtemelen memurları hariç tutarlar onları tokatlayıp diğerlerinin yanına göndermekte IMF ye nasip olur.
çalışan üreten katma değerli bir insansan devlet denen yapıya karşı sürekli tetikte olman gerektiğini bileceksin.
liberal zırvası gibi gelebilir ama artık devlet denen yapının çalışan adamı sömürüp yatan adamı besleyen bir yapı olduğuna ciddi ciddi inanmaya başladım.
siyasetci için sgk bütçesi, senin yatırdığın prim vs kavramlar yok, toplu bir bütçe ve oy satın almak için dağıtılacak avantalar var.
Son 20 yılın özetini yapmışsınız...Bu anlayış iktidarda olduğu sürece Çalışıp üreten kesime birşey çıkmaz...Adam Devlet kurumlarından aldığı nakdi ve gayri nakdi yardımla abartısız 1 öğretmenden fazla gelire sahip oluyor , kayıt dışıda part time çalışıp ek kazanç sağlıyor...
Neyse umarım ilerleyen zaman son 20 yıla benzemez....
Yer İmleri