VIX abicigim,
Dunyanin civisi cikmis.
Ulkeler ulkerleri batirmaya calisiyor korona vesilesi ile. Suudi pyasaya 25 dolara petrol suruyor.
Bu meretin ne zaman bitecegi, basimiza baska ne tur coraplar orulecegi belli degil.
Heriflerin piyasasi her gun %10 oynuyor (%1 oynadi mi gazetelere manset olurdu)...
Ben bir ton kagit ustunde olsa da para kaybetmisim. Yani merhemim olsa kendi kelime surerim.
Sen bana Reysas'i soruyorsun.
Reysas kim yahu? Bilmem etmem! Aaa.
Yorumsuz ve mizahi amaçlı yazılmış ve kimseyi hedef almayan bir hikaye:
Farenin biri büyücüye giderek kedilerden korkuyorum beni kediye çevir demiş. Büyücü kediye çevirmiş fareyi.
1 hafta sonra koşarak büyücüye gitmiş : Kedi yaptin beni ama şimdi de köpeklerden korkuyorum.
Büyücü bu sefer köpek haline getirmiş.
Bir süre sonra koşarak yine büyücüye gitmiş.Köpek oldum ama şimdi de aslanlardan korkuyorum.Aslan çok güçlü. Beni aslan yaparsan hiçbir şeyden korkmam demiş.
Büyücü bu kez de aslana çevirmiş fareyi.
Ertesi gün yine büyücüye koşmuş: Şimdi de avcilardan korkuyorum yardım et!!
Büyücü şöyle cevap vermiş : Seni neye cevirirsem cevireyim yine korkacaksin.Çünkü sende fare yüreği var.
Halk Bankasini soruyorsan...
ABD'de bankalar %18 yapti, guclu alimlar geldi seansin sonra 15 dakikasi. Bu bize de yansiyacaktir.
Bankanin 31 Mart'ta mahkemesi var. Bu baski da olabilir, beklenti de.
Baski nedir? Isin uzayacagi.
Beklenti nedir? Uzlasmaya gidilecegi.
Hissenin fiyati bunu soyleyecek bize.
Hisse artik 4. kez 80 sentten donuyor (80-81-83-79). Burdan mal satilmaz kardesim. Tasiyacaksin.
Tasimak istemiyorsan, baskasina gececegim diyorsan, yarisini gec bari.
Ama her 5 dakikada bir onu alayim, bunu satayim, sunu soyle yapayim... seyin seyine sey kacirmis oluyorsun artik... ya da bizle d..sak geciyorsun biz hisseleri 1 sene unutmak lazim dedikce.
Patronun teki halka arzda kagidi taban etmisti. Yanlis tusa basmismis okuz. O muydu acaba su Reysas zamazingosu?
Yer İmleri