merhabalar,
cevap ve ilginiz için teşekkürler. bu haliyle de yazdığınız işe yarar. fakat bazı eksik kalan yerler var. sistem 1800 da sat ve açık poz kapat ile kapanır. burada sorun yok. ama 0900 da son sinyal ne ise oradan poza devam etmesi lazım. eğer tek bir >< kullanıyorsanız pek sorun olmaz. ama birden çok >< varsa illa günün ilk barında son sinyal devam etmeyebilir. ikinci sorun matriks bağlı emirleri kapanış fiyatı ile kullanmaktır. ama istenen sabah açılış ile açılış fiyatından emir gönderilmeli. matriks in böyle bir alt yapısı yok. yani bağlı emir kullanarak, gün içi bar kapanış fiyatından işlem yapıp sabah açılış fiyatından emir göndermek imkansız. en iyi ihtimalle bir bar gecikmeli pozisyona girilir.
pozisyonun al mı sat mı olduğunu takip etmek için bir örnek: (sayın Uufuk defalarca paylaştı)
al:=cross(x,y) ; sat:=cross(y,x) ; z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat) …….
burada z nin 1 olması al pozisyonda olduğunu -1 ise sat pozisyonda olduğunuzu takip etmeye yarar.
sonrasında al ve açığa sat koşuluna sabah saat kaçta devam etmesini istiyorsanız o saati ve yanına and z=1 ( a.sat için and z=-1) yazmanız yeterli.
ilgilenen herkese teşekkürler.
Son düzenleme : ertpln; 11-09-2019 saat: 21:13. Sebep: ilave
merhaba,
al koşulunuz ve sat koşulunuz basitinden şöyle olsun:
al:=cross(x,y); sat:=cross(y,x);
sonal:=valuewhen(1,al,c);
sonsat:=valuewhen(1,sat,c)
bunları hem al bölümüne hem sat bölümüne yazabilirsiniz.
her iki bölümde de en son al ve en son sat gerçekleştiği barın kapanış değerleri olur....
barssince ile son gerçekleşen koşulun kaç bar olduğunu benzer şekilde bulursunuz....
kolay gelsin.
Teşekkür ederim ertpln
TŞK..
Period:= Input(1,500,50);
EMA1:= Mov(C,50,E);
EMA2:= Mov(EMA1,34,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA:= EMA1 + Difference;
HHV(H,200);LLV(L,200);Mov((HHV(H,24) + LLV(L,14))/2,14,S);ZeroLagEMA
BİRDE BU NA İLAVE DONCHAIN KANALLARINA
Security("TAHVILUV",c)-Security("TRBON",c)
EKLEYEREK YAZIM YAPABİLİRMİSİNİZ
EKLEDIM HATA VERDİ BULAMADIM
Herkese merhaba. Matriks formül dilini öğrenmeye kısa bir süre önce başladım. Başta uufuk olmak üzere bilgi paylaşımında bulunan tüm kıymetli arkadaşların, öğrenme sürecimde faydasını fazlaca görüyorum (hatta bu kadar kolay ulaşılabilir açık bilgi kaynağının olması bu işe kalkışmamda en cesaretlendirici etken oldu desem abartmam). O yüzden başta uufuk olmak üzere herkese çok teşekkür ederim. Önceki sayfalarda epeyce aradım ancak bu soruma cevap olabilecek bir bilgi bulamadım.
Alttaki sl25 indikatöründe C>15 olduğu için envparam değişkeninin 0.25 olduğu görülüyor.
Aynı kodu data serisi üzerinde mavi renkli yazıda görüldüğü gibi sl24 indikatöründe de kullandım ve bu indikatörle 18.5 sabit değerinin EnvTop ve EnvBot değerlerini oluşturmak istedim. C>15 olduğu için kaydırma ortalamasının 0.25 olması gerekirken(0.25 kaydırma ortalaması ile envelop değerleri pembe yazılarda görüldüğü gibi 18,54 ve 18,45) mavi yazılardaki değerlerden (sl24.L2 =60.31 ve sl24.L3=23.31) de anlaşılacağı üzere 0.25'ten farklı bir değer olmakta. Nerede yanlış yapıyorum? Doğrusu nasıl olmalı?
![]()
Yer İmleri