benim tahminim gelen para ile öncelikle çbs boyanın tüm borçları kapanacak.çbs boya onalt a satılacak.holdingin çbs boya daki payı satılmayacak.cbs boya da tahsisli bedelli arttırımı nı onalt yapacak. onalt çbs boyayı isim hakkı ile temiz bir şirket almış olacak.çbs boya tosuncuğunda yüzde 65 sahibi olduğu için onalt bu şekilde tosuncuğun sahibi olacak.printaş ta bu ortaklıkta yüzde 35 sahibi olacak. gelen para ile printaşın borçlarını kapatırsa durum süper olur.bu a.b.o nun ve bizlerin son kurtuluşu .bozulacağını zannetmiyorum onalt bu işten karlı çıkacak .
Printaş ta 102milyonluk tri var ana ortaklıkta bunun işçi davaları vs var 21 milyon içinde kendi tüzel kişiliğinekalan bir 4milyon borç var 107 milyon gibi toplam şirketin borcu var dışarıya pek borcu yok .holdin çbs boyada olan payını satmaya bilir printaşta satmaya bilir anlaşmada ne var bilmek gerekir yeni şirket üzerin den yürürler sermayeyi yeni şirkete aktarırlar sözleşmede vekaleten veya asaleten onalta payı oranında veya sözleşme şartlarına göre yetki verirler tahsisli konusu neden pay sahiplerinin hakları kısıtlanamaz bu hukuksuz bir adım %65demek hakim ortak demek burda eksik olan ödenmiş sermaye buraya eklenecek olan sermaye isim hakkından gelen para olacağına göre çbs holding %30 toplu konut holdinge %1.5 %68 gibide çbs printaşa kalacaktır. Printaşın payına düşen para borcuna ve sermaye arttırımına yetecektir sanki az biraz eksikte var gibi duruyor konuşulanlara göre.
parası olan onalt işleyen fabrikası olan onalt o kadar yüklü borçu olan çbs .onalt ne derse olacak onaltın amacı eski bir marka ile kendi fabrikasında üretim yapıp hem Türkiye hemde yurt dışında etkili olacak. printaşın tek kurtuluşu elindeki arsa kozunu kullanıp borsaya dönmesi ve bedelli sermaye artışı yapıp yeni y ler bulup borçlarını kapatır.arsayı satmaz ise..çbs boyanın isim hakkı ve işletmesi tamamen onaltın olur diye düşünüyorum.
İsim hakkının satışında süre olmalı zamanla sınırlıdır çbs boyanın borcu çoğu kefili olan printaşa grup içi diyor borçlar için.
Arkadaşlar tatile mi çıktınız...
çbs yi aldık sattık,patron da olduk ,e cumartesi pazar da tatil yapalım..
Yer İmleri