Sayfa 225/232 İlkİlk ... 125175215223224225226227 ... SonSon
Arama sonucu : 1850 madde; 1,793 - 1,800 arası.

Konu: Dolara Yatırım Yanlış

Alıntı Originally Posted by rumenigge Yazıyı Oku
    şimdi anlaştık 2002 dönemi ve öncesi gerçekten zavallı bir ekonomimiz vardı
    ımf nin oyuncağıydık 5 kuruş daha borç alabilmek için yalvarıp durduk
    dolara gelince
    dolar masum bir para birimi değil daha önce de anlattım tüm dünya sistemi öğrenilmiş çaresizlik içerisinde dolar rezervine sahip olmak zorunda hissediyor bu da amerikaya kağıt maliyetine milyarlarca dolar basma şansı veriyor
    bu son dönem ülkemizin liderliğinde yıkılmaya çalışılıyor ülkeler kendi ticaretlerinde kendi ulusal para birimlerini kullansa dolar çöker
    rusya iran ve çin bu konuda çalışma başlattı bile
    Bence durumun o para birimi bu para birimi ile alakası yok.Önemli olan cari açık.Cari açık verip borçlandın mı işin yaş,cari fazla vereceksin.Sorun borçlar, tüm dünya borçlanmaya alıştırıldı.En başta gelen ülkelerden biri de biziz.Bu gerçek varken gerisi kusura bakmayın kafa karıştırıp asıl gerçeğin gizlenmesi oluyor.Amerika kafamıza silah mı dayıyor dolarla borçlanın diye.Dolar çökerse biz euro ile borçlanırız, o olmazsa yuanla ,o da olmazsa altına bitcoine gelir sıra ,bu ekonomik sistemle bu kafalarla bu iş değişmez.

2.  Alıntı Originally Posted by rumenigge Yazıyı Oku
    işin zor dip yaptığımız dönemi hayali brüt net karıştırması ile savunuyorsun işte sana 2002 de merkez bankası raporu
    Niyet Mektubunda, Merkez Bankası Net Uluslararası Rezervleri’nden Hazine’nin 2002 yılında Uluslararası Para Fonu (IMF)’ndan aldığı kredilerle Hazine’nin 1 yıldan kısa vadeli döviz cinsi borçlarının
    çıkartılması ile elde edilen Net Uluslararası Rezervler’e ilişkin performans kriteri niteliğinde alt sınır konulmuştur. 28 Şubat 2002 tarihinde, Merkez Bankası Net Uluslararası Rezervleri 5.580 milyon ABD Doları, Hazine’nin IMF’ye borcu 9.194 milyon ABD Doları ve Hazine’nin 1 yıldan kısa vadeli döviz cinsi borcu da 1.293 milyon ABD Doları olarak gerçekleşmiştir. Böylece, Net Uluslararası Rezervler (eksi) –4.907 milyon ABD Doları olarak gerçekleşerek, performans kriteri niteliğindeki (eksi) –6.500 milyon ABD Dolarlık alt sınırın üzerinde kalmıştır.
    Sn rumenigge;

O halde şimdiki net rezervlere bakalım:

Forumumuzda sn deniz43 net rezervleri hesaplıyor idi, net rezervlerin nasıl hesaplanması gerektiğini de şu sayfada 3732 no'lu entry'deki yazısı ile açıklamıştı:
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...20091&page=467

Sn baygeorge ise bu hesaplamaları yapıp şuraya tablo halinde koymuş idi:
    https://i.hizliresim.com/gYAfcK.png

Son bulunan net rezervler şu şekilde:

Swap hariç net rezervler: -12,27milyar dolar.
    Swap hariç Altın hariç net rezervler: -39,65 milyar dolar.

Rakamlar böyle, yapabilecek bir şey yok, kabul etmeliyiz ki bu son pandemi ile birlikte, sizin verdiğiniz rakamları ve linkteki tablodaki rakamları doğru kabul edersek, net rezerv yönünden 2003 yılından daha kötü durumdayız.

Bir de borçlar falan çıkarıldıktan sonra yapılan bir hesaplama var ki o işe hiç girmeyelim.

Bu arada bu kaçıncı kez bilmiyorum ama BUGÜN 450 ürüne daha ek gümrük vergisi getirildi:
    https://www.bundlehaber.com/detay/5f...028178490b?l=1
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by rumenigge Yazıyı Oku
    bunun böyle olmadığını siz de iyi biliyorsunuz
    açın yıllar itibarıyla döviz rezervlerine bakın
    memur maaşlarını ödeme yönünde endişe ettik bu nedenle imf den acil borç istedik sözü senin hiç bir şey değişmemiş dediğin döneme ait biraz insaf
    Yani dolara ihtiyacımız o zaman çoktu şimdi yok mu.

Kusura bakmayın sn rumenige sizin mantığı ben çözemiyorum.Eskiden kötüydük,tamam,akp geldi 18 yıl geçti şimdi iyimiyiz.İşsizliğe bakıyorum,paranın alım gücüne bakıyorum,gençlerin hayata bakışlarındaki umutsuzluğa bakıyorum,ben emekli bir insan olarak onlara karşı kendi adıma utanıyorum.Nasıl bir ülke nasıl bir gelecek bırakacağız.Bu köprüleri,hastaneleri,yolları ödeyecekler,benim emekli maaşımı finanse edecekler,bu hayat pahalılığında geçinecekler ,kendi geleceklerini çocuklarının eğitimini geleceklerini düşünecekler.Nasıl olacak bu işler,e akp 18 yıldır iktidarda ona da hesap sormayın diyorsunuz,cumhuriyet tarihinin en uzun süre yetki verilen partisi ve liderine de hesap sormayalım sizce ne yapalım yani kafayı kuma mı sokalım

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Bence durumun o para birimi bu para birimi ile alakası yok.Önemli olan cari açık.Cari açık verip borçlandın mı işin yaş,cari fazla vereceksin.Sorun borçlar, tüm dünya borçlanmaya alıştırıldı.En başta gelen ülkelerden biri de biziz.Bu gerçek varken gerisi kusura bakmayın kafa karıştırıp asıl gerçeğin gizlenmesi oluyor.Amerika kafamıza silah mı dayıyor dolarla borçlanın diye.Dolar çökerse biz euro ile borçlanırız, o olmazsa yuanla ,o da olmazsa altına bitcoine gelir sıra ,bu ekonomik sistemle bu kafalarla bu iş değişmez.
    borçtan korkmayacaksın borç alabiliyor ve bunu yatırımlarda kullanıp çevirebiliyorsan sorun yok dünyanın en gelişmiş ülkeleri aynı zamanda en borçlu ülkeleri
    örneğin Abd'nin kamu borcu geçen 7 gün içersinde, 67 milyar 530 milyon arttı

Kusura bakmayın sn rumenige sizin mantığı ben çözemiyorum.Eskiden kötüydük,tamam,akp geldi 18 yıl geçti şimdi iyimiyiz.İşsizliğe bakıyorum,paranın alım gücüne bakıyorum,gençlerin hayata bakışlarındaki umutsuzluğa bakıyorum,ben emekli bir insan olarak onlara karşı kendi adıma utanıyorum.Nasıl bir ülke nasıl bir gelecek bırakacağız.Bu köprüleri,hastaneleri,yolları ödeyecekler,benim emekli maaşımı finanse edecekler,bu hayat pahalılığında geçinecekler ,kendi geleceklerini çocuklarının eğitimini geleceklerini düşünecekler.Nasıl olacak bu işler,e akp 18 yıldır iktidarda ona da hesap sormayın diyorsunuz,cumhuriyet tarihinin en uzun süre yetki verilen partisi ve liderine de hesap sormayalım sizce ne yapalım yani kafayı kuma mı sokalım
    hesap sorma farklı bir şey
    kuruşun hesabını soracağız çünkü devlet adına yani bizim adımıza iş yapıyorlar
    hesap sormanın
    en büyük yaptırımı da SEÇİM SİSTEMİDİR
    ülke aleyhine iş yapmış olsalar son yirmi yıl içindeki seçimlerde tekmeyi çoktan yemişlerdi

Yani dolara ihtiyacımız o zaman çoktu şimdi yok mu.
    şimdi sağlıklı bir ekonomimiz var ımf yi ülke yönetimine karıştıracak kadar acil borç ihtiyacımız yok borç itibarımız var

Neyse akp ilk uyarıyı halktan belediye seçimlerinde aldı.Gençler de dislike falan reise tavırlarını evveli gün belli ettiler.Gençler özellikle çok umutsuz ve mutsuzlar.Bu ekonomik sistem akp yi bitirir.Zaten bitti de resmi teyidi ilk seçimde alır.Maalesef gelecek olan herhangi bir iktidar da 10 yıl ancak acı vaat edebilir.2002 2014 arası baya yedik içtik,bu hesap ödenecek maalesef.

Sayfa 225/232 İlkİlk ... 125175215223224225226227 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •