Sayfa 229/1003 İlkİlk ... 129179219227228229230231239279329729 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 1,825 - 1,832 arası.

Konu: HALK Cafe - II

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Gerçekten ben de bunu düşündüm, epeyce de korktum, pazartesi yıkılırdı ortalık.
    Ben pazartesi sabah artı açılacağını düşünüyorum borsanın, sonrasında ne olur akşama artı mı kapar eksi mi hiç bir öngörüm yok ama.
    Asisini coktan yapmislardir koronayi salarken.

Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Ağam niye öyle dedin ? Mesela Şişe cam ve Sodası. Sentetik soda muazzam kirletir havayı. Fakat temizliğin ana maddesini üretir. Unilever alıcısıdır. Bizim Soda ihracatçıdır. Kasası döviz dolu nadir şirletlerdendir. 50-60 yıllık şirletlerdir.
    Özür bekler sanayi senden...Bak temetü de veriyorlar. Harçlıksız bırakmazlar..
    Hepsi harbiden guzel sanayi sirketlerinin. Ama ben nedense hic sevmiyorum, sevmedim onlari. Bana eski cag hissesi olarak geliyorlar. Kazandirir, ama zengin etmez.

Mantigimi da acikladim daha once. Koilay anlasilacak bir ornek vereyim.

1000 tane kot pantalon satiyorsun diyelim. 2000 tane satacagin zaman daha fazla kumas alman gerekecek, daha fazla isciye ucret vereceksin. Yani 1000 kotun maliyeti 1000 lira ise, 2000 kotun maliyeti 1700 liraya cikacak.

Bir teknoloji hissesi 1000 tane yazilim satiyorsa ve bunun maliyeti 1000 lira ise.. 2000 tane yazilim satacagi zaman mliyeti muhtemelen 1020 lira olacak. Cunku otomatige koyabilir.

Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Sayın 666 , işi öetlemişsiniz.. İş budur.. Kalitenizi göstermişsin. Böyle fırsat 40 yılda bir gelir. BİST zaten ucuzdu. Şimdi beleş. TL bazlı ..Hele ki dolar bazlı..Ömrü olan görür. SAyın TH ın dediği gibi manik depresif bir alandayız..
    Vallahi batirdi korona artik. Yukarlardan patlayan cok malim var.

Ben de firsat olarak dusundum bu cokusu. Baska zamanlarda boyle fiyatlar nerden bulabilecegiz. Apocalypse cikmazsa kurtarip guzel kazanabiliriz.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Mart 2021 dibi; eğer mevcut durum şiddetli bir resesyona dönüşürse veya dönüşme riski piyasaları sallarsa gündeme gelir. FED piyasalara yüz milyarlarca dolar enjekte etmeye devam ediyor, daha 2 hafta önce 4.2 trilyon dolarda olan FED bilançosu yakında 5 trilyon dolara ulaşmış olacak. ABD hükümetinin FED ile beraber B planının ne olduğunu biliyorsundur, hani şu PPT var ya işte o. Plunge Protection Team ("borsadaki" çöküşü önleme ekibi). 1987 Eylülündeki tek 1 günde Dow Jones'ta yaşanan %23 lük düşüşün akabinde (bugünkü DJIA bazında 7,000 puana eşdeğer) Mart 1988'de Başkan Reagan tarafından hayata geçirildi bu. İşin özeti şu: İşler iyice sarpa sararsa ABD Hazine Bakanlığı FED ile birlikte hareket ederek ABD borsalarına doğrudan müdahale edip hisse senedi alacak, aynen 2008'den bu yana QE'lerle yapılan tahvil alımları gibi. Bu hisse senetleri de bilançoya eklenecek. Aynisini 1998 Uzakdoğu krizinde Hong Kong hükümeti yapmıştı. 1907'deki ABD borsa çöküşünde JPMorgan'ın kurucusunun oğlu John Pierpont Morgan hem kendi hem ABD hazinesi adına aynen böyle yaparak borsadan hisse senetlerini satın almış ve borsanın göçmesini önlemişti.
    FED'in son birkac gundur piyasalarda alim yaptigini soyluyorlardi. Dogruluk payi var midir acaba? Icahn da bazi hisseler artik bedavaya beriliyor dedi. Trump bir atak mi yapacak yoksa???

5. Bugün İtalya da 368, İspanya 96 ölüm yarın ne olur diyemiyorum?

Vakit harcama bunlara bence little treyder. Tonlarca virus filmi var. 10 sene icinde bir degisiklik olacak demismis de.. seyimiyin seyi olsa dayim olurdu...

1 tane tutana 790 tane tutmayan var. Borsada da oldugu gibi tutmayanlari kimse one cekmez.

Kafayi yedirtecek sana anlasilan bu korona. Bosver, takip etme, okuma izleme.

Yahu artik guleyim aglayim mi... ne kafalar var. Ekonomist orda guncel ne kadar sey varsa sokusturmus kapaga... adam Kirim Savaslarina girdi ordaki Rusya kelimesinden. Daha fazla izleyemem, kusuruma bakma!

Florence Nightingale'den virusu buldu Hay bin kunduz! Helal olsun!

Sayfa 229/1003 İlkİlk ... 129179219227228229230231239279329729 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •