https://x.com/sonceneviz/status/1953043651476574635
Linkte video var...ferda
@sonceneviz
İstanbul üniversitesi eski rektörü Kemal Alemdaroğlu, Ekrem İmamoğlunun diploma iptalini yorumlamış.
Tek kelimeyle siyasi
https://x.com/sonceneviz/status/1953043651476574635
Linkte video var...ferda
@sonceneviz
İstanbul üniversitesi eski rektörü Kemal Alemdaroğlu, Ekrem İmamoğlunun diploma iptalini yorumlamış.
Tek kelimeyle siyasi
En büyük akpli tabii ki Kılıçdaroğlu idi.Ahmet Davutoğlu:
Bizim 6'lı masayı kurma meselemiz, rövanşist tek başına bir CHP iktidarına karşı onları kontrol edecek 5 muhafazakâr partiyle, CHP'yi dengeleyecek bir süreçti.
Abdurrahim Karslı
@Abdurahimkarsli
·
49d
İlkokulu köyümde okudum. Sonra yatılı öğretmen okulu, sonra İstanbul Üni. Hukuk Fakültesi, sonra sol görüşlü hocalarımızın teklifi ile öğretim üyeliği, sonra yurt dışı çalışmalarım, (Freiburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi), sonra bütün akademik çalışmaların seyri ve anabilim dalı başkanlığı! Her aşamada şahitlerim ve sınıf arkadaşlarım ve benden beklenenin üzerinde bir gayret ile, otuz yıllık kürsüde "Muhakeme hukuku ve İcra İflas Hukuku" derslerini anlatmam vardı.
Sonuç FETÖ'den ihraç, terörist, sekiz yıl yargılama ve bütün iddialardan beraat.
Ve memlekette gelinen nokta; baştan sona her şey, ama her şey sahte, işlere hakim olanlar, her şey de ama her şeyde çeteler var.
Bu sonuç benim için çok normal ve hiç de şaşırmadım. Çünkü "darülharp ve BOP" tıkır tıkır işliyor. İşte ben tam yirmi beş yılıdır bunu anlatıyordum. Umarım şimdi en azından çok az bir kısmınız anlamışsınızdır. Anlamayanlar biraz daha beklesin.
Ya Rabbim sen şahitsin. Derdimi anlatamayınca, Merkez Partisini Kurdum. Sadece, "hürriyet, adalet, meşveret ve kanun hakimiyeti" istedim ve yollara düştüm. Kapı kapı gezdim, kimse müşteri olmadı....
Sonuç! İnanıyorum ki, bir üst derece mahkemesi var... Temyiz mahkemesi... orada görüşmek ve mahcup olmamak için dua ediyorum... Ve hala milletimin uyanmasını bekliyorum!
atlas haber
@atlashbr
İsrail ordusu, tarihinde ilk kez 50 yaş üstü askerlerden oluşan bir taburun oluşturulmasına onay verdi.
Asker açığı nedeniyle kurulan tabur, sınır savunmasında görev alacak.İsrail yok olacak...Furkan Bölükbaşı
@furkancerkes
Bizim televizyonlarda bilinçli olarak anlatılmıyor ama İsrail devleti aslında çöktü. Gazze’de her gün 15 askeri öldürülüyor. Daha geçenlerde bir Gazzeli tek başına bir tankı infilak ettirdi.
İsrail asker bulmakta zorlanıyor. Dürzilerden sonra tarih boyunca hiç askere alınmayan Haredilerin de askere alınması süreci başladı.
Yedek askerler birliklerine katılmıyor. İsrail bu yüzden kaçak askerler hakkında hapis cezası çıkardı.
Şu ana kadar 170 bin İsrail askeri Psikoterapi programı için başvuru yaptı. Bunların 26 bin tanesi aktif psikiyatrik tedavi görüyor.
Daha önce cephede Hamas ile savaşan 12 bin asker yeniden cepheye dönmeyi reddediyor. 100 bin civarında askerin ise görevlerini bilinçli olarak yavaşlattıkları bildiriliyor.
Son MGK’da İsrail Genelkurmay Başkanı, Binyamin Netanyahu’nun Gazze’yi tamamen işgal emrine itaat etmedi. Bunun üzerine Yair Netanyahu Genelkurmay Başkanını isyan hareketi yürütmekle suçladı.
Böyle bir şeyin Türkiye’de olduğunu düşünsenize. Cumhurbaşkanı emir verecek de Genelkurmay biz bunu reddediyoruz diyecek. Bunun yaşandığı devlet çökmüş demektir.
İşte tüm bunlardan Cumhur ittifakı medya organları ve televizyonları dahil hiçbir yerde bahsedilmiyor. Varsa yoksa Gazze’nin bitmişliği, perişanlığı anlatılarak güçlü bir İsrail portresi sunuluyor.
Açıkçası ben bunun cehaletten kaynaklandığını düşünmüyorum. Bunun bilinçli bir ihanet olduğu kanaatindeyim. Çünkü başka türlü izah edilmesi mümkün değil.
https://x.com/batuhancolak33/status/1953031696275636495
Linkte video var. Mutlaka izleyiniz. Bu adam ateistti...Batuhan Çolak
@batuhancolak33
Hulki Cevizoğlu’nun muhalif olduğu günlerde programına katılan bilim insanı Prof. Dr. Ali Demirsoy şunları söylemiş:
“38 yıl ÖSYM’ye biyoloji sorusu hazırladım. 16 yıl boyunca eşim, orada çalıştığımı bile bilmedi. Bir sorum bile iptal edilmedi. Yeni biri işe alınınca, ancak 8 yıl sonra odama girebiliyordu.
Bir gün baktım, birileri var. Kısa süre sonra sorular çalındı. Ben ne diyeyim…”
Tunç Şatıroğlu
@TuncSatiroglu
Vatandaş Yunanistan'a ucuz tatile mi gidiyor? Hemen yurtdışına çıkış harcına fahiş zam yapılsın. Tatil daha pahalı olsun.
Vatandaş banka uygulamasından düşük komisyonla döviz mi alıyor, hemen uygulama yasaklansın. Vatandaş daha yüksek komisyonla bankadan döviz alsın.
Vatandaş Temu'dan ucuz bir şey mi alıyor hemen limit 27 Euro'ya insin hatta o bile çok görülsün. Vatandaş ucuz bir şeyler alamasın. Yasaklansın.
Vatandaş kendini enflasyona karşı korumak için altın mı alıyor, hemen altın kotası getirilsin. Kota dolunca altın ithalatı yasaklansın. Yurt içinde altın fiyatı artsın, vatandaş makas yüksek alamıyoruz desin.
Vatandaş TL'ye ve açıklanan enflasyona güvenmediği için döviz mi alıyor o zaman döviz baskılansın, vatandaş bezdirilsin.
Vatandaş nasıl olsa döviz fazla artmaz diye TL'de mi duruyor, o zaman sağlam bir devalüasyon olsun vatandaş TL'ye güvendiğine bin pişman edilsin.şengül hablemitoğlu
@s_hablemitoglu
Toplumu bütün olarak makro düzeyde kırılgan, mikro düzeyde birey olarak çaresiz hâlde tutmak için “disiplinli/güdümlü yoksulluk politikası” uygulanıyor şu anda. İçinde duramadığımız bu alternatifsizleştirmenin ve ruh sağlımızı bozan bu şeyin adı; neopatrimonyalizm/ intikamcı müdahalecilik ya da itaat inşası. Atılan her adım bunun için. Her birimizin karar alma becerisi eridikçe, bizler güzsüzleştikçe merkezi güce bağımlılığımızın artması hedefleniyor.
Diyor ki biri(leri);
ne yaparsan yap, geri döneceğin tek adres biziz…
İnsanı en çok çaresizlik çürütür. Bize ne yaşatıldığını ne kadar anlarsak anlayalım, çözüm ihtimali olmadan bu sadece tükenmişliğin aynası olacaktır. Gerçekten de artık ekonomik değil; ruhsal bir kuşatma altında hissediyoruz. Muhalefetin bütün aktörleri ile ve unsurlarıyla buna yönelmesi ve daha fazla bunu dile getirmesi gerekiyor. Bu yıkıcı düzene karşı gerçek alternatifleri düşünmesi, tartışması ve geliştirmesi ivedilikle somut bir manifesto/eylem planı paylaşması gerek…![]()
https://x.com/bpthaber/status/1953190928732028996
Linkte video var.BPT
@bpthaber
HASSAS | Muğla'da karşıdan karşıya geçen kadına çarpan sürücü, kadını ezerek olay yerinden kaçmaya çalıştı.
Yer İmleri