Originally Posted by
Gueno_33
Sayın keko bu arkadaş Türkiye'nin yenilenebilir enerji kurulu gücünün 5 yıl içinde %65'e çıkacağını öngörüyor ve bunun mükemmel bir büyüme olduğunu düşünüyor. Enerji piyasa düzenleme kurulu başkanı ise 5 yıl içinde yaklaşık 45 milyar dolarlık bir yatırımdan bahsediyor. Bu iki projeksiyon arasında yaklaşık 6-7 kat fark var.
Hangisi doğru hangisi makul anlayamadım. Sen ve arkadaşın yuri sayesinde, depolama yönetmeliği sonrası yapılan başvuruların en erken 2024'ün ortalarına doğru bilançoya yansıyacağını öğrendik. Şimdi de yetkili insanların birbiriyle çelışan projeksiyonları.
Hangisi doğru ne kadar iş alacak pazar ne kadar bir türlü netleştiremedik gitti sayın keko.
Tekrar girmek için en azından pazarı biraz öngörebilmek istiyorum.
Mevcut kapasite ne kadardır kendim araştırmadım...yıllarca emek verilerek oluşturulmuş bu günkü potansiyelin maddi değeri kaç milyar dolardır bilmiyorum..bence iki taraf da doğru söylüyor..ama biz nereden bakacagimizi neyi baz alacağımızı bilmediğimiz için biz söylenenleri çelişki sanıyoruz..
Örneğin 5 TL den 4 TL ye düşmüş bir x hissesi için bir yatırımcı bu hissenin düşüş miktarı %20 dir derse ve başka bir yatırımcı da aynı hisse için bu hissenin eski seviyesine çıkması için %25 lik çıkış yapması gerekiyor derse ,dışarıdan bakan birisi bu iki kişinin söyledikleri arasında bir çelişki olduğunu sanır ve bu ikisinden biri yalan atıyor sanır...oysa gerçekte bu iki kişinin de söyledikleri doğrudur..sadece baz aldıkları yer farklıdır...
Biri zirveden aşağıya doğru zirveyi baz almıştır..diğeri ise dipten yukarıya doğru olan miktarı söylemiş ve dibi baz almıştır...
Bence bu söylediğiniz durumda da aynı şey geçerli olmalı..yoksa sektörün içinden olan bu insanların bu kadar farklı bir şey söylemesinin imkanı yok..ben böyle bakıyorum olaya..o yüzden de ikisini de doğru kabul ediyorum...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri