milletvekillerinin ülke standartlarına göre yüksek maaş alma gerekçelerinden birisi "ziyarete gelen hemşerilerine çorba ısmarlamaya" paraları kalmıyor şeklinde komik bir gerekçe.
bu ülkede asgari ücret bu kadar düşükken, yoksulluk sınırı 5000 tl iken herhalde 20,000 tl ye yaklaşan rakamlar sorgulanacaktır..
gelen vatandaşa çorba ısmarlamazsın olur biter..vatandaş da derdini anlatmaya gitsin, akabinde meramını anlatınca ayrılır.. istediği yerde kendi parasıyla yemeğini yer..avantacı zihniyetin son bulması gerekiyor..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
son 1 senede TL %25 son 2 senede %50 deger kaybettı, daha ne devalue olacak...
1 gecede olmayınca ısmı devaluasyon olmuyor mu, bal gıbı devaulasyon oldu, oluyor... ama uretımın %60'ı ıthalat gırdısıne baglı olunca devaluasyon hıcbır problemı cozmuyor, ulke fakırlestıgıyle kalıyor...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
aslinda benim güzel bir projem var ama fakir olduğum için gerçekleştiremiyon.iki seneye kalmaz ülke ayaklanir koşmaya başlar sonra dünya lideri bir ülke oluruz ama işte buna cok sermaye gerekiyor.pala bi sakal atsa bizde güzelce makas alirdik![]()
Hamdım Piştim Yandım
Alkollü içkilerde özel tüketim vergisi yüzde 15.5 oranında arttı-ntv
ya her şey henüz yeni başlıyorsa..
ya gerçekler yıllardır gizleniyorsa..
ve artık "bardak dolduğu" için ne kadar kötü durumda olduğumuzu gizleme imkanı azalıyorsa ...
evet...yunanistan da her şey birden gelişti..yıllarca "defterleri" yanlış beyan etmişler, tabiri caizse..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
az gelmiş patetes soğana göre yüzde 60 olmaliydi
Hamdım Piştim Yandım
Yer İmleri