2001 ile aradaki fark büyüklükleri mi yani? 2001 de adam çuvalı doldurup sırtlayıp gitmişti. 2001 de bankalarda para vardı da şimdi mi yok? Aşağıdaki yazıda batan Lehman'ın büyüklüğünün Türkiye ekonomisi kadar olduğu anlatılıyor,bu örneğe göre büyüklük de durumu kurtarmayabiliyor diye anlıyorum.Bu nedenle daha iyi bir açıklama olmadıkça, bütün olup biten manüplasyondur argümanı bile daha tutarlı geliyor
https://odatv.com/lehman-batti-peki-...112081200.html
Valla benim öngörümü ve senaryomu daha önce yazdım.Finansal piyasalar zaten batık.Global parababaları istedikleri an istedikleri ülkeyi ve istedikleri bankayı batırırlar.Asıl soru ne planlıyorlar.O yüzden 2020 ila 2025 arasında çok dikkatli olmak lazım.Ben maalesef 1929 gibi bir şey bekliyorum
94 ve 2001'de devlet borçluydu, özel sektör döviz borcu çok çok azdı. Şimdi tam tersi. Sorun şu ki 94 ve 2001 yılında bu nedenle yüklü bir devalüasyon yaparak sistemi rayına oturtmak mümkündü. Şimdi böyle bir şey mümkün değil. Devalüasyon yaptıkça sorun daha da büyüyor. Tam bir domuz bağı. Kesip atacak bir çıkış yolu da yok. Ana sorun burada.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Benim bildiğim kadarıyla 2001 de 6,3 milyar dolar borçlanılarak bankaların döviz problemi çözüldü. 3 ünü kamu, 3.3 ünü de dışardan kredi aldılar.
Bu saatten sonra dolar 1 TL olsa ne değiştirmiş...direk ithal mallar acımasızca tüketim malları hariç hiçbir şeyin fiyatı düşmez...daha önce bahsetmiştim nedeni "iş ahlakımız yok"....Düşmemesi Türkiye'nin lehinedir....artık üretmemiz gerektiğini,ithal tüketmememiz ve tüketemiyecegimiz gerçeğini anladık yada zorunlu olarak kabul ettik...şu dolar her yıl belli oranda kontrolü yada kontrolsüz dünya ve Türkiye ekonomisi şartları ile artışı sağlanırsa ihracatta Dünya şartlarında avantajımız doğabilir...üretimin maliyetlerini azaltıcı politikalar uygulanmalı...üreten her işletmeye gerekirse yakıt ,elektrik gibi devlet kontrolünde olan şeyler gerekirse maliyetine satılmalı...gibi gibi
Yer İmleri