Sayfa 246/1001 İlkİlk ... 146196236244245246247248256296346746 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 1,961 - 1,968 arası.

Konu: Viop - XIV

1. Ekonomi sert daralırsa ilk etapta deflasyon olabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

bir şey soracağım arkadaşlar daha iyi anlamak için

vadeli hisseler için

hisse teminat kaldıraç
    krdd 40 5
    trkcm 40 6

kaldıraç arasındaki fark nedir?

yani spot 1 kademe çıktığında vadelide 1 kademe çıkmıyormu kaba hesap ile bakar isek?

yani aynı değerdeki hisselerin kaldıraçları farklı ise kademelerin oynaklığı da o denli farklı mı oluyor?

Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku

vadeli hisseler için

hisse teminat kaldıraç
    krdd 40 5
    trkcm 40 6

yani spot 1 kademe çıktığında vadelide 1 kademe çıkmıyormu kaba hesap ile bakar isek?

yani aynı değerdeki hisselerin kaldıraçları farklı ise kademelerin oynaklığı da o denli farklı mı oluyor?
    Olay şöyle de, menümüzde onlar İspanyol omlet, Viop30 ise ortaya soslu soğanlı karışık quattro Vali kebabı..

4.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku

vadeli hisseler için

hisse teminat kaldıraç
    krdd 40 5
    trkcm 40 6

Fiyat değiştikçe kaldiraç da değişir.
    Krdmr 1.90 sa 40 tl ye 1900 tl lik krdmr almış olursun. Kaldırac da 1900/40 olur.

bimin dışında hiç bir vadelinin kaldıracı 9 değil

1 tl lik kağıdında
    500 tllik kağıdında

resmen oyun var

6. 06 Şubat 2020
    Çin'den Türkiye'ye gelen maskeler tekrar Çin'e gönderiliyor
    Depolar boşalıyor... Çin'den gelen milyonlarca maske tekrar Çin'e gönderiliyor. Koronavirüs yayılmaya devam ettikçe maske ihtiyacı da artıyor. Çin hükümeti bir karar aldı. Satılan maskeler geri alınıyor. Durum böyle olunca da İstanbul'da maske satışı yapan depolar hızla boşaldı.
    Çin'den gelen maskeler tekrar Çin yolu göründü.

Türkiye yıllık 150 milyon maske üreten bir ülke...

Aynı zamanda da Çin'den ithal edilenlerle birlikte bu maskeler Avrupa ülkelerine ve Orta Doğu'ya satılıyor. Fakat Çin'de başlayan coronavirüs sebebiyle, hem Türk hem de Çin malı maskelere yeniden Çin yolu gözüktü.

20 Mart 2020
    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, doktorlar, hemşireler ve hasta bakıcıların kullanacağı maskeler, kentte bulunan gönüllü terziler ile çeyiz dükkanlarında dikiliyorç

Bu ülkenin problemi bu işte. Hesapsızlık kitapsızlık.

Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    bimin dışında hiç bir vadelinin kaldıracı 9 değil

1 tl lik kağıdında
    500 tllik kağıdında

resmen oyun var
    spot fiyatlar düsmesine rağmen teminatları düşürmediler..kaldıraçlar azaldı.. viop 150 binken 1170 teminat viop 105 yine aynı..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

8.  Alıntı Originally Posted by TheCats Yazıyı Oku
    100 tane gönderini inceledim 2 tane finansal piyasalarla ilgili yazını bulamadım, Sadece siyaset yapıyorsun. karşı görüşe tahammülünüz yok. Ben vadeli işlemler yaptığım için bu topikdeyim 1 tane siyasi yazıya cvp verdim diye trollerin saldırısına uğradım bu normal değil. Karşı görüşe tahammül edemiyorsanız yazmayın bu kadar basit.
    Hocam,kimsenin avukatı falan değilim,hiç bir siyasi görüşün körü-körüne tarafgiri veya bayraktarlığınıda yapmam ama Sayın Jas ın eleştirel yazısına cevabınız karşıt görüş belirtmek değil tamamıyla hoş olmayan sizin tabirinizle yoğun olarak ''trol'' lerin kullandığı bir yazı biçimiydi,hükümetler eleştirilebilir,devletler bakidir.

Sayfa 246/1001 İlkİlk ... 146196236244245246247248256296346746 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •