Sayfa 249/1255 İlkİlk ... 1491992392472482492502512592993497491249 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,985 - 1,992 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    Sadece bu forumlara yeni girmeye başlamışsındir. Şimdiye kadar konut piyasasını berberinden dinlemissindir. Başka hiç bir sebebi yok emin olabilirsin.

***Albaraka; faizsiz kazanc
    Ben Izmirde oturdugum evin fiyatini yakindan takip ediyorum. 10 sene once 250 bin dolara kadar cikmisti fiyat cunku dolar 1 TL de surunurken fiyatlar cikiyordu. Simdi fiyati 110 bin dolar

Kesinlikle korelasyon yok. Ama son 1-2 senedir nereyi okursan oku herkes dolar artti maliyetler artti ondan fiyatlar yukseliyor diyor.

Benim kafam karisti. Ben kendi rakamlarimdan eminim. E millet tersini soyluyor. Anlamadim bu isi

Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Ben Izmirde oturdugum evin fiyatini yakindan takip ediyorum. 10 sene once 250 bin dolara kadar cikmisti fiyat cunku dolar 1 TL de surunurken fiyatlar cikiyordu. Simdi fiyati 110 bin dolar

Kesinlikle korelasyon yok. Ama son 1-2 senedir nereyi okursan oku herkes dolar artti maliyetler artti ondan fiyatlar yukseliyor diyor.

Benim kafam karisti. Ben kendi rakamlarimdan eminim. E millet tersini soyluyor. Anlamadim bu isi
    Dolar kurundan ziyade sepet kurdan bakmak daha mantıklı olabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Yillardan beri konut piyasasini takip ederim ilk defa bu sene "ev fiyatlari dolarla korele" olayini duydum

Dinleyince hak veriyor insan. Neymis cimento demir fayans seramik ahsap hersey dolara endeksliymis

Iyide kardesim 5 sene once endeksli degilde simdimi endekslendi? Eskiden neden biz bunu hic duymuyorduk ve ev fiyatlari dolarla artmiyordu eskiden. Ne olduda dolarla artar oldu?
    5 sene önce Suriler, Afganlar yoktu. (ya da çok azdı) Arz talep dengesi dolarcıların lehineydi. Şimdi ibre tersine döndü.

Dolarla beraber gitmesi maliyetten değil, talebin aşırı yüksek olmasından kaynaklı.

Bizbize devam etseydik önceki senelerde olduğu gibi dolara karşı dayak yemeye devam ederdi beton. Neyse ki reyiz yetişti kurtardı

ytd

4. Önce dolar yükselecek, (faiz düşecek)
    Sonra faiz indirimi ile konut fiyatları ciddi yükselecek
    Son olarak da borsa...

Benim senaryom bu...
    Şu anda fırsat ev kovalıyorum.

Yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Önce dolar yükselecek, (faiz düşecek)
    Sonra faiz indirimi ile konut fiyatları ciddi yükselecek
    Son olarak da borsa...

Benim senaryom bu...
    Şu anda fırsat ev kovalıyorum.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Maaşlar hangi bölümde yükselecek ?? Senaryo onsuz eksik kalır...

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6. Memur maaş zammı önümüzdeki sene net yüzde 8,5.

Vergi dilimi olayından ötürü 2 puan falan daha düşer yıl içerisinde. Sonra enflasyon farkı ile falan net yüzde 9 a belki 10 a falan çıkar anca.

Özel sektörün durumu ne bilmiyorum.

"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

7. Gercek enflasyonun en az %30 oldugunu kanitlamamiza gerek yok. Hal boyleyken konut kredisi faizi aylik %1.37 civarinda yilliga vursak kabaca %16 ediyor.

En uzun vadeli konut kredisi sanirim 15 yil. Yani 15 yil boyunca sabit %16 faizle borclanmak enflasyon %35 ken mantikli degilmi? Ileride enflasyonun dusecegini dusunen inanan varmi? Ben hic sanmiyorum.

Faiz enflasyonun neredeyse yarisi e bu durumda borclanmak bana cok mantikli geliyor.

Sizler ne dusunuyorsunuz?
    Son düzenleme : bisikletci; 08-10-2021 saat: 17:03.

Şimdi enflasyon artacak sizin ödemeleriniz üç yıl sonra kuşa dönecek diye düşünüyorsunuz,ama her şey yüzde elli artarken sizin maaşınıza yüzde 20 zam yapılacak sizin maaş da üç yıl sonra kuşa dönecek,o maaşla kuşa dönmüş o kredi bile belki de gözünüzde büyüyecek.Ha kiradaysanız o zaman uğraşılmaz evinizi alın geçin,ama yatırım için alıyorsanız tekrar düşünün derim.

Sayfa 249/1255 İlkİlk ... 1491992392472482492502512592993497491249 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •