Sayfa 249/1312 İlkİlk ... 1491992392472482492502512592993497491249 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,985 - 1,992 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Aslında geçen yıldan bu yana neye baksanız bu kadar artış var,evlerin artışını ben aslında mantıksız bulmam.Ama o artış satışlarda kolayca realize ediliyormudur o konuda kuşkudayım.Millet çocuğunun okul taksidi ulaşım,arabalarının masrafları,faturalar derken ev almayı düşünen sayısı giderek azalır.E ekonominin birinci kuralı ,arz ve talep fiyatı belirler.Talep düştü mü fiyat da artamaz.

2014 de teknik yapının evora projesinin satış ofisine gitmiştim.İnanılmazdı,izdiham vardı,millet ev alabilmek için birbirini çiğniyordu resmen,gözümle şahit oldum.E ne oldu teknik yapı evleri teslim etti,tapular bankalara ipotekli millet tapu alamıyor.O gün izdihamla ev alanlar veya aldıklarını sananlar hayatlarının en büyük belalarından birini başlarına aldılar.

O yüzden sn djoz un dediği gibi coşku zamanları o metadan uzak durmak daha iyidir,ortalık sakinleşsin o zaman gene bakarız.Bu ara bu fiyatlar bana makul gelmiyor.Gerçi devlet konut sektörünü geçen sene desteklemese o firmaların hepsi batıktı,şimdi bir kısmı batık değilmiş gibi piyasada dolanıyorlar.İkinci el satışa bir şey demem,ev ihtiyaç,elbette birileri ev almak zorunda elbet ev satışı her zaman olacak.

5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Anahtar kelime yazıyorlar.))))))) Bakın bilnçaltınız satıyorlar lafını yazdırmadı size.

iyi yakalamışsınız ama muhtemelen 2,39999 teklif etsem yine düşmezler. çok az daire çıkan ve tutulan bir siteden bahsediyorum. geçen seneden beri gördüğüm satılık üçüncü dairedir. koskaca bir yılda hepi topu 3 daire.
    satıcıda bunun rahatlığı var, burada oturmak istiyorsan bu parayı vereceksin kısaca.

Olabilir elbet,bakın siz arz talep kanununun en güzel örneklerinden birini yazdınız.O evi isteyen o parayı verecek.Benim 10 yıl kadar önce çalıştığım bir tıp merkezinde tüm bina tıp merkezi sahiplerinindi,sadece 5 katlı binanın 3. katında bir daire yabancı bir adamındı.Tıp merkezi pek çok ev birleştirilerek bir binada açılmıştı.O mahallede kiralar bugünün 200 euro su kadardı,yani tıp merkezi olmasa adam 200 euro dan fazla kira alamazdı,ama adam 3000 euro kira alıyordu,tıp merkezi de kuzu kuzu bu parayı veriyorlardı.Çünkü ekonominin ana kuralı işliyordu,nadirlik ilkesi o ev için geçerli olmuştu.Koca mahallede o eve piyango çıkmıştı belki 400 500 evden biri 3000 euro kira alabiliyordu,nedeni sadece o evin olduğu binada tıp merkezi vardı.

Misal o sitede yirmi ev satışa çıksa 2.4 milyondan kaçı satılır,fiyat ne olur.

Bir villa sitesinden örnekler vermiştim.Aynı sitede üç villa var 1.950,1.750 ve 1.250 milyondan ilanda.Çok da villalar arasında ahım şahım bu fiyat farkını açıklayacak farklar da yok.1.25 milyonluk ev 6 yıldır boşmuş,emlakçı sahibinin emekli albay olduğunu karısının tayini fethiyeye çıktığı için bu evde oturamadıklarından bahsetti,adam kiraya da vermek istememiş.Satışa koymuş.İlan 3 aydır sarı sitede villa satılmıyor.Emlakçı bana dedi ki adam bunu aramış sen bu evi ucuza ilana çıkmışsın bak diğerleri çok istiyor sana bir ay müsade villayı satamazsan fiyatı 1.5 yapıp başka emlakçıya vereceğim demiş)))))))) Nasıl ticaret,nasıl fiyatlama güzel değil mi.

Sayfa 249/1312 İlkİlk ... 1491992392472482492502512592993497491249 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •