"Trump Says Big Spike To The Stock Market Coming As Soon As China Trade Deal Is Done.."
Çin ile anlaşma olursa borsalar son bir mal çakışı yapmak için çıkar,
belki Dow/Gold 23'e kadar...
Mesele o ülke bu ülke değil. Mesele herkesin bildiği çok daha basit bir şey ki '' özgür düşünce '' .
Ülkelerin geride kalmasının tek sebebi bu . Özgür düşüncenin olmadığı toplumlar parayla ayakta kalamaz . Ve tarih ülkelerin çöküşüne sadece bahaneler , sebepler uydurur. Venezuela, petrol fiyatları düşmese de yıkılmaya mahkumdu. Suudi Arabistan simdikinin 10 katı parası da olsa yıkılmaya mahkum .
7 milyon asgari ücretli
2 milyon asgarı ücret altinda calışan varmış
bir halt olacağı yok.
İyi işte ülke cennet gibi. Herkes memnun bende memnunum. Soğan paarda yedi patates 5 tl oldu. Tanzimlerde de bazı ürünler gelmiyor muş. Zaten en kötü sebzelerdi. Sonuna kadar devam. Hani adama demişler mokoko mu ölüm mü sonra cevaba binaen. Ölene kadar .........
Bu gün adam etrafa küfürler saydırıyor apartmanımdaki komşuya. Silahla ateş ediyor. Polisi arıyorum adamlar ifade alıp gönderiyor. Komşu şikayetçi olmuyor çünkü polislere kapıyı açmamış. Ve adam yine aynı şeyi tekrarlıyor. ben şikayetçi olacam adama benim adımı verecekler adamda sana ne diyecek sonra bana olacak olan. Polislere diyorum kamu davası olmaz mı adam galiz küfürler ediyor tehdit ediyor ve ateş ediyor. Tık yok... polis twetleri takip ediyor 3. sayfa haberleri o biçim...
Ben de geçen hafta bazı ürünlerde fiyat artışları tespit ettim...
Yada bana öyle geldi
Soğan ithal zaten
Tanzimler ve marketlerle piyasa ucuz mal sürülünce mal kalmamışdır piyasa da bu da fiyatların artmasına yol açmıştır
Benim görüşüm sebze meyvede ilerleyen aylarda çok fiyat düşüşleri beklemiyorum
Evet havaların ısınması ile tarla ürünü çıkacak / mal bollaşacak ama turist de bollaşacak
45 milyona yakın turist gelecek onümuzdeki 5-6 ayda
Çekirge sürüsü gibi tüketecekler
Yazın hatırlat bir daha üzerinden geçelim bu konunun
saygılar/başrılar
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Bizim semte tüm büyük süpermarketlerde soğan 2.75 TL diye dikkatimi çekti. Soğana baktım hem şekil olarak tuhaf hemde üzerinde is rengi gibi siyahlık görünce almadım eve gittim. Akşam yemek yerken hanıma soğan kes dedim ve masaya gelen soğanı ilk ısırdığımda ağzımda müthiç bit acı tat hissedince çıkardım. Bu nasıl soğan dediğimde hanım markette denkj geldi fiyatı düşük olunca aldım dedi. Oda renginden şüphelendiği için sadece 1 kg kadar falan almış. Bende hemen çöpe attım. Çünkü soğanın ne tadı nede şekli Türkiye de yenen soğanlara benzemiyordu. Aklımdan bu soğanın Suriye den gelmiş olabileceği geçti. Malum Suriye de birçok bölgede kimyasal saldırılar olduğu için ürperdim. İşin ilginç yanı afedersiniz ama hayvana verseniz ilk ısırdığında tükürecek şekilde pis bir acı tat olan ve şeklinde ve renginde sanki tarlada yanmış ta tarladan yanık toplanmış görüntüsü olan bu soğan nasıl olur da semtimizdeki 4-5 büyük süpermarkette vatandaşa satışa sunulur dedim. Bu nasıl gümrükten geçer diye düşündüm. Arkadaşlar Maalesef ülkemiz Muz Cumhuriyetine dönmüş durumda. İnanın ne gümrük nede kontrol hepsi hikaye...Sizede bu soğanlar denk gelirse sağlık açısından almamanızı öneririm.
Yer İmleri