Sayfa 256/777 İlkİlk ... 156206246254255256257258266306356756 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,041 - 2,048 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

(ABD 10 yıllıklarla ilgili)

Artan bütçe açıkları, QT'den çıkanlar, FED'in rutin bu seneki faiz artışları , Çin'in isteksizliği bir tarafta..

İşler globalde kesata sardıkça US bonolara(güvenli limana) kaçış bir tarafta..bileşke vektörel olacak, izleyelim bakalım..benim tahminin azar azarda olsa artış yönünde..

Not: globalde artan ABD faizlerinin cazibesinide ekleyelim..
    Aşağıdaki JP Morgan'lı bir arkadaş 10 yıllıkların faizinin 4 'e çıkacağını söylüyor..Abowww..

ABD hazinesi bir çeyrekte 400 milyar dolar borçlanmaya ulaşacakmış..

Ancak yazıda FED harici diğer MB'larının QE'leri azaltacaklarından felan bahsetmiş, bana bu kısmı pek inandırıcı gelmedi..

Dimon Says Prepare for 4% Yields, Potential Volatility Rise

-U.S. borrowing may jump to $400 billion a quarter, Dimon says
    -Volatility could rise as QE exit proceeds, JPMorgan chief says

https://www.bloomberg.com/news/artic...olatility-rise

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Güzel çalışma..ancak bir şey ilave edeyim; bu arada büyük MB'ları normalleşip, güzelleşebilecekler mi..
    Sanmıyorum. Büyüme yok, borç çok. Borçları büyüme ile ödeme ihtimali de yok. Borçları enflasyona yedirecekler diye düşünüyorum. Böyle bir durumda biz, katmerli enflasyon yaşarız. Bizim para büyük MB'lerin paralarına karşı değer kaybederken, onların paraları da emtiaya karşı değer kaybeder. 1970'ler gibi...

Alıntı Originally Posted by Occhiali Yazıyı Oku
    Sanmıyorum. Büyüme yok, borç çok. Borçları büyüme ile ödeme ihtimali de yok. Borçları enflasyona yedirecekler diye düşünüyorum. Böyle bir durumda biz, katmerli enflasyon yaşarız. Bizim para büyük MB'lerin paralarına karşı değer kaybederken, onların paraları da emtiaya karşı değer kaybeder. 1970'ler gibi...
    Aynı fikirdeyim..genel anlamda yüksek enflasyon haricinde başka çareleri yok bencede..aksi takdirde bir gecede trilyonlarca dolar para silinebilir piyasalardan..sonucu malum..enflasyon daha mantıklı..QE forever..

USD yine yukarıda..dön baba dönelim..başka çare yok, yapılacak şey belli..

TCMB her geçen gün geç kalıyor bence..dışarısı böyle devam ettiği müddetçe dün yeterli olabilecek miktarda yapacağı 100-150 baz puanlık faiz artışları yarın 300-400 baz puandan aşağısının olmamasını gerektiriyor..şok faiz artışı gerekli artık..öyle az buz değil..

5.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    ..QE forever..
    Sabaha kadar dans! Arada bir deflasyon korkusu vermeyi ihmal etmezler. Şaşırtma yapmayı seviyorlar.

Alıntı Originally Posted by Occhiali Yazıyı Oku
    Sabaha kadar dans! Arada bir deflasyon korkusu vermeyi ihmal etmezler. Şaşırtma yapmayı seviyorlar.
    Walla bu gidişle Gund topic'ten kovacak bizi..''QE forever'' felan pek sevmez o..

ABD iyi gibi duruyor ama faizdi, deflasyondu derken dolar bir uçuşa geçerse onlarda örekeyi görürler..

Kara kara düşünme zamanları yaklaşıyor..

Şu ''september'' yaklaşsın hele, ECB ne halt edecek görelim..BOJ, Japonya Allahlık Alibey zaten..

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
    Walla bu gidişle Gund topic'ten kovacak bizi..''QE forever'' felan pek sevmez o..

ABD iyi gibi duruyor ama faizdi, deflasyondu derken dolar bir uçuşa geçerse onlarda örekeyi görürler..

Kara kara düşünme zamanları yaklaşıyor..

Şu ''september'' yaklaşsın hele, ECB ne halt edecek görelim..BOJ, Japonya Allahlık Alibey zaten..
    Gund kimdi be ya?
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Deval'in seçime göre zamanlaması hakkında, Gundwane'in yaptığı tesbitler çok isabetli çıktı. Bizimle batı ülkeleri arasında ciddi bir sosyolojik fark var. Mesela ABD'de, kemer sıkma işleri, seçimden sonraki ilk iki yılda olur diye genel bir kabul var. Bu işler orada olsa, seçime düşük kur ile girip, devali seçimden sonra yaparlardı. Bizim yapımız farklı.

Sayfa 256/777 İlkİlk ... 156206246254255256257258266306356756 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •