Sayfa 257/777 İlkİlk ... 157207247255256257258259267307357757 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,049 - 2,056 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Geçen aylarda düşük büyüme yüksek enflasyon teorimiz vardı..yani stagflasyon provası..

Brent 77.30 , %3.27 primli..petrol dahada artacağa benziyor..

Ehh bu durumda bu fiyatlar üzgünüm ama bizim teoriye destek vermiş olur..globalde büyümeyi yavaşlatır, enflasyonu hızlandırır..

Mini-minnacık stagflasyon şöyle bir şey;

İngiltere'de ilk 3 ayda enflasyon ort. 2,7'in üzerinde, ama büyüme ilk çeyrek için 0,1..

Ancak ev fiyatlarının gelişimide şöyle;

İngilterede mevduat faizleri neydi ya..

Parayı korumanın gerekliliği ortaya çıkıyor değil mi?

Hey gidinin İngilteresi..önce o faiz arttıracadı, FED'in nasıl faiz arttıracağını görmek için önce İngiltere'ye bakmak gerekecekti..ey gidi günler hey, ne günlerdi onlar..

3. Bundan önceki varlık barışı, deval tarihlerini öngörme konusunda oldukça başarılı olmuş. Bakalım, şimdi çıkan (30 Kasım 2018), aynı başarıyı gösterebilecek mi?

4. Bilinmeyen bir ülkede bilinmeyen bir sarayda bilinmeyen bir ekonomik koordinasyon para politikası gündem değerlerme kurulu toplantısında hayal ürünü bir ortamdır

Başkan1. evettt carüse...hohoho severler güzeli genc ise
    Başkan2. Başkanım bugün şansı gününüz.
    Başkan1. Benim her günüm şanslı.
    Başkan2. Başkanım yalnız şu bizim paranın değer kaybetmesi.
    Başkan1. Haa o konu..Evet toplandığımız iyi oldu.Piyasa şimdi büyük işler döndüğünü falan düşenecektir
    Başkan2 Düştü bile 10 kuruş zirveden
    Başkan1 Penciyek.geleee..bekle bakalım ahahah
    Başkan2. Efendim çıkışda ne söyliyelim
    Başkan1 Bişi söyleme gizemli takılalım bütün silahlarımızla ne gerekiyorsa bıçak kemiğe dayandı falan türünden bişiler deriz nasılsa sizin bi dahaki toplantınıza 1 ay var.Bu süre zarfında böle oyalarız..ahahahaha
    Başkan 2. Efendim dünyada eşi olmayan bir para politikası üzerinden dolar borsa ve faiz üçgenine yön veriyorsunuz
    Başkan 1. ahahahaha tabikide..Bu arada 2 mars bi oyun ..bilmiyorsan bu "..." git mektebinde oku.
    Başkan 2 Şanssız günümdeyim sanırım
    Başkan 1 Yine gel arada beklerim.İyi oluyor böyle stres atıyoruz.
    Son düzenleme : gundwane; 10-05-2018 saat: 11:29.

İsrail Savunma Bakanı Liberman, Suriye'de İran'a ait hedeflerin tamamına yakınının vurulduğunu belirtti

İsrail ordusu, "İran güçlerinin Suriye'den İsrail'e yaklaşık 20 roket atması üzerine Suriye'deki İran hedeflerinin gece saatlerinde vurulduğunu" açıkladı.

İsrail Ordu Sözcülüğünden AA muhabirine yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının gece saatlerinde Suriye'de bulunan İran güçlerine ait bir çok hedefi vurduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca Suriye topraklarından İsrail'e yönelik her saldırı girişiminden Beşşar Esed rejiminin sorumlu tutulduğu kaydedildi.
    Daha dün bu konuyu yazdığımda arkadaşın biri bunlar Ortadoğu'da rutin beklentiler demişti..

Oysa kazın ayağı öyle değildi..İsrail bu kez çok ciddi..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Altın belki bir parça ama petrol fiyatları yükselen dolarla bile düşmüyor, hatta artıyor..sebep Trump'ın ayın 12'sine kadar İran'la yapılan anlaşmayı iptal edip, yaptırımlara devam kararı alma beklentisi..

Olay sadece yaptırımlar değil esasen..böyle bir adımla Ortadoğu da gerilimin artıp, özellikle İsrail-Lübnan-Suriye hattında yaşanabilecek sıcak çatışma ihtimalleri..

Şu sıralar ABD-İsrail-Suud hattı canlı gözüküyor..diğer taraftan anlaşmanın iptalinden sonra Irak'taki ve Suriye'nin kuzeyindeki ABD birlikleri pek rahat edemeyecek anlaşılan..etmesinlerde zaten..

Yukarıdaki tür gelişmeler sonucu petrol fiyatları nerelere çıkar tahmin etmek zor..ancak bizler (ve global açıdan) pek iyi sonuçlarının olmayacağı açık..YTD..
    Haklısın..İsrail'in Lübnan veya Suriye üzerinde çatışma ihtimali var..Putin ne halt yiyecek bakalım..
    İran birlikleri Suriyede çatışıyorlar epeydir..haberin vardır sanırım..Ayrıca Lüban'da İran destekli Hizbullah, büyük bir güç oldu..bu İsraili çok rahatsız ediyor..benzer şekilde Irak'ta Şii milisler..buda daha çok Suud'ları rahatsız ediyor..
    İran petrol üretiminin yerini diğer ülkeler alabilir..ancak sıcak çatışma ihtimali petrol fiyatlarını yüksek tutacağa benziyor..bu durumda Avrupa'da enflasyon ne olur bilinmez ama ABD'de enflasyonun 2'ler yörüngesinde dolaşmasına petrol fiyatları katkı yapacak gibi duruyor..bu durumda bir süre daha FED faiz artışlarına rotasında devam eder..

6. İran israel arasında ben bir çatışma beklemiyorum.

Sınır komşusu bile değiller ne savaşı zaten..
    İran atar tutar hürmüzü kaparım haa falan der.
    Petrol fiyatları çoşar şu bu..

Yapmayın etmeyin beyler ciler araya girer..

Bir tanesi dünya petrol arzının büyük bir kısmı ile arzın geri kalanın büyük bir kısmının su yolunu tutuyor..
    Diğeride petrol ve bütün dünya para piyasalarının fiyat hareketlerini kontrol ediyor..

Yaniiii...

Şimdi tarihsel başka olayları yazmim..İran ve yahudilerle ilgili

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    İran israel arasında ben bir çatışma beklemiyorum.

Sınır komşusu bile değiller ne savaşı zaten..
    İran atar tutar hürmüzü kaparım haa falan der.
    Petrol fiyatları çoşar şu bu..

Yapmayın etmeyin beyler ciler araya girer..

Bir tanesi dünya petrol arzının büyük bir kısmı ile arzın geri kalan büyük bir kısmının su yolunu tutuyor..
    Diğeride petrol ve bütün dünya para piyasalarının fiyat hareketlerini kontrol ediyor..

Yaniiii...

Şimdi tarihsel başka olayları yazmim..İran ve yahudilerle ilgili
    Gund savaş beklemek, beklememek ayrı konu, olmayabilirde haklısın..ancak esas konu sürekli tedirginlik ve petrol fiyatları..enflasyona ne yapar, büyümeye ne yapar(yerel ve global olarak)..dün diğer topic'tede yazmıştım;

-Deval-enflasyon sarmalı devam ediyor mu?

-Cari açık halihazırda artan petrol fiyatları ile negatif olarak etkilenecek mi?

-Ortadoğu'da İsrail-Suud-İran tarafında bir gerginlik petrol fiyatlarını nerelere itebilir..
    Zaten savaş felan çıkarsa petrol fiyatlarını ve ekonomik olarak sonuçlarını düşenemiyorum..

Ha ayrıca İsrail ve İran, Suriye ve Lübnan'da epeydir birbirleriyle sınır komşuları..farkında değilsin sanırım..İsraili rahatsız edende bu zaten..

8. enki
    Danışıklı dövüş diyorum
    Kontrollü gerilim politikası

Bundan yıllar önce iran da petro kimya tesisleri olan gubrf genel kurulundayım yine iran-israel abd gerginliği var ABD vururum diyor falan iran da standart en sert cevabı veririz ayakları çekiyor..
    Şirket yetkilisine böyle riskli bir yere neden yatırım yaptınız yollu sordum..
    Cevap..Gülerek Tam karşımızda fransızlar var biraz ileride ingilizler var , Biz riskli isek onlar da riskli dedi..

Sonra bi baktık aaa anlaştılar hemde hiç beklenmedik bir anda..

İran ın en büyük petrol alıcı çin ikinci sırada AB..

Düne kadar kore ye sallıyordu ABD...Aaaa anlaştılar yahuu..Şimdi G.kore K.kore yanyana falan ..

2-3 sene sonra yine pişirip K.Kore demeye başlarlar..

Konumuz neydi..

Dünya ticaret savaşları..

Ayar çekme numaraları bunlar ...Bu arada (bence) spot piyasalardan büyük eller büyük paralar da kazanıyor..

Sayfa 257/777 İlkİlk ... 157207247255256257258259267307357757 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •