Sezgin abi senin CEMTS tavan olmuş darısı bizim başımıza
Sezgin abi senin CEMTS tavan olmuş darısı bizim başımıza
Şimdi Fedor, yazıyı iki kez okudum ama anlamadım. Fakat şöyle yakın tarihi içine alan bir şey yazayım, belki faydası olur.
Pandemide biz burada yazdık, bazıları alay etti, ne pandemisi diye, neyise derken ben 303 liradan gram altın aldım, ful artı ful. Baktım pandeminin geleceği yok, 301 liradan zararına sattım sonra endeks 82 bin oldu, şayet altın dursaydı 82 den senet alsaydım güzel olurdu. Neyise buna rağmen panedemide gıdalara atladık ve kendimizi koruduk. Sonra hemen 6,74 den isdemire geri döndüm, derken ece&efe ve osisa hatırlar, isdemiri sattım, dedim ki endeks 1500 den düşecek, geçmiş zaman öyle bir rakamdı işde, sonra burada bazıları eleştirdi yine, bir alıyorsun bir satıyorsun, bu ne diye, neyise ben isdemiri sattım 20 gün sonra metale ait bazı duyumlar geldi, tekrar ereğli aldım, 11 lira sanırım, 14 oldu derken 1 hafta gecmeden naci ağbalı görevden aldılar ve endeks 1500 den 1250 ye geldi, ereğlide benim aldığım yere geldi, bunuda büyükpatron vardı o iyi hatırlar, sonra bekledik, bankalar satılrıken ereğli birden döndü ve 16 rakamına gitti, mayıs gibi temettü yasak, ereğli 20 gördü, sonra üç kez gidip geldi, üçüncüde kızdım isdemire gectim, isdemirden 1,5 ve 3 lira brüt temettü aldım, temettüler ile senet aldım, takriben bu temettüler ile önden yüklemeli (kredili) işlemler sayesinde 1,5 yılda lot sayısı %35 artış sağladı.
Özetle, 2 yılda bir tek füze atılmadı, ama hem senet hem de temettü sayesinde kısık sesle değil, yüksek sesle ben bir temettü emeklisiyim diyebiliyorum. Yarını kimse bilemez. Odaklanacak tek şey şu " temettü gelecek ben onunla hisse alacağım". gerisi geliyor.
kendime konya erbos yazmıştım, izlemek için onlarda bizi iki kez solladı, sırada beni geceçek, izdemir var, megap var, vertu var, uluun var, pergamont var, frigo var. Bunlarında beni gececeğini biliyorum. Ama inan eskiden çok etkilenirdim, şimdi aşırı duygusuzluk başladı. Canım sıkıldığında ortalama bir temettü rakamını lot ile carpıp 12 aya bölerek mutlu oluyorum. Çoğrafya kader ise hisse senedi alın yazısı.![]()
Sezgin Bey, ben de aynı hesabı yapıyorum gerçi geçen bir arkadaş eleştirdi ama…
Şunu demek istemiştim, belki çok temettü verecek 6000 lot alabileceğim, belki az temettü verecek yine 6000 alacağım…
Buradayız ve hepsini göreceğiz İNŞALLAH…
3. Çeyreği merakla bekliyorum…
Değerli ortaklar ,
sabır ile demir çelik tutanları tebrik ediyorum. Bende hiç kıpraşmadan tutuyorum ama toplam varlığımın %45 ile benim portföyü omuzlayanlar sırası ile isctr , sise son günlerde traktör delirdi gibi bir ara bozuldu herhalde diyordumsırası gelen gidecek inatla ne isdmr ne de eregl satıp almıyorum çalı dibine yattım.
Yer İmleri