Sayfa 2597/7020 İlkİlk ... 159720972497254725872595259625972598259926072647269730973597 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 20,769 - 20,776 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Ingiliz gazeteci, 2002 yilindan buyana romantik roman yazari ve senarist Jojo Moyes’in dogum gunu (4 Agustos 1969)

"Sana bu parayi veriyorum, beni artik mutlu eden pek bir sey yok, sadece sen varsin.Beni tanimanin sana aci ve huzun getirdiginin farkindayim. Umarim bir gun bana daha az ofkeli ve kirgin oldugunda sadece bu yaptigimdan baska yapacak bir seyim olmadigini, bunun gercekten iyi bir yasama sahip olmana, benimle tanismasaydin sahip olacagin hayattan daha iyi bir hayata sahip olmana yardimci olacagini da anlarsin.Iste boyle. Kalbimde bir iz biraktin. Komik kiyafetlerin, kotu esprilerin ve en kucuk bir duygunu bile saklamak konusundaki beceriksizliginle odamdan iceri girdigin ilk andan itibaren bende bir iz biraktin. Sen benim hayatimi, bu paranin senin hayatini degistireceginden cok daha fazla degistirdin.Beni o kadar SIK dusunme. Seni sulu gozlu bir sekilde hatirlamak istemiyorum. Sadece iyi yasa.Sadece yasa."Jojo Moyes, Senden Once Ben

"I'm giving you this because there is not much that makes me happy anymore, but you do.I am conscious that knowing me has caused you pain, and grief, and I hope that one day when you are less angry with me and less upset you will see not just that I could only have done the thing that I did, but also that this will help you live a really good life, a better life, than if you hadn't met me.So this is it. You are scored on my heart. You were from the first day you walked in, with your ridiculous clothes and your bad jokes and your complete inability to ever hide a single thing you felt. You changed my life so much more than this money will ever change yours.Don't think of me too often. I don't want to think of you getting all maudlin. Just live well. Just live."

2. Ingiliz-Amerikali heavy metal - hard rock grubu Rainbow, ilk cikis albumu Ritchie Blackmore`s Rainbow'i 4 Agustos 1975'te Polydor etiketiyle piyasaya surdu.

3. Alman filozof ve yazar Ernst Bloch’un olum yildonumu (4 Agustos 1977)

“Beklemek de insani bir o kadar canini bezdirir.Ama sarhos da edebilir : Bir kadin veya adami , icinden ha cikti ha cikacak diye bekledigi kapiya uzun sure gozlerini diken biri cosup , mest olabilir ; uzadikca uzayan tekduze bir terennumle cakirkeyif olur gibi. Ama beklenen adam veya kadin gelmediginde yasanan bariz hayal kirikligi , bu sarhoslugu gidermek bir yana , durumda da olusan tabii neticesine, kendine has bir aksamdan kalma mahmurluguna donusur.”

"Lang gezogen Warten macht gleichfalls öde. Aber es macht auch trunken. Wer lange auf die Tür starrt, durch die er eine, einen erwartet, kann berauscht werden. Wie von eintönigem Singen, das zieht und zieht. Dunkel, wohin es zieht; wahrscheinlich in nichts Gutes. Kommt der Mann, die Frau nicht, die man erwartete, so hebt die klare Enttäuschung den Rausch nicht etwa auf.Sie mischt sich nur mit seiner Folge, einem Kater eigner Art, den es auch hier gibt."

“Insan kendisiyle yalnizdir, baskalariyla birlikteyken cogu kisi kendiyle de degildir. Her ikisinden de siyrilip, cikmak gerekir.”

"Man ist mit sich allein. Mit den anderen zusammen sind es die meisten auch ohne sich.Aus beidem muß man heraus."

4. Amerikali thrash metal grubu Slayer, extended play (EP) Haunting the Chapel'i 4 Agustos 1984'de Metal Blade etiketiyle piyasaya surdu.

5. Amerikali thrash metal grubu Testament, 3.studyo albumu Practice What You Preach'i 4 Agustos 1989'da Atlantic ve Megaforce etiketleriyle piyasaya surdu.

6. Yunan humanist sair ve yazar Nikiforos Vrettakos’un olum yildonumu (4 Agustos 1991)

Yalnizlik diye bir sey olamaz
    bir insanin topragi kazdigi, islik caldigi, ellerini yikadigi yerde.
    Yapraklarini hisirdattigi yerde bir agacin,
    cicege kondugu yerde isimsiz bir bocegin,
    bir derenin bir yildizi yansittigi yerde,
    mutlu dudaklari acik,
    anasinin memesi elinde
    uyuyan bir bebegin oldugu yerde olamaz yalnizlik.

There is no solitude where a man
    digs or whistles or washes his hands.
    There is no solitude where a tree
    moves its leaves.Where a nameless
    insect finds a flower and sits there,
    where a brook mirrors a star, where a baby
    while touching its mother's breast
    sleeps with its happy tiny lips open,
    there is no solitude at all.

7. Dunyanin en uzun yasayan insani (122 yil, 164 gun) Fransiz Jeanne Calment'in olum yildonumu (4 Agustos 1997)

8. Piper Perabo, Adam Garcia, John Goodman'in rol aldigi Citir Kizlar (Coyote Ugly - Le ragazze del Coyote Ugly), 4 Agustos 2000'de Amerika'da vizyona girdi.

Sayfa 2597/7020 İlkİlk ... 159720972497254725872595259625972598259926072647269730973597 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •