Öncelikle ctugrul hocamdan baslayayım. Şimdi biz besin zorunlu veya değil kısmında değiliz. Zorunlu tasarruf etmek veya etmemek noktasındayız.
Yani besin zorunlulugu veya değilliği ayrı bir tartısma konusu bencede zorunlu degıl nihayetinde iptal ettirebiliyorsun zorunlu olsa iptal ettiremezdik. Zorlayıcı demek daha anlamlı gıbı. neyse mesele bu degıl zaten.
Zorunlu olmadıgını varsayarak konusalım bescilerin ürettiği bahane uzerınden tartısıyoruz su anda buda nedir.
"BAŞKA TÜRLÜ PARA BİRİKTİREMEM HARCARIM" Dolayısıyla tasarrufum otomatık yada zorla benden alınmalı kı para biriktirebilirim. Bu ille bes olmak zorunda degıl otomatık odeme talımatıyle faiz yatırımıda yapabılırsınız buda aynı mantıkta yanı nıcın otomatık odeme ıle veya zorunlu sekılde maasından kestıtırıyorsun cek maasını ıcınden al tasarruf mıktarını gıt yatır meselemız bu.
Gelelim diğer hocamıza öncelikle meselemızın ıkna olmadıgını daha once dile getirdik.
yazıları bır butun halınde ıkna etmek veya ıkna olmamak uzerıne okursanız zaten bosa okumus olursunuz cunku beynınız sureklı ıkna olma ıkna ete odaklandıgı ıcın benım yazdıklarımın bır anlamı kalmaz. Ben yazıların hepsını objektıf bır gozle dısardan bakarak okumanızı ısterım.
SGK primi için eğer sgk primini alma hakkı verılırse ben isterim sgk primini yatırmamayı düşünebilirim ama böyle bir hakkı zaten verilmiyor.
Unsal bey yazıyı anlamak için okumadıgınız verdiğiniz cevapta belli yani anlamıyorsunuz cunku anlamak ıcın okumuyorsunuz şartlanmışsınız ikna meselesıne. İkna meselesını unutun kımse kımseyı ıkna etme pesınde degıl.
PARANIN MARJINAL FAYDASI NEDIR ? bu konu hakkında bır fıkrınız oldumu bana anlatın bu ne demek ?
---------------------
Bir başka meselede ben tartısırken farkettıysenız bilgi içerikli paylasımlar yapıyorum aslında tartısırken ogretıyorum bırseyleri bilmeyenler için. Birşeyler konusunda bir diretmem yok basıt mantıksal yaklasımları matematik ve bilimle ekonomıyle bagdasan terimleri sizlere aktarıyorum örneklıyorum kı okurken dınlerken bılgı sahıbı olunsun ve bu dogrultuda karar vermenız kolaylasacaktır.
Kararınız yıne sızı baglar ben sadece seçeneklerı sunuyorum. Seçeneklerı zengınleştırıyorum iyileştiriyorum.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri