"Trump Says Big Spike To The Stock Market Coming As Soon As China Trade Deal Is Done.."
Çin ile anlaşma olursa borsalar son bir mal çakışı yapmak için çıkar,
belki Dow/Gold 23'e kadar...
"Trump Says Big Spike To The Stock Market Coming As Soon As China Trade Deal Is Done.."
Çin ile anlaşma olursa borsalar son bir mal çakışı yapmak için çıkar,
belki Dow/Gold 23'e kadar...
Mesele o ülke bu ülke değil. Mesele herkesin bildiği çok daha basit bir şey ki '' özgür düşünce '' .
Ülkelerin geride kalmasının tek sebebi bu . Özgür düşüncenin olmadığı toplumlar parayla ayakta kalamaz . Ve tarih ülkelerin çöküşüne sadece bahaneler , sebepler uydurur. Venezuela, petrol fiyatları düşmese de yıkılmaya mahkumdu. Suudi Arabistan simdikinin 10 katı parası da olsa yıkılmaya mahkum .
7 milyon asgari ücretli
2 milyon asgarı ücret altinda calışan varmış
bir halt olacağı yok.
İyi işte ülke cennet gibi. Herkes memnun bende memnunum. Soğan paarda yedi patates 5 tl oldu. Tanzimlerde de bazı ürünler gelmiyor muş. Zaten en kötü sebzelerdi. Sonuna kadar devam. Hani adama demişler mokoko mu ölüm mü sonra cevaba binaen. Ölene kadar .........
Bu gün adam etrafa küfürler saydırıyor apartmanımdaki komşuya. Silahla ateş ediyor. Polisi arıyorum adamlar ifade alıp gönderiyor. Komşu şikayetçi olmuyor çünkü polislere kapıyı açmamış. Ve adam yine aynı şeyi tekrarlıyor. ben şikayetçi olacam adama benim adımı verecekler adamda sana ne diyecek sonra bana olacak olan. Polislere diyorum kamu davası olmaz mı adam galiz küfürler ediyor tehdit ediyor ve ateş ediyor. Tık yok... polis twetleri takip ediyor 3. sayfa haberleri o biçim...
Ben de geçen hafta bazı ürünlerde fiyat artışları tespit ettim...
Yada bana öyle geldi
Soğan ithal zaten
Tanzimler ve marketlerle piyasa ucuz mal sürülünce mal kalmamışdır piyasa da bu da fiyatların artmasına yol açmıştır
Benim görüşüm sebze meyvede ilerleyen aylarda çok fiyat düşüşleri beklemiyorum
Evet havaların ısınması ile tarla ürünü çıkacak / mal bollaşacak ama turist de bollaşacak
45 milyona yakın turist gelecek onümuzdeki 5-6 ayda
Çekirge sürüsü gibi tüketecekler
Yazın hatırlat bir daha üzerinden geçelim bu konunun
saygılar/başrılar
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Bu cuma günü seçimin kaderini belirleyecek verilerden Aralık İŞSİZLİK verisi açıklanacak...
İşsizlik verileri biraz geriden geliyor
Cuma günü Kasım+"Aralık"+Ocak ortalaması gelecek
Ama reelde şu an Mart ayı işsizliğini yaşıyor insanlar (tabi biz Mart verisini 4-5 ay sonra öğreneceğiz ama bu şu an sıkıntının yaşandığı gerçeğini değiştirmez)
Benim çevremden duyduğum işlerde/piyasa da en ufak bir açılma yok Mart 10 itibarıyla...
İlk defa yüksek işsizlik+yüksek enflasyonla girecek seçime iktidar
Özellikle büyük şehirlerde (çünkü Anadolu nun küçük illleri ile büyük şehirler arasında işsizlik farkı 10 puanı bulabiliyor) sonucu çok merak ediyorum
İstanbul un TD İşsizliği ile Gümüşhanin işlsiziği arasında fark 10 puanı bulabiliyor
Gümüşhane çok küçük bir ilimiz olduğu için,sürekli göç verdiği için kalanların hemen hepsinin iyi kötü bir işi oluyor
Haliyle buralarda iktidar/AKP oy rekorları kırıyor...
saygılar/başarılar
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Yer İmleri