Sayfa 261/1019 İlkİlk ... 161211251259260261262263271311361761 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 2,081 - 2,088 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bospo batiyoruz diyor.
    Siz hala batan gemide luks kamara hangisi?
    Ona gecsem hesaplari yapiyorsunuz?
    Bospo da sustu alarm zillerini calip gitti mi nedir?

Syg,
    FX pozisyonları patladı galiba :d ondan arazi olmuştur.

2.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    FX pozisyonları patladı galiba :d ondan arazi olmuştur.
    Dolar long olanlar crash ettiler. Tüm hızıyla
    Çok acımasızca oldu. Düşünsene akşam 9’da yattın sabah kalktın borçlusun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    değil üstadım, 19 oran görünce özlemişim ne zamandır kavruluyoruz faiz indirimlerinden, bağladım gitti 35 günlük, artısı eksisi artık ne olacaksa
    Bu Tebliğin amacı, yurt içi yerleşik gerçek kişilerin döviz tevdiat hesaplarının ve döviz cinsinden katılım fonlarının Türk lirası vadeli mevduat ve katılma hesaplarına dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine sağlanacak desteğe ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

dolar dönüşmeyince faiz yokmuş anladığım kadarıyla geçmek isteyen al sat mı yapacak anlamadım bazı şeyleri zamanla oturur heralde

hayırlı olsun size

Dostum bu felaket ama..

Bu getiriler, vadeye kadar bekleyen için geçerli. Mevduatı erken bozan için ihtimaller:

1. Kur artmışsa; yatırılan TL aynen geri alınıyor (sıfır getiri, faiz yok)

2. Kur düşmüşse; bu fark aynen yansıtılıyor (düşüşün tamamı zarar, faiz de yok).

Hamama girene sopa ile dalmislar gibi...

Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    https://twitter.com/e507/status/1473257114395197447

en iyisi şu tweeti okuyun hatanızı anlayın
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Vadesinden once kapatana direk kelepce takilip islak odunla dovme durumu

Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    https://twitter.com/e507/status/1473257114395197447

en iyisi şu tweeti okuyun hatanızı anlayın

Bu lafa bakan bey kizdi, kim cikariyo bu laflari filan dedi gece

Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Tam olarak bilmiyorum ama kur farkının tamamının ödenmesi bir yıllık vade için geçerli deniliyor. 6 ay için %50 üç ay için %25 olarak biliyorum.

Tesekkurler kardesim

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Tebliğ ile servet bey haklı çıktı ben bu işten yine bir şey anlamadım. Yarın çözen olursa yazsın iyi geceler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. DENİZ 43 Hocamdan değinmiş sağolsun.

Resmi gazetede yayınlanan tebliğ ile daha önce yapılan açıklamalar arasında büyük farklar var.

1)Şu anda TL mevduat hesabında parası olanlar bu uygulamadan faydalanamıyor,-muhtemelen döviz tevdiat hesabından geçenler az olacağından- bu uygulamaya katılanların %99 şu anda TL hesabında olanların katılması bekleniyorken,bu kesimin katılım dışı tutulmasıyla, kapsadığı parasal tutar çok küçülecek.

2)Döviz hesabını TL'ye dönüştürenlerin dövizlerini merkez bankası alacak ,bankaya TL vererek dövizleri satın alan merkez bankasının döviz rezervleri artmış olacak.

3)Bu uygulama parasını dövizden TL'ye dönüştürenler için "kur farkı ödemesl" 1 defaya mahsus,hesabın vade sonuna kadar geçerli(3 aylık ise 3 ay,12 aylık ise 12 ay),sonrasında hesap diğer TL hesaplar gibi muamele görecek ,bir kur farkı ödemesi olmayacak.

4)Şaşkınlık yaratan bir husus da bir defalık kur farkı ödemesini merkez bankası yapacak.(tebliğ ,yasalara aykırı)

5)Sonuç olarak resmi gazetede yayınlanan tebliğ ile ilk söylenenler arasında çok büyük fark var,döviz tevdiat hesabında olanlar için ise bir cazibesi yok,yüksek enflasyon ortamında ellerindeki döviz varlıkları çıkarmış oluyorlar,sonrasında tekrar dövize dönmek istediklerinde önlerine bir engel çıkartılıp çıkartılmayacağı da şu an için belirsiz.Ekonomi yönetimi için ise ,zaten döviz kurları düştüğü,istenilen sağlandığı için ,bundan sonra katılımın düşük olması artık pek önemli olmayabilir.

milleti ters köşe yaptılar anlaşılan oyun içinde oyun..

Sayfa 261/1019 İlkİlk ... 161211251259260261262263271311361761 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •