Artan

35,22 9.99 18:10
52,75 9.99 18:10
9,81 9.98 18:10
13,44 9.98 18:10
451,75 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

14,80 -9.98 18:10
356,50 -9.97 18:10
100,40 -9.96 18:10
6,15 -9.96 18:10
57,95 -9.95 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.874.570.551,80 18:10
10.151.848.618,00 18:10
8.690.991.652,40 18:10
8.490.855.663,25 18:10
7.109.393.382,54 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 276/925 İlkİlk ... 176226266274275276277278286326376776 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 2,201 - 2,208 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Phillip Cocu: "Beşiktaş maçına yüzde ikiyüz konsantre çıkacağız" demiş...

3-4 ayda bu güzel akıllı adamı da bozduk gitti...Ona yanarım.
    Taraftar Cocu'yu yorumluyor [emoji23][emoji23][emoji23]

https://twitter.com/FenerTweetleri/s...321765378?s=20

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Al-sat olayında becerikli iseniz en iyisi "3lü hesap" açmak.

Faiz kaybınız olmazken kur artışlarını da değerlendirebilirsiniz...

Ama bu konuda Maliye korkusunu da dikkate almalı insan diye düşünüyorum.

Kur artış etkisini görmezden gelip, "Evleriniz fazla değerlendi verin bakalım vergisini" diyen zihniyet bunu es geçmez diyorum.

*jcr/ökmen: Ekonomik daralma dönemine girileceği realitesinin zımnen de olsa kabul ediliyor olması ovp nin en gerçekçi olduğu tarafıdır

*jcr/ökmen: Ancak "dengelenme" diye tabir edilen durgunluğun yaratacağı risklerle nasıl mücadele edileceğine ve durgunluktan nasıl çıkılacağına dair yep özel bir öneri sunmuyor

*jcr/ökmen: Güncel konjonktürde bütçe disiplininin devam ettirilmesinin hedeflenmesi, daralan ekonominin içine girdiği trübülansın şiddet ve stresini daha da artıracağı için türkiye'nin mevcut ekonomik döngüsünde iktisaden doğru bir politika olamaz

*jcr/ökmen: Daralan konjonktürde bütçe açığının bir miktar artırılması temel kuraldır

*jcr/ökmen: Enflasyon ve cari açık beklentilerinin piyasa beklentileriyle oldukça uyumlu olmasına rağmen, vergi gelirlerindeki artış beklentisinin ve işsizlik hedeflerinin oldukça iyimser varsayımlarla planlanmış olduğunu düşünüyoruz

*jcr/ökmen: Yep'in örtük kur hedefinin realizasyonu için merkez bankası'nın bundan sonraki tam bağımsızlık seviyesi belirleyici olacaktır

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

*jcr/ökmen: Yep'in öngörülerinin realizasyonu halinde, finansman maliyetleri yüksek seviyesini hep koruyacak ve rezerv artışı yaratacak önemli bir döviz girişi olmayacaktır

*jcr/ökmen: Yep, güncel döviz yükümlülüklerinin çözümü ve kur hasarının hafifletilmesi için herhangi bir öngörü sunmuyor

*jcr/ökmen: Türkiye ekonomik ortamını etkileyen hukuk ve demokrasi alanlarında kısa-orta vadede yapacaklarının hala belirsiz olmasına, ekonomik tahribatı artırmaya ve tl'nin dış değerini zayıflatmaya devam etmesine rağmen, bu alanlarla ilgili olarak da yep'de herhangi bir hedef ve öngörü yer almamaktadır

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Yukarıdaki jcr/ökmen değerlendirmesi çok objektif ve de bu dönemde korkusuz sayılacak değerlendirmeler içermekle birlikte bazı konularda hem fikir değilim...

Şöyle ki:

- "Güncel konjonktürde bütçe disiplininin devam ettirilmesinin hedeflenmesi, daralan ekonominin içine girdiği trübülansın şiddet ve stresini daha da artıracağı için türkiye'nin mevcut ekonomik döngüsünde iktisaden doğru bir politika olamaz" değerlendirmesi burasının Türkiye olduğunu, ve bütçe disiplininin de bir laftan öte anlam taşımadağını görmezden geliyor. Tek adam ne derse o. Önümüz seçim. Tutabilirsen tut bakalım.

- yine " Enflasyon ve cari açık beklentilerinin piyasa beklentileriyle oldukça uyumlu olmasına rağmen, vergi gelirlerindeki artış beklentisinin ve işsizlik hedeflerinin oldukça iyimser varsayımlarla planlanmış olduğunu düşünüyoruz.." değerlendirmesi de bunların yakın zamanda uçan kuştan bile vergi alacaklarını düşünürsek bence eksik bir değerlendirme olmuş. Dün damadın vatandaşın gayrımenkulüne bakışı zaten ele verdi yeni vergi olayını.

- Kur için yapacakları bir şey yok bence. Faiz silahını iki kez kullandılar. Olmuyor. Bunun sonu aynen siyaseten olduğu gibi ekonomik anlamda da kısıtlamalar olacak. Başımızdaki zatın sinir katsayısı ve de kur ve de faize bakış açısı düşünülecek olursa çok yakın zamanda ben şahsen bir delilik bekliyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    - Kur için yapacakları bir şey yok bence. Faiz silahını iki kez kullandılar. Olmuyor. Bunun sonu aynen siyaseten olduğu gibi ekonomik anlamda da kısıtlamalar olacak. Başımızdaki zatın sinir katsayısı ve de kur ve de faize bakış açısı düşünülecek olursa çok yakın zamanda ben şahsen bir delilik bekliyorum.
    Burada benim kendi düşüncem, kur bu seviyelerdeyken bir yaptırıma gitmeyecekleri, ortamı huzursuz etmek istemeyecekleri yönünde.

Kur 7.20 gördüğünde bile öyle keskin bir yaptırım gelmedi. Kur şimdi düşüyor gibi görünürken 6-6.5 arasında gezerken bence dokunmazlar.

Zaten 7.20 sonrası alınan önlemlerin de bazılarında geri çekilme yok mu, swap sınırlamasıyla ilgili mi bir konuda bir adım geri atmışlardı sanki geçen günlerde.

Yani endişeniz bana göre kur ancak 7-8'i aşar ciddi atak yaparsa söz konusu olabilir. Kur 6.5-7 tırmanmaya başlarsa ben kademeli kar satışlarına başlarım, 7-7.5-8 görürse bankadaki dolarların hepsini bozarım sistemde dolar bırakmam. 9-10 olsun diye beklemeye cesaret edemem. %25-30 fizikselde duranı zaten bozmam sigorta niyetine tutarım her daim.

Ortam kötüleşiyor gibi görünürse belki fizikselde tuttuğum oranı yükseltirim. Bankadakini bozup kar etmek kadar fiziksele çekip uzun vadeli daha yüksek kar için saklamak da bir seçenek olabilir. Burada %100 fizikselde olanlar da vardı. Al satla para kazanmaya çalışmayan için gayet akılcı bir seçenek böylesi bir atmosferde.

7. Önce borç alan firmalar iflas ediyor, sonra onlara borç verenler iflas edecek.

Ancak ekonomik kriz mıriz yok. Kriz tellallığı yapmayın (!).

Dolar 5,60'a inecek. YEP öyle diyor. Bir bildiği vardır heralde.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Bence bu amerikan kültürü çok kötü.Uzun süre orda kaldı mı bencil,başkalarının hakkına hukukuna saygısız ,değişik bir şey olup çıkıyorsun.Şu anda bizde de deformasyon var ama allahtan onlara benzememize daha çok uzun yıllar var.

Sayfa 276/925 İlkİlk ... 176226266274275276277278286326376776 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •