İsdemir halka açıklığı düşük, fiyatı 100 lira yapsınlar, sonrada %5 daha halka açsınlar, güzel para. Fiyatı 100 lira yaptıklarında şirket 29 milyar lira değerine geliyor. Bugün 29 milyara kaç uçak veriyorlar. 1 bugatti 100 milyon ise 29 milyara 290 adet bugatti alırsın. İsdemir 29 milyar lirada da pahalı değil ki.![]()
Ölü taklidi nasıl yapılır adlı parodiyi izliyoruz...
Gecen sene bilanco 3.ceyrek 26 ekimde gelmiş. 27 ekimde 13,54 lira fiyat, garanti 1 milyon ünlü 470 bin info 338 bin satmış, yatırım iş ziraat karşılamış. ama bugüne göre o gün büyük hacim olmuş. 28 ekimde ziraat yatırım isdemir için 8 liradan 20 liraya hedef fiyatı revize etmiş. 9 kasımda fiyat 14 lira olmuş, 10 kasımda Ofli78 yazmış, "kati abi bu temettü veriyor galiba"![]()
O gece şunu yazmışız.
"Osisa, şuan bu rakamla beraber 2021 mali dönemi için belkide toplamda 3,5 lira üzeri, keza benim tahminim 2,60+1,30 = 3,90 lira temettü alacağız. Müthiş bir haber, müthiş bir gelişme. " diye yazmışız.
İsdemir ne yaptı, net 2,60 yerine 2,70 vererek 3,90 lirayı 4 liraya getirmişti.
1 yıl önceye dair yazılar.
Sn. Kızıldağ olası bir temettü haberi dondurmam kaymak filmindeki sözü hatırlattı "bir cinnet herşeyi çözer" belki de böyle bir haber fiyatlamada cinnet hali yapacakbekliyoruz.
Gecen sene ekim kasım ayı yaşananları yazdım. Ama ilerisi için daha önemli konu şu olmalı. Yüksek fırın bitti, burada 3 milyon ton yıl döküm alabiliyoruz, toplam sıvı metal değil, slap üretme kapasitemiz 7-8 milyon tona ulaştı şeklinde bir haber olsa daha faydalı olur. Bu haber gelecek mi, bir gün mutlaka gelecek. Peki isdemir yıllık 7-8 milyon ton slap üretir mi, evet üretir. Slapdan yassı metale dönmek ayrı bir proses ama slap kapasitesi ilk adım.
Yer İmleri