Sayfa 285/1002 İlkİlk ... 185235275283284285286287295335385785 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 2,273 - 2,280 arası.

Konu: Viop - XXVII

1.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    yabancı çok pis satıyor tcell de.

100 günlük destek olarak çalıştı. Karşılamaya çalışıyor birileri satışı ama zor.

2.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    8 lira bugün için mi iyi bir değer yoksa "overshoot" olduktan sonra hiç yoktan iyidir mi? ben overshoot olduğunu düşünmüyorum ama düşünenler olabilir.. peki 6 ay sonra? 8 yine iyi bir değer mi?

diğer yandan.. en az %20-30 enflasyonun olduğu yerde dolar sabit kalmaz.. kalmamalı.. ama rezerv biriktirmeye başlayabilirler.. nerden başlasalar kardır.. toplamaları gereken bir hesaba göre 100 milyar dolar bir başka hesaba göre 140 milyar dolar civarı bir meblağ..kasa boş ve herkes görüyor..
    Çok zor sorular bunlar, en baba ekonomistler bile cevap veremez hepsine. Veya cevap vermeleri belki 1 saat sürer.

Bana göre bu eksi rezerv piyasadan dolar toplamayla artıya geçemez. Bazı reformlar yapmamız, üretim ekonomisine dönebilmemiz lazım. Üretirken ithalata olan bağlılığımızı azaltmamız lazım. Bu sürece girersek ilk etapta kur atak yapsa bile yıllar içinde belli bir banda oturacaktır.

Benim demek istediğim, dövizde en azından bandımızı bilirsek reel hayatımız biraz kolaylaşır kendimizi daha güvende hissederiz. Doların 6 ay %30 çıkıp sonraki 3 ay %15 düşmesindense efendi gibi düzgün bir bantta 9 ay boyunca yükselmesi daha sağlıklı olur.

3.  Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Bistte deli rali kokusu alıyorum
    dışarda işteyiz sayın viçente sigara molasında bakabiliyoruz 15dakkalık dinlenmede nerden hissettiniz veya durum onumu gösteriyor bistte simdiden teşekkürler

Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    bu parayı şimdi toplamaya başlarsa dolar ne olur?
    daha yukarıdan toplamaya başlamasından iyidir.. tempoyu ayarlaması önemli.. sadece toplamak değil aynı zamanda faiz ile kendine zaman kazandırmalı.. hem kasa boş hem de borç ödemeleri var..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Erdoğan: Türkiye'yi faiz, kur, enflasyonla modern kapitülasyonlara mahkum etmeye çalışanlarla mücadele ediyoruz

Halen faiz arttırımı beklemek biraz hayalcilik bence.
    Nasıl mücadele ediyorsunuz? Kamudaki rezil saltanat ve şatafata devam ederek mi? Bu ülkede %10u zengin edip %90ı süründürmejkten başka bildiğiniz bir şey yok. Yargılanacaksınız er ya da geç.

Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    bu parayı şimdi toplamaya başlarsa dolar ne olur?
    o para toplanmaklan bitmez.
    borçlanabilmesi lazım ucuzundan.
    bunun olması için kolay yol imf,
    zor yol, bütçe diciplini ile self kontrol, sonrasında borçlanma.
    yu tek may self yu tek may self kontrol,
    ay kritırs of dı nayt.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Faiz artışı spekülasyonunda en fazla 7.70-7.80 e doğru bir atak, 19 kasımdan en fazla 1 hafta sonra 8.5 üzeri, 1.5 ay içinde 9 a giden bir kur beklentim var. Sonrası yapacakları ya da yapmayacakları faiz artışına göre şekillenir. 25 üzerine çıkmayan faiz oranı ile dolarda çift hane beklerim.
    beklenti makul... 9 da temkinliyim

faiz en azından reel olarak artmaz +3-4 piyasa ya yaklaştırılır ekside kalır..
    veremezler yüksek...
    masa entelleri
    piyasanın krediyle döndüğünü
    gırtlağına kadar ahalinin yapılandırmada olduğuna idrak etmek istemiyor.
    arttır faizi o ralli yapucaaak denilen bankalarda..
    aaaa
    ödenemiyorrrr.. mort olalım.. valla cins adamlar.

8.  Alıntı Originally Posted by Jellat Yazıyı Oku
    dışarda işteyiz sayın viçente sigara molasında bakabiliyoruz 15dakkalık dinlenmede nerden hissettiniz veya durum onumu gösteriyor bistte simdiden teşekkürler
    Baba kagitlar geri dönüyor
    Yaniltmayim zemin kaygan

Sayfa 285/1002 İlkİlk ... 185235275283284285286287295335385785 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •