Sayfa 292/580 İlkİlk ... 192242282290291292293294302342392 ... SonSon
Arama sonucu : 4636 madde; 2,329 - 2,336 arası.

Konu: YATAS - Yataş

1. sirketimiz bedelsizle gelmedi buralara kari satin almalari yatirimlari vs. ile geldi. acemiyim ama borsa gelecegi fiyatlamiyormu?!!! sirketin hedeflerini yatirimlarini alacagi tesvikleri inceleyen biri icinde 17-25 arasi fklarin sirketimiz icin gayet makul oranlar oldugunu anlar. herkesin kendi karari yorumu tabiki kar satışları olmasida gayet doğal. 30 un altina inmesini beklemiyorum 25 e de inermi iner yani uzun vadeciyiz sıkıntı yok yola devam...2018 hedefi 1.2 mlyr tl 2021 hedefi 2 mlyar tl ciro olan bir sirket var ortada. İnsallah ihtiyac duymayizda görürüz o günleri

2. eğer gerçekten de hedefi oysa ve bunu başarabiliyorsa o vakit ben saygı duyarım...siz eskiler bu hisseyi daha iyi tanıyorsunuzdur..benim sadece yüksek fk oranı dikkatimi çekti...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. gerçi davul da tokmak da patronun elinde olduğu görülüyor...galiba patron nereye isterse oraya götürecek görünüyor... biz ne dersek boş görünüyor...patronun kafasındakini bilmek gerekiyor..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4.  Alıntı Originally Posted by bidbas Yazıyı Oku
    genel kurul hangi tarihte acaba?
    Başka bir siteden bir arkadaşımız firmayı arayıp sormuş cevap olarak mayıs başındaki yönetim kurulu toplantısı sonrası mayıs ortası gibi gerçekleşir demiş.

5.  Alıntı Originally Posted by espolat Yazıyı Oku
    Bölünme hangi tarihte olacak acaba ?
    Başka bir siteden bir arkadaşımız firmayı arayıp sormuş cevap olarak mayıs başındaki yönetim kurulu toplantısı sonrası mayıs ortası gibi gerçekleşir demiş.

Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Arkadaşlar 2015 yılında yaklaşık 4750-5000 adet 1,72 maliyetli yataşlarım vardı ama ben onları 1,90 civarlarından vermiştim...o günden beridir uzaktan uzağa izliyorum yataşı...tabi o geçmişte şirket büyüme politikaları izliyordu ve henüz meyvelerini almaya başlamış değildi...

şimdi bilançosunu incelediğimde ciro ve kar olarak çok büyüdüğünü görüyorum..yanlız hisse fk oranı şu anda 20 civarlarındadır...bu çok yüksek bir orandır...hisse bedelsiz verdiğine göre temel olarak hakkettiği yer neresi ise orada dengelenecektir...bedelsiz verilirken veya bedelli verilirken hisseler bazen aşırı ve gerçek dışı çıkışlar yaparlar ama bölünme gerçekleştiği anda hisse hızla temel olarak ederi neyse oraya iner...

ama yataşa baktığımızda çok yüksek bir fk da olduğunu görüyoruz...galiba bölünmeden önce hakkı neyse oraya inecek görünüyor...teknik olarak 29-30 tl ler desteğidir...ama düşüş iştahına bakıldığında burada durup durmayacağı bile şüphelidir...bu hissede tahta yapıcının büyük etkisi muhakak vardır ki hisseyi çok agresif çıkarmıştır...biraz da karar onundur ama temeline bakacak olursak bana göre temkinli olmakta fayda var...
    hocam affınıza sığınarak, dediklerinize katılmıyorum. şöyle ki:
    tam geçen sene bugün yataşın f/k sı 23 idi ve de hisse fiyatı 9,40tl idi. fiyat ve f/k seyir grafiği şöyle:

grafikte kırmızı çizgi f/k için, siyah çizgi fiyat içindir. küçük daire ile işaretlediğim seviyeler, geçen sene bugünü gösteriyor. görüldüğü gibi geçen sene bu zaman da f/k yüksekmiş gibi görünüyor ama artan satış ciroları ile birlikte artan karlar f/k yı bugün yine 20lerde tuttu ama fiyat? fiyat 3 katına çıktı. burdan hareketle, seneye bu zamanlar yataşın satışları ve karı ne olacak veya olabilir bunu düşünmek gerekli. 2017 yılı satış cirosu 795.685.790 tl ve karı 69.349.999 tl oldu. acaba seneye bu zamanlar satış cirosunu 1-1,2milyar tl veya bu civarda görürsek ve karı da 100-110milyon civarı görürsek, seneye bugün f/k kaça düşmüş olur buna bakmak lazım.

son olarak, "bedelsiz verilirken veya bedelli verilirken hisseler bazen aşırı ve gerçek dışı çıkışlar yaparlar" demişsiniz. bu hissede böyle bir çıkış hiç olmadı. hatta bedelsiz açıkladığı anda hisse fiyatı birden (abartısız 1-2 dakika içinde) aniden %6-7 gibi aşağı çakıldı. çünkü uzun vadeciler bedelsiz değil de temettü beklentisinde idiler. yani bedelsiz kararı uzun vadecileri hayal kırıklığına uğrattı.

yataşın son 2 yılda müthiş bir hikayesi oldu. 2 yıl önce bu hikayeye inananların bazıları 1e5 kazandı; bazıları 1e8 kazandı bazıları 1e10 kazandı, hatta bazıları 1e20 kazandı. bu 1e20 kazananların bazıları hala elindeki hisseleri satmadı-tutuyor (kendim bu 1eX kazananlardanım ama elimde şu an yataş hissesi yok). evet güzel bir büyüme hikayesi oldu ama hala yataştaki büyüme hikayesi henüz bitmedi. böyle devam ederse yataşın firma olarak katedeceği daha çok yolu var (ve tabiki hisse fiyatının da).

sağlıcakla kalınız.
    halka arzlara dair düşüncelerim http://www.hisse.net/topluluk/entry.php?b=135
    açıkçılara bakışım http://www.hisse.net/topluluk/entry.php?b=146

7.  Alıntı Originally Posted by cok400 Yazıyı Oku
    hocam affınıza sığınarak, dediklerinize katılmıyorum. şöyle ki:
    tam geçen sene bugün yataşın f/k sı 23 idi ve de hisse fiyatı 9,40tl idi. fiyat ve f/k seyir grafiği şöyle:

grafikte kırmızı çizgi f/k için, siyah çizgi fiyat içindir. küçük daire ile işaretlediğim seviyeler, geçen sene bugünü gösteriyor. görüldüğü gibi geçen sene bu zaman da f/k yüksekmiş gibi görünüyor ama artan satış ciroları ile birlikte artan karlar f/k yı bugün yine 20lerde tuttu ama fiyat? fiyat 3 katına çıktı. burdan hareketle, seneye bu zamanlar yataşın satışları ve karı ne olacak veya olabilir bunu düşünmek gerekli. 2017 yılı satış cirosu 795.685.790 tl ve karı 69.349.999 tl oldu. acaba seneye bu zamanlar satış cirosunu 1-1,2milyar tl veya bu civarda görürsek ve karı da 100-110milyon civarı görürsek, seneye bugün f/k kaça düşmüş olur buna bakmak lazım.

son olarak, "bedelsiz verilirken veya bedelli verilirken hisseler bazen aşırı ve gerçek dışı çıkışlar yaparlar" demişsiniz. bu hissede böyle bir çıkış hiç olmadı. hatta bedelsiz açıkladığı anda hisse fiyatı birden (abartısız 1-2 dakika içinde) aniden %6-7 gibi aşağı çakıldı. çünkü uzun vadeciler bedelsiz değil de temettü beklentisinde idiler. yani bedelsiz kararı uzun vadecileri hayal kırıklığına uğrattı.

yataşın son 2 yılda müthiş bir hikayesi oldu. 2 yıl önce bu hikayeye inananların bazıları 1e5 kazandı; bazıları 1e8 kazandı bazıları 1e10 kazandı, hatta bazıları 1e20 kazandı. bu 1e20 kazananların bazıları hala elindeki hisseleri satmadı-tutuyor (kendim bu 1eX kazananlardanım ama elimde şu an yataş hissesi yok). evet güzel bir büyüme hikayesi oldu ama hala yataştaki büyüme hikayesi henüz bitmedi. böyle devam ederse yataşın firma olarak katedeceği daha çok yolu var (ve tabiki hisse fiyatının da).

sağlıcakla kalınız.
    verdiğin bilgiler için teşekürler dostum...eğer bu büyüme oranını devam ettirecekse bu fk lar normal olacak ...her babayiğidin yoğurt yiyişi farklıymış...yataşında demek ki böyleymiş...bize de saygı duymak düşer....umarım kazanmaya devam edersiniz...bu arada geçmişte benim de elimde olduğunu söylemiştim...ben de kazandım ama yataş kadar değil....yataş şu anda benden %15 daha fazla kazanmıştır...geçen ay fiyatı 24 te inmişken 5,133 adet yataş hissesini alabiliyordum..geçmişteki yataş hisse adetim 4 750-5,000 adetti...tabi yaklaşık üç yıldır borsadan çıkardığım nakitleri de sayarsak aşağı yukarı şu fiyatlarda yataş kadar kazanmışız...

ALLAH tüm ky dostlarımıza kazanmayı nasip etsin ve zararı olanları en kısa sürede ferahlığa ulaştırsın...topiklerde çok dua alıyoruz tabi bu duaların da olumlu etkilerini hem borsada hem de sosyal hayatımda çok görüyorum...işlerim rast gidiyor...ama yaklaşık bir haftadır biraz ters gitmeye başladı...

neyse dostlar ben hepimize başarılar diliyorum...

Sayfa 292/580 İlkİlk ... 192242282290291292293294302342392 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •