Sayfa 292/610 İlkİlk ... 192242282290291292293294302342392 ... SonSon
Arama sonucu : 4880 madde; 2,329 - 2,336 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1. https://bilgibankasi.ito.org.tr/tr/b...irma-bilgileri

Durum : Firmanın dosyasında ORTAKLARLA İLGİLİ TAKYİDAT bulunmaktadır.

Niye ki ?

Yatırımcı ilişkilerine sorsak cevap verirler mi ?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

2.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    https://bilgibankasi.ito.org.tr/tr/b...irma-bilgileri

Durum : Firmanın dosyasında ORTAKLARLA İLGİLİ TAKYİDAT bulunmaktadır.

Niye ki ?

Yatırımcı ilişkilerine sorsak cevap verirler mi ?
    Önemli bir şey olduğunu düşünmem. Önemli bir şey olsa dahi yatırımcı ilişkileri yanıtlayamaz, bilmezler. Birçok nedenden dolayı tapulara takyidat şerhi konulmuş olabilir.

Yatırımcı İlişkilerini son zamanlarda arayan oldu mu bilmiyorum. Uzun zamandır aramamıştım. Telefonları sessize almışlar sanırım, yanıt alınmıyor. Yatırımcı İlişkileri sayfasından da gönderi yapamadım.
    Sorabilseydim, vergi dairesine verilen tabloların içeriğini soracaktım ( Kanyon vs)

Bu arada mali tablolar öncesi son haftaya girdik. Önümüzdeki Cuma büyük olasılıkla tablolar gelir.
    Geçmiş yıllarda Holding son anda alımlar yapardı, bu defa sessiz gibileri, ben bir şey beklemiyorum.

Bu arada bu yıl yappılması planlanan 250 milyon Avro yatırımın ( uzun vadeli finansman) nereden bulunacağını merak etmiyor değilim. Üçte bir özsermaye payıyla bile yapılsa kalan 100 milyon Avro'yu ancak yurtdışı kaynaklardan bulabilirler. Yurtiçinde bu kaynağı bulmak çok zor görünüyor. Bugüne kadar da Eczacıbaşı'nın özel sektör tahvili çıkardığını da duymadım.

Bir olasılık daha fazla özsermaye oranıyla yapmalardır veya yurtdışındaki iştirakleri üzerinden (ör. Burgbad) borçlanma yapabilirler. Başka kaynaklar da olabilir, EBRD olabilir, özel bankalar olabilir ama farkındaysanız TAV ve belki bir iki örnek hariç 2022 de uzun vadeli yatırım kredisine erişebilen çok fazla firma olmadı veya ben duymadım ( okumadım)
    Son düzenleme : noreply; 19-02-2022 saat: 11:44.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

3. Ben de burada bahsettiğimiz gelir kalemleri (V.D Bilanço Ve Konsolide bilanço için) hangi şirketlerdir diye soracaktım. Bir türlü ulaşamadım. Şefin telefonuna ulaşılamıyor. Diğerine ulaşılıyor fakat cevap yok. Kaç gün aradım böyle durum.

Bir de şu var bunca yıldır konsolide bilanço karı, V.D. karından düşük geliyor. Bu şu demek biz bunca yıldır ticaret ve üretim yapıyoruz, hep zarar ediyoruz. Hiç hareket etmesek daha karlıyız.. Siz de kY olarak bunu böyle kabul edin. Yutmadınız mı, gargara yapın. Bu yıl da böyle olursa işimiz var.

Diğer taraftan bu adamlar bunca yıldır döviz olarak tuttular 800 milyon dolardan beri. Sırf Esan ve Yapı grubu yatırımlarına alınan kredilere teminat olsun diye. Bu yüzden her yıl kur gelirinden yani o fiktif artış üzerinden vergi ödedi bu tüzel kişilik. Yatırım yapmadı kendi adına, yani Eczacıbaşı ilaç kendi için yaşamıyor holdingin tamamlayıcı bir parçası bir yedek güç. Bu arada saçma biçimde zarar ediyormuş ne gam. Bunu da KY gargara yapsın.

4. Bizim spekülatör Putin'den saldıracağına dair güvence almış galiba, kırbacını vuruyor

5.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Bizim spekülatör Putin'den saldıracağına dair güvence almış galiba, kırbacını vuruyor
    Kordsa'da bir çeyrekteki değerleme farkını görmüşsünüzdür. Duran varlıkları 2,5 milyar lira artmış. Nedeni belli, yurtdışındaki fabrikalar. Şimdi burada da bir benzerini bekler miyiz, yoksa kontrada mı bırakırlar, öğreneceğiz. Ben olumlu tarafından bakıyorum.

6. Yapı grubunda ecyap ve karonun aldığı fabrikalar Almanya da 200 milyon euro civarında. Yalnız bunca yıldır bu borç ödenemedi. Bir taraftan varlığıyla bilançoya olumlu katkıda bulunurken borcu dolayısıyla olumsuz katkıda bulunacak. Borcun azalmış olduğunu umalım. Öyle olursa gerçekten büyük değerleme farkı yaratır.

7. Topluluğun Rusya ve Ukrayna'daki yatırımları sınırlı. Vitra'nın Rusya'da 2 fabrikası var ve yatırım tutarları 30-40 miilyon Euro mertebesinde. Ukrayna'da bir kil/kaolen tesisi var.

Tabii ki başta Vitra olmak üzere dünya ticareti ve Türkiye özelindeki dalgalanmalardan ve kırılganlıktan etkilenir.
    Spekülatörün önden koşup da %7 aşağıya yaptırması kendi marifetidir. Önceki günlerde de aslında bu durumun adım adım geleceğini bildiği için hazırlıklıydı.

Önceki yıllardan bildiğimiz kadarıyla olmayacak bir fiyata getirip orada bayıltıncaya kadar bir pres uygulayabiir.
    Bu arada şirket değeri yeninden 300 milyon Avro düzeyine yaklaştı. Zaten kendisi bayıltıcı bir değer, aşağıya doğru daha da çalışabilir.

8. Kurşun fiyatları 2333 usd/ton, kalay 3675 usd/ton
    Altın 1955 usd/ton

Esan sevkiyata devam edebildiği sürece topluluğu bu yıl da taşımaya devam eder.
    Bir olasılıkla bu yıl için planlanan 250 milyon Avro tutarındaki yatırımın bir kısmı ertelenir.

Eczacıbaşı için reelde bir kayıp sayılır mı? Sanmam.

Yurttaş olarak endişe duymak veya yatırımcısı olarak onaylamak size kalmış.
    Aşağıdaki habere göre feldspat tesisini 3 kat büyütmeye başlamış.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/e...er-513006h.htm
    Son düzenleme : noreply; 24-02-2022 saat: 13:25.

Sayfa 292/610 İlkİlk ... 192242282290291292293294302342392 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •