Sayfa 294/582 İlkİlk ... 194244284292293294295296304344394 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 2,345 - 2,352 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    ABD böyle kaparsa bir büyük mum gelebilir Ereğli'de, İsdemir'de. Sonraki hafta da o büyük mumun acısını çıkartır Bence eksi yapsın, biz ona alışkınız...
    ABD baz buz etkisi diyerek kısa sürede faiz artışlarını azaltmak zorunda. 1-2 gün dow yükselişi bunu teyit eder. Dow ile Ereğli bir bir aynı gitti. Ereğli fiktif bir rakam uğruna ikinci çeyrek vergi yazdırıldı. Belki ödedi belki ödemedi ama manasız bir yerde vergi tahakkuku yaptırıldı. Kur o gün sonrası aşırılık göstermedi. Üçüncü çeyrek için vergi tarzı bir sürpriz olasılığı çok düşük. Hrc fiyatlarını hazır stokları 680-690, siparişleri 700-720 üzerinde seyirle izlemesi gelecek için faydalı olacaktır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Bank of america alıma devam..... Hisse hakkında hiçbir endişem yok.....Mal sattırmak için her fırlamalığı yapıyorlar..Bu ereğli değil..Kıyasalamak bile hata olur. Halka açıklığı %5 olan hissede her fırlamalık yapılır.. Acil paraya ihtiyacım yok.. Bu para uzun yıllar bu hissede kalacak...Çok malı olanlar düşünsün.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3. Sakin olalım...
    Umutsuz olmayalım..
    Umudun bittiğini zannedenlerin, kazanacağı yerdeyiz..
    Bana göre tabi...
    Siz yine de bildiğiniz yerde olun.
    Ben burdayım.
    Gidecek başka yerim yok.

4. Günaydın Arkadaşlar

Aslen Karabük'lüyüm, şu piyasayı ve baskıyı görünce KArdemir'de üst düzey seviyeden emekli olmuş bir yakınımı aradım. Piyasadan daha çok Ereğli ile ilgili bilgi aldım, kendisi yine de etik olmayacağını söylediği konulara pek değinmedi, bu bilgileri nereden aldığını da söylemedi, KArdemir'den de pek bahsetmedi... Ama anladığım kendisinde Ereğli, ISdemir ve Kardemir hissesi var o da çok memnun değildi şu anki durumdan.

Gerçi sonunda, Ereğli, İsdemir dedin ama Kardemir'in de hisse performansı kötü dedim, yorum yok diye cevap verdi...

Siz yine kendi fikirlerinize göre hareket eder, ona göre pozisyon alın, yatırım tavsiyesi vermiyorum çünkü...

Ereğli veya İsdemir'de şu kadar yüksek fırın var dedi, bir tanesi bakımda olmalı, geçen sene devreye girecekti daha girmedi belirsiz. Ama bakımdaki devreye girip, çalışan fırınlardan biri de bakıma girecek sanırım dedi. Diğer fırınlar da tam kapasite ile çalışmıyor, belki bu 1 yıl sürebilir dedi. Tüm fırınlar hiç bir zaman tam kapasite çalışamayacak çünkü çelikhane kapasitesi belli ve şu an yatırım yok dedi.

Hrc fiyatı artsa da yatırıma hemen yansımayabilir dedi.

Şunu da ekledi, gerçi piyasa düzeldiğinde 7/24 vardiya ile çalışarak devreye alma çalışmaları çok daha hızlı yapılabilir dedi. Fırın durdurmak ve devreye almak aylar süren bir işmiş. Yukarda hangi şirketin fırınlarından bahsettin dedim Ereğli mi ISdemir mi? Onu da söylemedi. (Gerçi ne farkedecek)

Kendisinin yorumu, piyasa bunları bildiği için şu an, hisseler zayıf ve belki de hisseler toplanıyor, dedi. Kardemir için de hisse benzer şekilde kötü dedim onda da mı fırınlar vs dedim, yukarıda da dediğim gibi yorum yok dedi.

Ne düşünüyorsunuz?

5. Sezgin Bey günaydın, sizin yorumlarınız nedir? İsim vermedi ama sanki fırınlar ISdemir'in. 4 fırını mı vardı Isdemir'de? Ereğli'de kaç yüksek fırın var ?

Günaydın Ortaklar ,
    Hafif tedirginlikler olsa da sabır ile temettümüzü bekliyoruz. Huzur ile temettü beklediğimiz dünya ve ülke ortamı gerçekleşmesini diliyorum.
    Herkes için güzel bir gün sonu olsun.
    Syg.

SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Kardemir yanılmıyorsam bir ara zarar açıklıyordu, kapasite artırım çalışmaları vardı, hangi yıl tam bilmiyorum. Sonra o süreçler bitince karlar gelmeye başlamış hisse nasıl da ivmelenmişti, kaç kat artmıştı hatta...

Ama o dönem yüzüne kimse bakmıyordu...

O dönem konu borsadan açılınca, Kardemir'den emekli aile dostlarımızla ne olacak bu hisseler artar mı azalır mı konuşuyorduk, o dönem alanlar ihya oldu...

Yatırım tavsiyesi değil tabii bunlar...

8.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Sezgin Bey günaydın, sizin yorumlarınız nedir? İsim vermedi ama sanki fırınlar ISdemir'in. 4 fırını mı vardı Isdemir'de? Ereğli'de kaç yüksek fırın var ?
    Emekli amcanın söylediği çok şey tutarsız, adı üstünde emekli. Piyasa şirketin içinde kamera var gibi izlenmez. Üç aylık raporlar bu tarz şirketler için gerçeği her zaman yansıtır. Toplamda 8 milyon ton ürün satışı yapılıyor. Fakat Ereğli isdemir tüm fırınlar çalışsa elde edilen sıvı metal 20 milyon tonu buluyor. Yüksek fırının biri bakımdayken diğeri devreye alınır.

Sayfa 294/582 İlkİlk ... 194244284292293294295296304344394 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •